ajándék szépségápolás karácsony ötletek
Sokáig rettentő egyszerűen kezeltem az ajándékozás témakörét: ha nő az illető, akkor sminkcuccot kap, ha férfi, akkor pedig valami bőrápolási terméket. És bevallom, most se nagyon variálok. A dolog csak annyiban változott, hogy kibővítettem a kört divattal, közös élményekkel és házi készítésű finomságokkal.

Persze ha szuper lusta vagy, lehet kapni előre elkészített ajándékcsomagokat, de azt kell mondjam, ezek az akciók csak ritkán sikerednek igényesre. Úgy is mondhatnám, atom ciki az összes drogériákban kapható szépségcsomag.

Viszont tippjeimmel, - és egy kis személyreszabással - Te is a karácsony szépségnagykövete lehetsz!

Anyukádnak

Édesanyám minden második hónapban elémáll azzal, hogy el szeretné kezdeni extrábban festeni magát - és totálisan megreformálni a szépségápolási rutinját. Ennek fényében, tőlem valamilyen különlegesebb szemhéjpúdert, pirosítót vagy rúzst szokott kapni: ezekkel mind nagyon könnyen fel lehet dobni az általános napi sminkünket. Érdemes az YSL, az Esteé Lauder és a Guerlain háza táján körülnézned, hiszen ezekhez a márkákhoz általában klasszikus, mesébe illő csomagolás jár.

Ezen felül még szoktam egy kis "kupont" is gyártani a csomag mellé arról, hogy egy exkluzív anya-lánya sminkoktatás keretében szívesen elmagyarázom neki, hogyan használhatja ki a legjobban az új szerzeményeket.

Forrás: Getty Images/Sturti

Ha nem értesz a témához, akkor fizesd be egy sminkeshez, aki megtanít neki egy-két tippet és trükköt: Anyu vigye el a nesszeszerét is, hogy a szakember lássa miket használ szívesen.

Apukádnak

Általában jó ötlet egy mindenmentes hidratálókrém - tudom javasolni a sminkeskészletem sztárját, a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5-öt -, hiszen a borotválkozás meglehetősen szárítja az arcbőrt, és ennek ellenére nem sokszor látok apukákat uborkás arcpakolásban otthon. Nézz szét a gyógyszertárakban, és ne feledd: szívesebben vesznek le a fürdőszobapolcról egy letisztultabb csomagolású krémet, mint egy csillámpónisat.

Gondold át, mivel tölti szívesen az idejét, és hogy néz ki egy napja: ha odavan a barkácsolásért, autószerelésért, akkor nagy valószínűséggel jól fog neki jönni egy zsíros kézkrém, ha pedig kopaszodik, akkor egy koffeines, dúsító samponnal is meglepheted.

Tesódnak

Menjetek el egy fürdőbe, és fizessétek be magatokat egy arckezelésre és masszázsra! Nem véletlenül írtam tesót: egy ilyen programnak mindkét nem örül. Egész nap tudtok nosztalgiázni vagy épp pletykálni, és szuper, minőségi időt tölthettek együtt. Budapesten a Magnolia Day Spanak vannak ilyen jellegű programcsomagjai, de persze a klasszikus Széchenyi vagy Gellért is ajánl hasonlókat. Ha igazán különleges élményre vágytok, egy hévízi kirándulást is megejthettek.

Forrás: iStockphoto

Szerelmednek

Itt leginkább a figyelmességek nyernek. Érdemes egy komolyabb ajándékot apró, közös, élménnyel kiegészíteni: mondjuk venni egy fürdőgolyót, - ajánlom a LUSH kínálatát - gyújtani néhány gyertyát és közösen fürdőzni.

Mindemellett persze figyelj a jelekre; ha a párod az ünnepek tájékán valamilyen termékre vagy eseményre gyakran céloz, az jó iránytű lehet az ajándékozás megtervezésében.

Nagyszüleidnek

Azt kell mondjam, ők általában véve örülnek az előre összeállított szépségápolási csomagoknak. Ha ti magadok raktok össze nekik egy kosárnyi tusfürdőt, testápolót, arckrémet, és kicsit még rá is dobtok a designra egy szép szalaggal, akkor pedig különösen odalesznek.

Extra tippként - persze csak ha már tényleg nem olyan jó a szemük - a termékekre ragaszthatsz egy cetlit, amire nagyobb betűkkel ráirod, hogy az épp kézkrém-e vagy tusfürdő. Ha valamelyikük már ősz hajú, egy hamvasító sampont is rakj a csomagba!

Jó tervezgetést és Karácsonyozást nektek! ;)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.