szex Kellogs Angyal Ani küzdelem önkielégítés reggeli gabonapehely maszturbálás
"Jött a forgószél, felkapott több tonna csokit, aztán ráöntötte a gabonamezőkre, és bumm, így lett a Chocapic!" Ezt a történetet mindannyian ismerjük, arról viszont keveset hallottunk, hogy az eredeti - máig az egyik legnépszerűbb - reggeli gabonapehely, a Kellogg's hogyan is született.

A híres reggeli pehely megjelenése névadójának, John Harvey Kelloggnak, és testvérének, Will Keith Kelloggnak köszönhető - meg a maszturbáció elleni harcnak... Igen, jól érted, és nem is viccelek: a gabonapehely azért jött létre, hogy segítse az embereket a maszturbációról való leszokásban.

A 18. és 19. században, nyugaton kicsit túlzásba estek a szexualitás, de főleg a maszturbáció elítélését illetően. Ebben a mélyen vallásos és prűd időszakban olyannyira bűnnek tartották az efféle tevékenységeket, hogy a rendszeres önkielégítőket kórosan betegnek nyilvánították - és mai fejjel fel nem fogható "kezelésben" részesítették. Ilyen volt például férfiaknál a fityma levarrása, nőknél pedig a csikló fenollal való leöntése.

Az amerikai származású John Harvey Kellogg volt a szexualitás elleni forradalom legfőbb szószólója. Az adventista vallású Kellogg, az egyház tulajdonában lévő Battle Creek-i szanatórium főorvosaként szerzett hírnevet. Meggyőződése volt, hogy a vegetáriánus étrend, a rendszeres testmozgás és az önmegtartóztató életmód segít megőrizni az emberek egészségét.

John Hervey Kellogg

Forrás: Wikipedia

Azt vallotta, hogy a szexualitás még házastársak között is káros a fizikai, szellemi és spirituális jóllétre, a maszturbáció pedig egyenesen halálhoz vezethet. Olyannyira meg volt győződve saját nézeteiről, hogy negyven éven át tartó házasságát sosem hálta el, és feleségével mindvégig külön hálószobában aludtak. Saját gyermekük így nem is született, bár több, mint 40 örökbefogadott gyereket neveltek fel.

Az Egyszerű Tények Fiataloknak és Időseknek című könyvében 39 különböző tünetet sorolt fel, melyek a maszturbáció betegségében szenvedőket sújtotta. Ilyen volt például az általános gyengeség, fejlődési rendellenességek, hangulatváltozások, a rossz testtartás, a merev ízületek, a pattanásos bőr és az epilepszia. De tünetként kezelte a fűszeres ételek szeretetét is.

Kellogg szerint a "szörnyen káros" szexuális vágyra - mint betegségre -, megoldást jelentett a diéta. Nézetei alapján a hús, a fűszeres, és főleg az ízletes ételek fokozták a bűnös vágyakat - pláne reggel fogyasztva -, míg az egyszerű, ízetlen ételek, mint például a magvak és a különböző gabonafélék segítették csökkenteni azokat. Az általa vezetett szanatóriumban többféle reggeli "gyógymóddal" is próbálkoztak.

A kezelés, vagyis a reggeli nem volt más, mint joghurt: melynek egyik felét szájon át, másik felét pedig vízzel hígítva análisan adagolták a betegeknek, mint egyfajta beöntést. Az orvos szerint ugyanis a patyolattiszta belek elengedhetetlenek voltak az egészséghez, mert a bélben található baktériumok gátolják az emberi test normális működését. Nem csoda, hogy ez az eljárás nem épült be a reggeli rutinunkba...

Hosszú időn át próbálkoztak vágycsökkentő reggeli ételekkel, és ezekből a kísérletekből született meg 1897 körül a gabonapehely. Ám ez is - mint oly sok más a történelemben - egy véletlen folytán látott napvilágot. Kellog ugyanis egyszer vízben felejtett egy adag búzát, és hiába vették észre, hogy már teljesen szétázott, úgy döntöttek, megpróbálják felhasználni.

A hengerelést követően a megszokott tészta helyett kis pelyhek keletkeztek, amelyeket kisütve adtak a pácienseknek. Vélhetőleg elnyerte a betegek tetszését, ugyanis ezt követően további gabonafélékkel kísérleteztek, így jutottak el a kukoricához, ami a mai gabonapehely közvetlen elődje.

John Harvey testvére, Will - aki egyébként kiváló üzletember volt - meglátta a fantáziát az ételben, ezért szerette volna cukor hozzáadásával ízesíteni és szélesebb körben népszerűvé tenni. Természetesen testvérének az ötlet egyáltalán nem tetszett.

Will Keith Kellogg Forrás: Wikipedia

Will így megalapította a saját cégét 1906-ban, és elkezdte a már cukrozott gabonapehely értékesítését. Így jutottunk el a maszturbáció ellenszerének tartott ízetlen pehelytől a világ egyik legnépszerűbb reggeli ételéhez. Jó étvágyat kívánok!

Angyal Ani

SHE.HU Kibeszélő!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.