Sophia Loren színésznő legenda szimbólum Diva szépség
Ösztönös színészi tehetség, drámai erő és ragyogó komikai hajlam. Magával ragadó szexuális kisugárzás... Csodálatos formák, kifogástalan arányok, darázsderék, érzéki ajkak, bűvös tekintet. Bűbáj minden mozdulata és gesztusa.

Rómában született, Nápolyban nőtt fel. Forróvérű, temperamentumos, de ha kell, csupa líra és finomság. Buzog benne a friss, természetes élet, az itáliai jó kedély és a délolasz pajkosság. Nem lehet nem a hatása alá kerülni.

Forrás: AFPforum/ Samuel Bronston Productions /

Rút kiskacsának indult - de felcseperedve gyönyörű hattyúvá változott. Édesanyja egyedül nevelte nagy szegénységben, azonban szépsége elbűvölt mindenkit. Olyannyira, hogy mamája benevezte egy nápolyi szépségversenyre. A legenda szerint egy függönyből varrt Sophiának ruhát, annyira nem volt pénzük. A 15 éves gyönyörű lány pedig második lett a versenyen, és ezzel el is indult filmes karrierje.

Minden út Rómába vezet

Rómába költöztek. Anyja kivette az iskolából, és a kislány állandó statiszta lett a Cinecittában, a világhírű római filmgyárban. Ekkor figyelt fel rá Carlo Ponti, a világ egyik legsikeresebb és leggazdagabb filmproducere, aki szisztematikusan faragott színésznőt a lányból.

Első nagy mozisikerét Vittorio de Sica, a kor egyik legnagyobb rendezőjének Nápoly aranya című filmjében aratta. (L'oro di Napoli, 1954) Ekkor még csak 20 éves volt, de hamar felfigyelt rá a világ. Sorban jöttek a filmek, és Sophia világhírű lett.

Legkedvesebb partnerével, a világ akkori legsármosabb és legragyogóbb férfiszínészével, Marcello Mastroiannival nemcsak rengeteg filmben, de a magánéletben is társak voltak. Ők voltak az akkori álompár.

Forrás: AFPforum

Sophia idővel meghódította egész Hollywoodot. A világ legnagyobb rendezői dolgoztak vele: Stanley Cramertől George Cukoron át Sidney Lumetig mindenki. Frank Sinatrával, a kor ikonikus énekes-színészével is dolgozott együtt.

Szerelmi háromszög

Nem csoda, hogy a kor egy másik ünnepelt férfiideálja, Cary Grant is beleszeretett a gyönyörű Sophiába. A színésznő viszonozta is ezt a szerelmet, ahogy állandó producere, Carlo Ponti szerelmét is... Ám mivel Ponti nős volt, hajlott arra, hogy inkább Grantet válassza.

A producer ekkor hirtelen eldöntötte, hogy elválik feleségétől - ami azonban az akkori Olaszországban még nem volt ilyen egyszerű. Így Mexikóba mentek, és ott törvényesítették a válást - majd az ottani törvények szerint elvette Sophiát. Csoda, hogy nagy botrány kerekedett belőle?

Forrás: AFP/Staff

A bigott, olasz katolikus törvények szerint a házasság érvénytelen volt. A közvélemény és az olasz sajtó harsogott. Ekkor történt, hogy Sophia megkapta, és zseniálisan eljátszotta az Alberto Moravia regényéből készült háborús film, az Egy asszony meg a lánya főszerepét, ami Oscar-díjat hozott számára.

Ezután Charlie Chaplin meghívta őt utolsó filmjének főszerepére, ahol partnere Marlon Brando volt. (A hongkongi grófnő, 1966) Óriási világsiker. És az olasz társadalom meg is bocsájtott. Törvényesen is összeházasodtak Pontival.

Két fiúgyermekük közül az egyik egy magyar lányt vett feleségül. A ma 83 éves művésznő nagyon szereti Magyarországot, többször is járt nálunk. Hosszú házassága alatt sosem csalta meg a férjét. Példás, harmonikus, boldog házasságban éltek, Ponti 10 évvel ezelőtti haláláig. A művésznő ma is gyönyörű és jókedvű. Egy élő legenda.

Jutoper Aladár

Szexi zsenik: María Callashttp://www.she.hu/kultur-mi/20170606-maria-callas-elete-muveszet-enekles-zene-szerelem-szex.html 9+1 idézet a 91 éve született Marilyn Monroe-tól http://www.she.hu/kultur-mi/20170531-marilyn-monroe-szuletesnap-emlekezes-idezetek-gondolatok-szineszno-szimbolum.html

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.