tipp szépségápolás sütőtök beauty tök arcpakolás bőr
Az őszi napokon, indokolt az az egy fajta önzőség, amikor csak és kizárólag magaddal: lelkeddel, testeddel és a gondolataiddal foglalkozol. Ilyenkor már jobban esik frissítő limonádé helyett gyömbér teát szürcsölni és közben hallgatni, hogyan zokog az őszi szél, és figyelni milyen gyorsan peregnek a színes falevelek.

Szeretek a nagy és puha kötött takaró alatt összefonódni Vele, és így lakni be a kis lakásunk összes szegletét. Az ablakokat kitárva, érezni az eső giliszta szagú illatát.

Na de kezdek túl szentimentális lenni, úgyhogy abba is hagyom.

De az megkérdőjelezhetetlen tény, hogy az egész szobát belengő, édeskés sütőtök illata még a legracionálisabb lelkekben is megindít valamit...

Forrás: Getty Images/Redrockschool/Casarsaguru

Minden évszaknak megvan a maga idényzöldsége és gyümölcse.

Ez azért is TÖK jó mert a fogyasztásukkal a környezetünket és az egészségünket is támogatjuk.

Ezeket az aktuális finomságokat nem kell mesterséges fénnyel és mesterséges szerekkel érlelni, így megmarad az eredeti tápanyag- és vitamintartalmuk.

Sütőtök és a bőr

A sütőtököt nem csak az íze miatt kedvelem, hanem bőrmegújító hatása is elképesztő! Ugyanis nagyon magas az antioxidáns- és a vitamintartalma.

Az előbbi a bőröregedés elleni harcban segít, mivel megköti a káros anyagokat, így az arcunk feszes és rugalmas marad. Magas C-vitamin tartalma pedig energiával tölti fel a bőrt, és serkenti a kollagén termelődését.

A problémás bőrűek is biztosan meg lesznek elégedve a kapott eredménnyel, hisz a magas retinol és A-vitamin tartalmának köszönhetően kiváló ellenszere a pattiknak, aknéknak.

Sütőtök pakolás

Roppant egyszerű és költséghatékony az elkészítése. Hoztam nektek két receptet, amit akár külön-külön, és kombinálva is felhasználhattok.

Forrás: Getty Images/yulkapopkova
Tipp:

Mielőtt feltennéd a pakolást, alaposan tisztítsd le az arcod az alábbiak szerint:

1. Én a kombinált bőrömre, jelenleg hidegen sajtolt olíva/bergamott szappant használok, amit még a nyaraláson szereztem be.

2. A hatóanyagok könnyebb és mélyebb bejutása érdekében radírozd át az arcod egy kanál olívaolajba kevert tengeri sóval - így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől.

3. Ha biztosra szeretnél menni, gőzöld át az arcod, kamillavirágos víz felett.

Pakolás dehidratált, száraz bőrre:

Én helyspecifikusan használom a pakolást, így ebből a fajtából a szemkörnyékemre és az államra teszek.

Először is főzd meg a sütőtököt és egy villa segítségével pépesítsd, majd adj hozzá 2 nagy evőkanál mézet és 1 evőkanál tejet.

Az így kapott masszával pihenj legalább 15 percet.

Pakolás problémás bőrre:

Én ezt a T-vonalamra és az arcom két oldalára kenem fel.

Egy tálkába reszelj le egy telefon nagyságú darabot és adj hozzá 2 evőkanál mézet és 1 evőkanál élesztőt, majd jól kevergesd össze. A hatóidő ugyanaz, mint az előző pakolásnál.

Miután lemostad, ne felejtsd el átkrémezni az arcodat a kedvenc hidratálókrémeddel!

Forrás: iStockphoto/ArthurHidden

Érdekesség:

Amúgy tudtad, hogy a második világháború után az újraébredő Budapest népének fő eledele volt a tök? ;)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.