választás szenvedés párkapcsolat párkeresés Császár Zsanett időpazarlás
Nem sokkal múlt este fél nyolc. Képtelen vagyok az üres lakásban maradni, fojtogat a tehetetlenség. Kibotorkálok az utcára, nem tudom, pontosan milyen irányba menjek, csak kóválygok öntudatlan állapotban, mint egy alvajáró.

Aztán hirtelen megpillantom az ismerős neontáblát az utca végén, és felocsúdok az előbbi kábulatból, a torokszorító érzés is megszűnik bennem. Éhes vagyok. Ma még nem ettem. Vagy már napok óta, nem emlékszem.Zoli, a kedvenc pincérem, kitörő lelkesedéssel fogad, és egy két személyre megterített asztalhoz vezet. - Mostantól egyedül eszem - közlöm vele halk hangon, mire elhalványul a mosolya.

Kortyolgatom a teámat, és közben kérdések százai záporoznak az agyamban. Az elmúlt fél évben egyáltalán nem törődtél velem, mintha nem is léteznék. Pedig minden olyan szépen kezdődött, séták a Duna-parton, romantikus vacsorák, meghitt esték a kis nyaralóban. Akkor még azt hittem, együtt maradunk és boldogok leszünk.

Azóta sok minden megváltozott. Most úgy élünk egymás mellett, hogy szinte idegenekké váltunk. Valami elromlott köztünk, végérvényesen és feltartóztathatatlanul. Néhány hónap leforgása alatt eljutottunk oda, hogy az estéket és a hétvégéket is külön töltjük, így szinte csak véletlenül találkozunk. Ritkán vacsorázol otthon, kivéve akkor, ha átjön a lányod hozzánk. Soha nem tudom, hol és kikkel töltöd az idődet, hiába kérdezlek, nem válaszolsz.

Az első hullámvölgy után még bizakodó voltam, aztán ahogy teltek a hetek, egyre feszültebb lettem, és egyre inkább feladtam a reményt. Azok után pedig végleg menthetetlennek láttam a kapcsolatunkat, miután a szeretkezéseink átalakultak amolyan funkcionális cselekvéssorrá. Esténként nagyon sokat sírtam emiatt, de a lelkem összetört darabjai sem érdekeltek, magasról tettél rá(m).

Forrás: Shutterstock

A teraszon ücsörgök, tavaszillat leng mindenfelé. Azt kívánom, bárcsak visszaváltoznál azzá, aki korábban voltál. Az a férfi hiányzik, akibe beleszerettem. Aki nem fél romantikus és szenvedélyes lenni. Aki tud spontán lenni, és rácsodálkozik az élet sokszínűségére. Aki imád engem. Sokáig hittem benne, hogy nekem te vagy a nagy Ő, és neked pedig én vagyok az, legalábbis ezzel áltattam magam. Meg azzal, hogy ha igyekszem, akkor rájössz, milyen nagy kincs vagyok. De tévedtem, rettenetesen tévedtem.

- Fel a fejjel, minden rendben lesz - kiált utánam Zoli, ahogy kilépek az étteremből. A friss levegő kifejezetten jólesik a fejfájásomnak. Tényleg késő van, majdnem éjfélre jár. Két érzés kavarog bennem. Az egyik a csalódás okozta fájdalom. Pokoli nehéz megbirkózni azzal az érzéssel, hogy a párom csak sajnál, nem szeret. De hamarosan itt a reggel, új nap, sőt, új korszak kezdődik az életemben.

Tisztában vagyok vele, hogy túl kell lépnem az egyoldalú álmaimon, azokon, amelyek beteljesületlenek maradtak. Sokáig elodáztam a döntést, szántszándékkal nem akartam észrevenni a jeleket. Vártam. Reménykedtem. Arra számítottam, hogy minden a helyére billen, ám időközben tudatosult bennem, hogy az útjaink másfelé vezetnek.

Hazafelé baktatok, és nem tudom, miért, de hirtelen érdekes megnyugvást érzek. Te még nem tudod, én viszont már igen: vége. Nem látom értelmét annak, hogy veled maradjak. Inkább az egyedüllétet választom ahelyett, hogy arra pazaroljam az energiáimat, ami menthetetlen.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.