sorozat maraton anya anyák napja lánya
Ismét itt az anyák napja, én már nagyon vártam rá - főleg, hogy ez az első ilyen jeles nap, amit én is anyukaként élhetek meg. Ennek apropóján eszembe jutott, hogy hányféle sorozatbeli anya és lánya létezik, és csokorba is szedtem őket.

Ahol a lány a felnőtt: Pusszantlak, Drágám!

Talán még emlékeztek a BBC Pusszantlak, Drágám! című sorozatára, melyben Edina Monsoon az anya, Saffron pedig a lány. Elvileg. Gyakorlatilag viszont Saffy sokkal felnőttebb módon viselkedik, mint hedonista, hippi anyja. Eddie ugyanis kb. folyamatos delíriumban révedezik, és party-ról party-ra jár legjobb barátnőjével. Ez idő alatt Saffy egyetemre megy, próbál normális felnőtt életet kialakítani magának, plusz folyamatosan takarítja el a romokat az anyukája után.

Az öribarik: Született feleségek

A Született feleségeket mindenki ismeri, így Susan Mayert (Teri Hatcher) és lányát, Julie-t is. Ebben a kapcsolatban is sokszor érettebben viselkedik a lány, mint az anya - bár én Susan és Julie kapcsolatát inkább afféle barátságnak mondanám. Bár ez nem mindig pozitív, tekintve, hogy Susan rendszeresen Julie-ra zúdítja a párkapcsolati problémáit - akkor is amikor a kislány még csak általános iskolás. Viszont a néha előforduló összezörrenések ellenére is egyértelmű, hogy ők nagyon szeretik egymást.

A folyton nehézségekkel küzdők: Kaliforgia

A probléma Hankkel kezdődik és Moody-val végződik... Gondolom rájöttetek, hogy a Kaliforgia Karen és Becca Moody-járól van szó. Ahol is az apa (David Duchovny) miatt a lány időről időre visszaköltözik édesanyjához, aki ezáltal egyfajta mentsvárat is jelent számára. Noha azért Becca a kamaszokhoz hűen elég gyakran dühös a szüleire - édesanyjára azért, mert újra és újra elhiszi Hanknek, hogy megváltozott. Aztán meg jön a kiborulás, sírás-rívás és szétköltözés - amit nyilván a kamaszlányt is nagyon megviseli.

Modernék: Modern család

A Modern család anyukájának Claire-nek, két lánya is van. A két lány tűz és víz: Alex a kocka könyvmoly, akit, csak a tanulás és a jövője érdekel. Haley pedig folyton pasizik és emellé még divatőrült is. Így talán érthető, hogy Claire állandóan azon aggódik, hogy Haley majd elköveti ugyanazokat a hibákat, amiket ő kamaszkorában, és tizenévesen terhes lesz. Ezt próbálja minden erejével megakadályozni, de kiderül, hogy nem kéne erre annyira rástresszelni, ugyanis Haley közel nem olyan hülye, mint ahogy azt a szülei gondolják...

Tökéletesék: Szívek szállodája

Lorelai Gilmore-ról és lányáról, Rory-ról van szó. Ők a tökéletes anya-lánya kapcsolat megtestesítői. Rory szófogadó kislányból sikeres nővé cseperedik - számomra néha már idegesítően megfelel minden elvárásnak. Lorelai pedig mindig a lánya érdekeit tartja szem előtt. Például hajlandó Rory miatt kompromisszumokat kötni a szüleivel, akiket nem igazán kedvel.

És nektek milyen az anya-lánya kapcsolatotok? ;)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.