rövidfilm nyertes Oscar 2017 Mindenki (kisfilm) díj győztes magyar
Tavaly is felébresztettem a szomszédaimat, és idén is óriási örömujjongásba törtem ki, amikor David Oyelowo kimondta a bűvös mondatot: "And the Oscar goes to: SING!!!"

Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje megnyerte vasárnap éjjel az aranyszobrocskát Los Angelesben.

A tavalyi óriási sikerű Saul fia után ismét magyar alkotásnak örülhettünk. Én legalább is rettenetesen örültem ma éjjel is! Lehet, ha a magyar filmgyártás így folytatja, a szomszédaim aláírásgyűjtésbe fognak kezdeni, hogy költözzek el...

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Fantasztikus élmeny volt látni a kisiskolások tiszta örömét, amikor meghallották a nyertes nevét. Ugyanis együtt nézték az osztályteremben. Közösen. Hiszen erről szól a Mindenki is, az összetartásról és a jó győzelméről.

Győz a jó!

A film 1991-ben játszódik, a főszereplő Zsófi új iskolába kerül, ahol minden teljesen más és idegen. Majd bekerül az iskola méltán híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, a legnépszerűbb lánnyal.


Később kiderül, miért is olyan sikeres ez a kórus. Az ok nem más, mint Erika néni, a kórusvezető, aki hibás és idejétmúlt módszerekkel éri el, hogy minden úgy hangozzon, ahogy szeretné. A lányok összefognak, és szembeszállnak a pedagógussal.

Deák Kristóf rendező szép és rövid, ám nagyon fontos üzenetű köszönőbeszédet mondott:

Forrás: AFP/Mark Ralston

Erről szól a film is, a gyerekekről. Hiszen ők a jövő, bennük még megvan az az ártatlanság és őszinteség, ami sajnos felnőtt korunkra már kiveszik belőlünk. A filmben a jó győzedelmeskedik a rossz felett - ilyen egyszerű, mint a mesékben. Lehet, hogy egy javíthatatlan idealista vagyok, de komolyan hiszek abban, hogy ha akarjuk, és sokat dolgozunk érte, az élet egyszer meseszerűen szép és boldog lehet.

Forrás: AFP/Valerie Macon

Az egész szerkesztőség nevében gratulálok a Mindenki készítőinek!

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.