Egyiptom történelem szex szerelmeskedés
A termékeny Nílus-deltát a gazdagság, a szellemi és kulturális fejlettség és a közigazgatási szervezettség tette kiemelkedővé - és négyezer évre a korszak legfejlettebb birodalmává. Az ókori Egyiptomban a nők és a férfiak egyenlőek voltak és olyan kultúrában éltek, ahol az isteneket inkább szerették, mintsem féltek tőlük.

A civilizáció (egyik) bölcsője persze egyúttal a szexuális kultúra bölcsője is volt. Feltűnően bő, a maihoz hasonló szókinccsel rendelkeztek a nemi szervek, a szexuális aktus, a szerelem és vágy terén is. A párok hasonlóan becézték egymást, mint a mai kor embere: "olyan, mint egy macska", vagy "forróvérű, mint egy leopárd".

A közösülést ugyanolyan természetes dolognak tekintették, mint az evést vagy az alvást: nem számított, ha szolgák vagy éppen kisgyerekek jelenlétében történt az aktus. Ennél fogva nem sok értéke volt a szüzességnek sem. Bárki bárkivel örömét lelhette a testi élvezetekben, ám a szabadosság ellenére, elvárták a házastársi hűséget.

Létezett egy "egy éves próbaházasság" is - szerződéssel -, de mivel a sima esküvőket nem dokumentálták, bárki szabadon elválhatott. Ilyenkor elég volt közölnie a másikkal a szakítás tényét.

Forrás: AFPforum

Akkoriban egy harminc éves nő már öregasszonynak számított, és ha elvált, nem sok esélye volt újra férjhez menni. Beléphetett az egyedülálló nők csoportjába és élhetett velük, vagy felcsaphatott kurtizánnak. A prostituáltak abban a korban magas rangú személyeknek számítottak. Szabadon dolgozhattak, tetoválásuk lehetett, és vörös rúzst viseltek, hogy megkülönböztessék magukat a hétköznapi asszonyoktól.

A szabad szex már csak azért sem okozott különösebb problémát, mert fogamzásgátlást alkalmaztak. A krokodil ürülék, mint az első feljegyzett spermicid szer, talán a pH-szint csökkenése miatt működhetett. A gyapjú, akác, datolya és méz keveréke a hüvelybe felhelyezve valószínűleg fizikailag zárta el a sperma útját.

A magokra pisilés pedig a mai terhességi tesztek elődje volt: ha az árpa nő ki, akkor fiú, ha búza, akkor pedig leánygyermek várható. Ha semmi sem csírázott ki, akkor nem állt fenn terhesség.

A férjnek olykor - orvosi utasításra - főzetet kellett készítenie, hogy elcsábítsa a feleségét. A hozzávalók: egy meggyilkolt ember fejéről a korpa, hét szem árpa egy sírról, tíz almamag, egy fekete kutyából kiszedett kullancs vére, a saját gyűrűsujjából is egy csepp vér és egy kis sperma - mindez egy pohár vörösborba keverve. Ezt a bájitalt a nőnek kellett meginnia az örök szerelemért. Ha ez nem működött, akkor őrölt akácmagos-mézes krémet kellett a péniszre kenni, mielőtt ágyba bújtak.

A homoszexualitás szintén teljesen elfogadott jelenség volt. A történelem során a legelső férfiak közötti meghitt kapcsolatot is Egyiptomban jegyezték fel. Időszámításunk előtt 2400-ban Niankhkhnum és Khnumhotep az uralkodói udvar manikűrös felügyelői voltak Sakkara városában. Annak ellenére, hogy mindkét férfi családos ember volt, együtt temették el őket.

Forrás: Wikipedia

A termékeny félhold lakói egészen bizarr szintre emelték a szexjátékok használatát. Kleopátra állítólag egy olyan vibrátort készíttetett magának, amely fadobozba zárt élő méheket tartalmazott.

A maszturbálás pedig olyannyira varázslatos, nem evilági dolognak számított, hogy Atum isten, mítoszok szerint, konkrétan önkielégítéssel alapított családot: a spermájával megtermékenyítette saját magát, és így született meg a kis Tefnut és Shu.Mivel az önkielégítés és a teremtés szorosan összefonódott, a fáraóknak ünnepélyes ceremónia során a Nílusba kellett maszturbálniuk.

Hérodotosz a történelmi jegyzeteiben mesél az állatokkal való közösülési szertartásokról is, mint termékenységi rituálékról. Bizonyos kecskéket direkt erre treníroztak. De nem csak a férfiak szexeltek állatokkal: az egyik feljegyzés szerint egy nő a nyílt utcán közösült egy ivarérett kossal. Több írásos emlék utal egy krokodilos szertartásra is: egyes fiatal férfiak kifejlesztettek egy technikát, amivel a krokodilt gyorsan a hátára tudták fordítani, mielőtt az megtámadhatta volna őket. Hogy miért volt erre szükség? A szexuális aktus végrehajtása miatt - ezzel bizonyították a férfierőt, és a hiedelem szerint jó szerencsét is hozott.

A furcsa szokásaik ellenére alapvetően nem sokban különböztek tőlünk: ugyanúgy vágyakoztak, szerettek, összejöttek és szakítottak, mint a mai kor embere.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Wikipedia

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.