magazin kibeszélő párkapcsolat barátság magánélet
Meglehetősen nehéz élethelyzetbe kerültem. A közreműködésemmel két barátom megismerkedett egymással, és most, a párkapcsolati kihívásukra tőlem várják a megoldást. Nekik kellene megoldani a problémáikat, de ha nem segítek, azzal úgy érzem, hogy cserben hagyom őket. Mit tegyek?

Panna és Milán párkapcsolati nehézségeit korábban is a féltékenység, valamint a rossz kommunikáció okozta. Pannának el kellett fogadnia, hogy a párjának vannak ellenkező nemű barátai is, valamint azt is tudatosítania kellett magában, hogy valóban megbízhat Milánban. Bármennyire is úgy tűnt, hogy ez lehetetlen küldetés, rövid ideig sikerült túllépniük ezen a kihíváson, azonban a legkomolyabb bajok csak ezután következtek.

A legtraumatikusabb az volt, amikor mindketten, külön-külön alkalommal bevallották nekem, hogy nem érzik magukat szerelmesnek. Mindketten a barátaim, ráadásul én hoztam őket össze, és ez az információ teljesen lesokkolt. Először az merült fel bennem, vajon miért nekem vallják be az érzéseiket és miért nem egymás között beszélnek erről? Másrészről, ha már nincs vagy soha nem volt közöttük szerelem, akkor mégis miért vannak még mindig együtt?!

Egyikük sem boldog, mert teljesen másra vágynak egy párkapcsolatban. Milánnak izgalom és szenvedély kell, míg Panna ennél jóval nyugodtabb típus, akinek biztonságra van szüksége. Mindkettőjüket más tulajdonságok és megszokások zavarják a másikban, mégis úgy gondolják, hogy jobb együtt lenni valakivel, mint egyedül. A kialakult szituáció azért is aggasztó, mert ha megpróbálnának kommunikálni a kihívásaikról, azzal talán az értelmetlen veszekedéseik is megszűnnének.

Forrás: Shutterstock

Beleavatkozhatunk két ember kapcsolatába?

Ha a két legjobb barátunkról van szó, akkor sem hatalmaz fel minket senki és semmi arra, hogy beleszóljunk mások magánéletébe. Annyit tehetünk, hogy mindkét oldalt meghallgatjuk, de tanácsot osztogatni, vagy megmondani, mit cselekedjen más: tilos.

Semmilyen formában sem szabad kontárkodni, mert szimplán nem a mi életünk, így nem a mi ügyünk. Tisztelnünk kell nemcsak mások érzéseit, hanem saját magunkat is annyira, hogy határt húzunk egy ilyen kérdésben.

Panna később felismerésre jutott, és úgy érezte,hosszú távon nem Milánnal képzeli el az életét. Ugyanakkor még nem érzi magát kellően erősnek ahhoz, hogy képes legyen szakítani vele. Aztán megkérdezte tőlem, mit tegyen. Én csak annyit feleltem, hogy érezni fogja, ha már felkészült az elengedésre. Panna élethelyzete tökéletesen megmutatja, hogy az ész hiába tudja mi a helyes, ha a szívünkkel nem bizonyosodtunk meg arról. Egyetlen dolgot tehetünk önmagunkért, mégpedig azt, hogy nem erőltetünk magunkra semmit sem, és időt adunk arra, hogy minden a saját dinamikájában haladhasson előre.

Fél év telt, és közben sor került a kapcsolatuk lezárására. Az életüket külön utakon folytatták, de bebizonyosodott, hogy jól döntöttek, hiszen ma már mindketten boldog párkapcsolatban élnek. Pannára hamar rátalált a szerelem, és már Milán is feltöltötte az első fotóját az újdonsült barátnőjével. Utólag én is úgy érzem, hogy jól döntöttem, amikor az eseményeken kívül maradtam, és hagytam, hogy ketten oldják meg az életüket.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.