magazin nők kibeszélő vagányság kihívás Dósa Eszter vagány Jennifer Appel életút Mélanie Astles Ewa Wiśnierska élet kaland 30 felett
Harminc éves kora felett a legtöbb nőnek már kialakult, rutinos élete van. Már elvégezte az iskoláit, karrierje van, esetleg már családot is alapított, ahogy azt a normális emberek csinálják. Az ember lánya ilyen idős korára már lenyugszik, ugyebár.

Na, de mi van azokkal a csajokkal, akik életük kalandját is harminc felett élték át, és soha nem nyugszanak le, talán még nagymama korukban sem?

Mindig vártam, hogy eljön majd az a nap, amikor "normális" felnőtt leszek, és nem akarok se titkosügynök, se űrhajós, se világutazó lenni. A napot, amikor úgy érzem, hogy elég volt a kalandból, és jöhet a nyugodt, felnőttes élet.

Pláne, hogy többen is rákérdeztek, hogy mikor élek már normális felnőtt életet. Már elmúltam harmincöt, és még mindig nem jött el ez a nap. Így elkezdtem kutatni azokat a csajokat, akik az én koromban is úgy élnek, hogy legyen majd mit mesélniük az unokáiknak. Íme, a legérdekesebb történetek:

Ewa Wiśnierska (47)

A lengyel származású többszörös siklóernyős világbajnok és oktató, aki tíz évvel ezelőtt túlélte a Himalájánál is nagyobb magasságot oxigénpalack nélkül. Egy ausztráliai gyakorlat közben két viharzóna között átrepülve egy emelés 77km/órás sebességgel közel tízezer (!) méter magasba szippantotta a siklóernyőjével együtt. Mínusz ötvennyolc fok és narancs méretű jégeső várták odafenn.

Az extrém magasságban beborította a jég, és az oxigénhiány következtében egy időre elveszítette az eszméletét. Három órával és jó hatvan kilométerrel később ért földet kisebb-nagyobb fagyási sérülésekkel. Egy órát töltött a kórházban, aztán közölte, hogy másnap újra magára kapja a felszerelését. Azóta is aktívan repül és oktat.

Forrás: AFP/Jaes Croucher

Mélanie Astles (36)

Számára a repülés nagyon sokáig csak vágyálom volt, de sosem mondott le róla. Eredetileg vadászpilóta szeretett volna lenni, de fiatalon nem nagyon ment neki a matek és a fizika sem, azon kívül akkoriban nem túl sok nőt vettek fel ilyen beosztásba. Így hát abbahagyta az iskolát, és hét évig dolgozott benzinkutasként, hogy összegyűjtse a repülésre valót. Rengeteget önkénteskedett mind pilótaként, mind a repülőiskolában, hogy anyagi háttér híján is elérhesse a célját: jelenleg a Red Bull Air Race első és egyetlen női versenyzője.

Forrás: AFP/Photos © G.Souvant/Guillaume Souvant

Jennifer Appel (48)

Egy totál őrült tengerész (valamint volt ejtőernyős oktató, erotikus novella író, tájkertész és biofarmer) hölgy, aki egzotikus táncosként kereste meg a hajózásra valót.

Egy fiatalkori motorbaleset következtében majdnem az összes csontja eltört, és az esemény a józan ítélőképességére is hatással volt, így hát a hajózásban teljesen tapasztalatlan barátnőjével és két kutyájával vágtak neki Tahitinek az új élet reményében.

Egy hatalmas vihar miatt közel hat hónapig voltak elsodródva egyedül a tengeren, mire megtalálták őket. Többen támadták a szexiparban eltöltött múltja és felelőtlen döntése miatt. De az, hogy több hónapig életben maradt, és kétségbeesés helyett megpróbálta megoldani a felmerülő problémákat, mindenképpen példaértékű: beosztotta az élelmet, megjavította a tönkrement víztisztító berendezést, és soha nem adta fel a reményt, hogy megtalálják őket.

Forrás: AFP/Jonathan Clay

Szóval ne ess kétségbe, ha te sem érzed még magad lenyugodva a megszokott felnőtt élethez! Aki mindenre kíváncsi, kalandvágyó típus, valószínűleg soha nem fogja átadni magát teljesen a 8-tól 4-ig munka világának. De ez nem is baj. Azért, mert ez a ritkább, még nem jelenti azt, hogy valami baj lenne veled.

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.