választás szerelem sikertelenség siker Zavada Janka munka cégvezető
Petra gőzerővel lapozgatta a határidőnaplóját, amiben mindent precízen vezetett. Lejegyezte a napjainak szinte minden mozzanatát. Időkorlátot szabott saját magának, amiket aztán kénytelen volt betartani.

Még akkor is, ha épp nem volt kedve hozzá - minden kétséget kizáróan maximalista volt. Életének egyes területein kifejezett jól kamatoztatta ezt, ám máshol igencsak megsínylette a tökéletesség utáni folytonos vágyat. A munkájában igazi profi volt, bármihez nyúlt, bármibe kezdett bele, biztosított volt a siker. Nem tudott hibázni - nem is akart, és nem is engedhette meg magának ezt a luxust.

Azonban ezzel párhuzamban folyamatos szakítások, zátonyra futott kapcsolatok jellemezték a magánéletét. Az ok nagyon egyszerű: a magánéletben sem elégedett meg a tökéletesnél kevesebbel. És valljuk be, nagyon kevés ilyen kapcsolat van. Ha egyáltalán létezik...

Az évek csak peregtek Petra feje felett. Eltelt 5 év, eltelt 10 év. Szinte minden sikeres üzletre jutott egy csúfos szakítás is. Kezdett belefáradni abba, hogy képtelen megfelelő párt találni magának. Kacérkodott a gondolattal, hogy talán jobb lenne, ha feladná. Ha nem próbálkozna. Lehet, hogy neki nem az a sorsa, hogy boldog kapcsolatban éljen. Hisz nem kaphatunk meg mindent, amire vágyunk.

Mivel az évek alatt elég nagyra nőtt a cége, sok ember dolgozott neki. Nők és férfiak egyaránt. A cégnél dolgozó férfiakra sosem tekintett lehetséges randipartnerként - nem akarta keverni a két dolgot. Majd egy nap megjelent Marci.Divatos öltönyben, feszes nyakkendővel és tengerkék szemekkel. Állásinterjúra jött egy korábban meghirdetett pozícióra. Petra maga sem értette, mi ütött belé. Nem volt szokása, de most beült az interjúra.

Forrás: Shutterstock

Igaz, csak csendes megfigyelőként. Legalábbis ezt mondta a többieknek. Igazából megbabonázta a férfi. Olyan érzés kerítette hatalmába, mint eddig talán még soha. Kíváncsi volt, izgatott. Mint egy tinilány, aki belefutott élete első szerelmébe. Az interjú végén, négyszemközt feltett egy kérdést Marcinak: mit szeretne jobban, az állást vagy egy randevút? A férfi pedig döntött.

Azóta már jegyben járnak. Petra most kezdi csak felfedezni, hogy milyen is egy normális kapcsolat. Ami nem tökéletes, ami tele van buktatókkal, akadályokkal és problémákkal. Ennek ellenére mégis ad egy olyan pluszt, ami miatt érdemes harcolni. Küzdeni a másikért. Együtt egymásért.

Amikor eszébe jutnak a korábbi kudarcok, mindig észreveszi a sémát. Ami elkerülhetetlenül gyilkolta meg az összes szerelmet, fellángolást, szimpátiát, amit eddig bárki is érzett iránta. A sémát, ami az ő viselkedése. Meg kellett tanulnia, hogy ami az üzleti életben sikeressé tette, az a magánéletben egy házsártos, mufurc nővé változtatta. Nem egyszerű kezelni a helyzetet, de Marci egész jól vette az akadályokat. Mostanra pedig Petra képes kordában tartani azt, ami ahhoz szükséges, hogy a férfi ne fusson fejvesztve egy másik kontinensig.

Petra történetét lejegyezte Zavada Janka.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.