boldogság emlék anyagiak pénz Lippai Flóra siker
Ülök a lakásban, a jó kis szocialista stílusú konyhában. Egy megsárgult, nagy háztömbben élünk a párommal, ahol a lépcsőkből itt-ott hiányoznak darabok. És imádom.

Pedig épp ma mentünk sétálni a város gazdag negyedébe. Mediterrán stílusú nyaralók, szemkápráztató kilátás, súlyos virágillattól terhes mesebeli kertek. Nem mondom, hogy nem fogadnám el, ha hozzám vágnák - mégsem érzem azt, hogy enélkül nem lehetnék boldog. Mert nem ez a lényeg.

Nincs kedvem felvenni a hitelt, hogy aztán 15 évig azt nyögjem, és hónap végén idegesen tördeljem az ujjaimat. Meg egyébként is, ki tudja, mi lesz? Tökéletesnek tűnő párkapcsolatok mennek a süllyesztőbe, ráadásul előfordulhat, hogy munkaképtelenné válok. Nem akarok évekig, évtizedekig adósságban csücsülni.

Az anyagi biztonság persze kell, ezt aláírom. Az viszont már teljesen más tészta, hogy elviekben felnőtt emberek rohannak a műszaki boltba a legújabb tévéért, X-boxért és iPhone-ért. Komolyan arra fogsz emlékezni öreg korodra, hogy milyen drága cuccokkal vetted körül magad?

A boldog, emlékezetes élethez nem ez kell. Emlékszel még egyáltalán, milyen volt egy jó családi este, ahol a társasjáték felett könnyesre röhögitek magatokat? Melyik buliban érezted jobban magad? Ahol reggelig letaroltátok a táncparkettet, miután kiittátok a frissen kevert vörösboros kólát? Esetleg a koktélozós összejövetelt, ahol a csini rucitokban feszengve vártátok, ki töri majd meg a kínos csendet? Na, ugye...?

Forrás: Shutterstock

Igen, tudom: az élmények pénzbe kerülnek. Senki nem fog megajándékozni egy karibi nyaralással, és a koncertekre sem olyan egyszerű már belógni. De nem minden csak és kizárólag az anyagiakon múlik. Ha van kihez hazamenned, már nem lehet akkora pokol az életed. Nyilván az irigység egy nehezen kiirtható érzés, de igazából teljesen feleslegesen marcangolnod magadat vele.

Ami pedig már alapból megvan, azt nyilván megszoktuk, és nem értékeljük. Pedig kéne. Ha a szüleid normálisak, a párod vasárnaponként meglep egy reggeli kávéval, a barátaid már bizonyítottak a bajban, akkor már jobb életed lehet, mint a többségnek. Az idióta főnököd hadd forrjon a levében! A szomszéd néni hadd károgjon még pár sort, mert egyszer nem söpörtél fel a lépcsőházban! Nem is értem, hogy van másoknak erre ideje.

Hívd át estére a barátokat, bújj össze a pároddal, és nézzetek közösen egy filmet... mindegy, csak élvezd egy kicsit az életet! Már az, hogy a Nap minden reggel felkel, egy külön csoda - de 24 óra alatt annyi jó dolog történik, amit ép ésszel nemigen lehet felfogni. Ha nincs nagy vész, elég nagy luxus apróságokon bosszankodni.

Ahhoz, hogy emlékezetes életed legyen, nem sok-sok 0 kell a bankszámládra, csak megfelelő emberekkel kell, hogy körülvedd magad. Ó, és ne felejtsd el néha megveregetni a saját válladat, amiért idáig eljutottál! Úgyis mindig azt hiszed, hogy egy lúzer vagy, mert még nincs házad, pasid, és nem úgy nézel ki, mint Selena Gomez.

Én most inkább fogom magam, bebújok a puha, meleg takaró alá a párom mellé, megiszom egy csésze kakaót, és nézek valami szuper sorozatot. És remélem, hogy rá tudom venni őt egy jó kis masszázsra.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.