életút Meghan hercegné Dósa Eszter harmincas nő Meghan Markle példakép
A brit királyi család mindennapjai sok embert foglalkoztatnak. Főleg, mióta felpezsdült az életük: a két fiú felnőtt és megházasodott, így új hercegnékkel és gyermekekkel bővült a család. Hogy miért érdemes odafigyelni rájuk?

Például azért, mert "közönséges földi halandóként" rádöbbenhetsz: a hercegnék is ugyanolyan hétköznapi nők, mint amilyen te vagy...

1. Pártalálás 35 felett? Igen!

Meghan már túl van egy váláson. Ettől máris közelebbinek érezzük magunkhoz, hiszen szinte mindenkinek volt már hosszú kapcsolata (netán házassága), amely szakítással végződött. A sussexi hercegné az élő példa: nem kell macskás öregasszonyként látnod magad a jövőben, ha ennyi idősen még egyedülálló vagy. Bármikor betoppanhat az életedbe az igazi, csak nyitott szemmel kell járnod.

Az sem kőbe vésett szabály, hogy szigorúan csak a saját korosztályodban - vagy nálad idősebbekkel - ismerkedj: hiszen Harry herceg is három évvel fiatalabb szíve választottjánál. Ráadásul - a sztorit ismerve - a vakrandi sem elvetendő dolog... Szóval, nyugi! Neked is van esélyed összefutni a saját királyfiddal.

2. Első gyermek - ennyi idősen?!

Biológiai szempontból az lenne az ideális, ha a húszas éveid elején megtalálnád a párod, és gyermekeket szülnél. Ám nem mindenki ilyen szerencsés - van, akinek másképp alakul az élete. Ha úgy érzed, már késő, és elkéstél, ne keseredj el! A hercegnének sem született gyermeke az első házasságából. Te is simán belefuthatsz még a Nagy Őbe, akivel családot alapítasz.

Forrás: AFP/Tolga Akmen

3. Soha nem késő új életet kezdeni!

Meghannak teljesen fel kellett adnia a korábbi életét, amikor hozzáment Harryhez. Lemondott a színészi karrierjéről, és egy másik kontinensre költözött. Tanulság? Legyél nyitott a világra, és ne vesd el a randevú lehetőségét - akkor sem, ha az udvarlód külföldi, vagy netán másik városban/országban kap munkát!

Ezt egyébként az egyik barátnőm példája is alátámasztja, aki - tucatnyi kudarccal a háta mögött - egy trópusi szigeten találta meg élete párját. Azóta is boldogan élnek a pálmafák között, és két gyermekük van.

4. Nem vagy tökéletes? Rá se ránts!

Meghan hercegné totális hátránnyal indult a királyi családba való beilleszkedéskor: mind a származását, mind a színészi múltját és a volt házasságát tekintve. Noha igyekszik mindig tökéletes formát hozni, mégis sorra követi el a nekünk banális, ám uralkodói szemmel nézve komoly hibákat. Ahogyan bármelyik átlagos lány tenné...

Forrás: AFP/Tolga Akmen

Például automatikusan becsukja a kocsiajtót a sofőr helyett, melltartót villant egy hivatalos eseményen, vagy burgundivörösre lakkozza a körmét a hagyományosan elfogadott balettcipő-rózsaszín helyett.

A királynőnek megfelelni? Na, az ám az igazán nagy falat! Ha ő meg tud birkózni ezzel, akkor te is tudod kezelni a szörnyű főnöködet, az akadékoskodó anyósodat vagy a furkálódó kolléganődet.

5. Élet a közösségi médián túl...

Tele van a közösségi média az olyan ismerőseiddel, akik lépten-nyomon a tökéletes párkapcsolatukról vagy a szupercuki gyerekükről töltenek fel fotókat? Nem csoda, ha ezek hatására úgy érzed, megfeneklett az életed. Azt gondolod: "Bezzeg másoknak minden sikerül..."

Meghan a szigorú protokolláris szabályok miatt kénytelen nélkülözni a közösségi médiát: szigorúan tilos instáznia, ahogyan tvítelnie is. Vegyél róla példát! Minél több időt töltesz digitális detoxszal, annál több időd marad a saját életedre. Hidd el: minél teljesebb, aktívabb, boldogabb életet élsz, annál kevésbé érzel majd kényszert, hogy minden percedet megoszd a világgal.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.