Charles Manson kibeszélő hippi korszak magazin pszichopata szektavezér elmebeteg elmebetegség
Charles Manson saját magát amúgy hol Krisztus, hol pedig a Sátán megtestesülésének tartotta: elmeállapotától függően épp mi felelt meg neki jobban.

És ez az ember, - bár ez a besorolás valószínűleg nem tetszene neki - amellett, hogy szektavezér, aberrált bűnöző, és több, mint 40 éven át ült börtönben, és még mindig nők tömegeinek vágyálma volt. Egész komoly rajongótábora van! A sajtó is felkapott bármilyen hírt, ami vele kapcsolatos.

Forrás: AFPforum

Manson eddig 12 alkalommal folyamodott feltételes szabadlábra helyezésért, amit 12 alkalommal el is utasítottak. Legutoljára 2012-ben.

Mivel nem éppen mintarab - a kartonjában 108 rendbeli súlyos szabálysértés van, és mentális állapota sem mondható stabilnak -, az illetékesek úgy határoztak, hogy legközelebb 15 év múlva, azaz 2027-ben, 92 évesen nyújthat be ilyen kérvényt.

Egyszerűen hihetetlen, hogyan képes bárki is ezért az emberért rajongani!

Amíg működött, a Manson Család nőtagjai természetesen mind odáig meg vissza voltak Mansonért. Egymással versengve keresték kegyeit, ő pedig többeknek is gyermeket nemzett. Ezt gyakran a mindent elsöprő és hatalmas férfierejének szokták betudni, és ebből táplálkozik Manson szexisteni mítosza is.

De ne felejtsük el, hogy Charles Manson igazi pszichopataként elsősorban a gyökértelen, bizonytalan, befolyásolható nőkre utazott, akiket együttérzéssel, ködös elméletekkel, drogokkal és szexszel láncolt magához, majd könyörtelenül kihasználta rajongásukat.

Az ilyen agymosásnak pedig nehéz ellenállni, ahogy kitörni is szinte lehetetlen. Pláne, ha olyan nőkről van szó, akik azelőtt soha senkitől nem kaptak se figyelmet, se törődést. Néhány Manson-lány pedig nemcsak mindenben alávetette magát a szektavezér akaratának, de ha úgy kívánta, további családtagokat (szexpartnereket) is toboroztak neki. Ha kellett, loptak, csaltak, raboltak, megalázkodtak -, csak kiérdemeljék Manson dicséretét.

Forrás: AFPforum

Kiváló példa erre Squeaky becenéven elhíresült Manson-lány esete, akinek időről időre le kellett feküdnie az öreg és vak George Spahnnal, hogy ingyen lakhassanak a birtokán.

Helter Skelter

Az öreg Spahn birtoka volt az a hely, ahol Manson "megvilágosult". Rádöbbent, hogy mindjárt eljön a "Helter Skelter" korszaka. Hogy ez mi, azon neki is gondolkodnia kellett. Két hónapig (1968 szilvesztere és 1969 februárja között) törte a fejét, de végül kidolgozta a Helter Skelter elméletét.

Amúgy maga az elnevezés részben egy ilyen néven ismert vidámparki óriáscsúszdáról, részben a Beatles azonos című dalából, részben pedig a Jelenések Könyvének sajátos értelmezéséből jött.

Manson meg volt róla győződve, hogy közeledik a feketék forradalma, akik felkelnek, és mind egy szálig lemészárolják majd a mocskos fehéreket. De tekintve, hogy ők csak "buta niggerek", nem tudnak mit kezdeni a szabadságukkal -, mert hát bizony a feketéknek szükségük van az őket irányító fehérekre. Legalábbis így okoskodott a szektavezér - kissé bedrogozva.

Manson beadta a Családnak, hogy Spahn birtoka közelében van egy óriási csúszda, amin eljuthatnak egy biztonságos földalatti városba, ahol kivárhatják amíg véget ér a feketék forradalma. És ha már egy fehér sem maradt a világon, ők feljönnek (mint egy helter skelter csúszdában) és mint az egyetlen fehérek, ők lesznek a világ új urai és istenei.

Elmaradt a forradalom

Manson arra számított, hogy a faji forradalom 1969 nyarán kitör, de nem történt semmi. Ezért, hogy megmutassa a feketéknek, hogy is kell ezt csinálni, és biztosítsa a Helter Skelter eljövetelét, a Család tagjainak gyilkos indulatát felkorbácsolva rászabadította őket a világra.

Először 1969 augusztus 9-én éjszaka csaptak le. A család négy tagja, (Charles "Tex" Watson, Susan "Sadie" Atkins, Linda Kasabian és Patricia Krenwinkel) behatoltak Terry Melcher házába azzal a paranccsal, hogy öljenek meg minden ott tartózkodót.

Csakhogy a házban addigra már nem Melcher lakott, hanem Roman Polanski felesége, Sharon Tate és barátai.

Forrás: AFPforum

Watsonék mindenkit könyörtelenül lemészároltak, nem kegyelmeztek a nyolc és fél hónapos terhes Sharon Tate-nek sem, akit 16 késszúrással öltek meg. Aztán vérrel felírták a "disznó" szót az ajtóra, és leléptek. Semmit nem vittek el.

Mivel másnapra sem tört ki a Helter Skelter, a csapat - kiegészülve a Család további két tagjával és magával Mansonnal is, ismét felkerekedett, hogy előremozdítsák az ügyet. Ezúttal a szupermarketet vezető Leno LaBiancát és a ruhabolt társtulajdonos feleségét, Rosemaryt támadták meg. A brutális gyilkosság után az egyik családtag a "háború" szót véste Leno holttestének hasára.

Ez a két bűncselekmény a Tate-LaBianca gyilkosságokként vonult be a köztudatba.

Manson kultusz

Egyszerűen elképesztő, hogy egy olyan emberért, aki ennyi baromságot képes összehordani, amik végül gyomorforgatóan brutális gyilkosságba torkollanak, hogy tudtak nők a végletekig odalenni?

Gondolhatnánk, hogy "fura hely volt ez a hippi-korszak", és a drogok is sok mindent megmagyaráznak, de az őt körülvevő rajongás a mai napig töretlen. Sőt, nagyobb a rajongótábora, mint amikor szabadlábon volt.

Ezért is gondolják sokan a mai napig, hogy a szexen, drogokon, hamis együttérzésen és az állítólagos prófétai szerepen túl is lehetett valamiféle sötét karizmája Charles Mansonnak.

Forrás: AFPforum

Elkötelezett hívei levelekben biztosítják támogatásukról, ajándékokat küldenek neki, de vannak, akik ennél is tovább mennek. 2014 novemberében egy fiatal lány, Elaine Afton Burton, azaz Star ,- ahogy állítólag Charlie elnevezte őt -, azzal állt a világ elé, hogy eljegyezték egymást. Szándékai olyan komolyak voltak, hogy házassági engedélyért is folyamodott, amelyet ki is adtak neki. Ez az engedély 2015. februárjában lejárt, de nem használták fel.

Később kiderült, hogy Star azért akarhatta ezt az esküvőt, hogy Manson halála után turistalátványosságként kiállíthassa a testét. Ezen pedig Manson megsértődött.

Már nem azon, hogy kegyeletsértés árán akar Star rajta meggazdagodni! Hanem azon, hogy a fiatal lány nem hisz neki, amikor azt állítja, hogy ő bizony soha nem fog meghalni. SOHA!

Egyes rosszmájú találgatások szerint az is könnyen lehet, hogy nem is akart nősülni, csak kényelmesnek találta, hogy Star az eljegyzés jogán látogathatta, és ajándékokat hozhatott neki. A lány legalább kilenc éven át volt hűséges rajongója és támogatója, valamint több, Charles Manson ártatlanságát hirdető weboldalt is működtetett. Star azóta is reménykedik, hogy Charles megbocsátja neki hitetlenségét, és még sor kerülhet a házasságra.

Az amerikai álom?

Ha távolról és minden ítélettől mentesen nézzük, Charles Manson élete az Amerikai Álom egyik megvalósulása lehetne.

Nem kívánt gyermekből előbb börtöntöltelékké vált, aztán rácsok mögött megtért, zenész, költő és filozófus lett, hippi és életművész, szektaalapító és guru.

Kár, hogy időközben megőrült (vagy csak a mindig is meglevő elmebaja hatalmasodott el rajta), és ezt a tehetségét zavaros faji háborús elméletekre, fantazmagóriákra és gyilkosságokra való felbujtásra pazarolta.

Nyitókép: Getty Images

Hétköznapi pszichopaták - te hányat ismersz?http://www.she.hu/nofilter/20170102-pszichopata-pszichopatia-antiszocialis-szemelysiegzavar-diagnosztizalas.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.