fesztivál pszichológia lélek hipnózis Pszinapszis táncház
Miután kikirándultad és degeszre etted magad húsvétkor, és a maratoni sorozatnézést is meguntad, íme, 5 szuper program, amin részt vehetsz az április 21-23-i hétvégén. Ráadásul ehhez elég egyetlen rendezvényre ellátogatnod, hiszen mindet Magyarország legkirályabb pszichológiai fesztiválján találhatod meg.

Idén is megrendezik a Budapesti Pszichológia Napok - Pszinapszis, Európa egyik legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvényét. A központi téma idén: "Porondon a valóság". A szervezők ezzel a főcímmel szeretnék középpontba állítani a valóság egy-egy szeletét, és jó erősen megvilágítani a pszichológia reflektorával, hogy minél jobban megérthessük, mi zajlik bennünk.

Forrás: Pszinapszis/ Facebook

Az eseményen mindenki megtalálhatja a neki való programokat, a slam poetry versenytől kezdve, az izgalmas előadásokon keresztül, egészen a katartikus élményű transztáncig. A teljesség igénye nélkül ajánlanék nektek 5 programot a Pszinapszis kínálatából.

1. Csoporthipnózis

A hipnózist a mai napig is sokan áltudománynak, kuruzslásnak tartják. Pedig a szakképzett orvos vagy pszichológus által végzett hipnotikus terápia sok betegség gyógyításának hatékony, tudományosan bizonyított eszköze. A Pszinapszison április 22-én délelőtt lehetőséged nyílik arra, hogy kontrollált körülmények között, képzett szakemberek vezetésével kipróbáld ezt a módszert.

2. A modern nő - XXI. századi szerepek

Szombat este egy izgalmas kerekasztal beszélgetés keretében Prof. Dr. Bagdy Emőke, Dr. Császár-Nagy Noémi, Csabai Krisztina, Professor Emerita Bányai Éva, Dr. Szabó Mónika és Varga Edit nem kisebb témát fog megvitatni, mint a modern női szerepek változását és jelenlegi helyzetét.

Forrás: Pszinapszis/ Facebook

3. Németh Gábor bűvész show-ja

Németh Gábor több látványos utcai előadásával is a média középpontjába került már. Például ő volt az, aki felvarázsolta táncos partnernőjét a Szabadság híd tetejére. Április 22-én este megnézhetitek őt élőben a Pszinapszis színpadán!

4. Élőkönyvtár

Az "Élőkönyvtárból" érdekes módon nem könyveket, hanem embereket kölcsönözhetsz ki az egész rendezvény ideje alatt. A mindennapok során sajnos gyakran szembesülünk előítéleteinkkel, sztereotípiáinkkal. Az "Élőkönyvtár" célja ezen előítéletek lerombolása és párbeszéd elindítása.

A tavalyi könyvtárban beszélgetni lehetett például hajléktalan emberrel, BKV ellenőrrel, prostituálttal és volt elítélttel.

5. Szabó Benedek koncert

Szabó Benedek legújabb lemeze, a "Focipályákon sétálsz át éjszaka" olyan komoly témákat dolgoz fel, mint a szerelem, bűntudat, depresszió, pánikrohamok és a hála. Ezzel a koncerttel zárul a 3 napos program vasárnap este.

A színek ereje - avagy kis szimbólum pszichológia ;)http://www.she.hu/herself/20170403-szinek-lelek-szinvilag-szemelyiseg-szimbolum-hangulat.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.