nátha kiszáradt bőr beauty törülköző hidratálás szépség
Legyünk akármilyen masszívak és elszánt C-vitamin fogyasztók, azért egy megfázás bármikor becsúszhat. Főleg a téli hónapokban.

Szemét dolog ez, mert ahhoz igazából túl laza betegség, hogy otthon maradj és sorozatozz, de valójában minden szociális interakció és tevékenység idegesítővé és fárasztóvá válik tőle.

. Forrás: Getty Images/South_Agency

A nátha összes tünete a megjelenésed rovására megy, így - ha nem lenne elég, hogy egy karton zsebkendővel járkálsz mindenhova -, még csak szépítkezni sincs esélyed - ami ha lehet, még tovább rontja az általános hangulat szinted.

Mutatok néhány tippet, amivel összeránthatod magad még a legszürkébb napokon is, és hamarabb átvészelheted a náthád!

Először is, ügyelj a kellő folyadékbevitelre: igyál sok vizet, teázz! A teádba nagy adag méz kerüljön: tudom, ősrégi trükk. A benne található hidrogén-peroxid fertőtleníti a torkod.

A bőrödet eléggé megviseli a nátha, így fontos, hogy hidratáltságod belülről is biztosítsd! Mindemellett persze az arckrémeddel se spórolj: kend be magad vastagon, majd meleg vízzel nedvesíts be egy törölközőt, és terítsd be vele az arcod, - az orrod vagy szád kivételével. 5-10 percet relaxálj így.

Forrás: iStockphoto/Andrej Korzhycz

A meleg, nedves közegtől megnyílnak a pórusaid, és felpuhul a bőröd, sokkal hatékonyabb lesz a krém. A kezelés után a még be nem szívódott krémet masszírozgasd be a bőrödbe!

Ami az orrod és az orcád illeti; a folytonos orrfújástól ez a terület extrán száraz, irritált lehet.

Finoman masszírozd át a környéket kevés bőrradírral, majd használj zsíros krémet, kenőcsöt - például Elizabeth Arden 8 Hour Creamjét.

Ha túlságosan kirepedezett a nózid, és fájna a klasszikus bőrradírozás, akkor nedvesítsd be egy törölköző csücskét, és azzal távolítsd el az elhalt hámsejteket! A cserepesre száradt területnek önmagában azért nem elég egy mezei krémezés, mert a megvastagodott szarurétegen keresztül nem képes hatni semmilyen csodakence sem.

Forrás: iStockphoto/Ridofranz

A sminkről ilyenkor se feledkezz meg: csupán néhány dolgon kell változtatnod, és sokkal összeszedettebbnek érzed magad.

Használj színezett hidratálót, vagy az alapozódhoz keverj egy kevés arckrémet, ezzel is pótolva bőröd víztartalmát.

Használj kevesebb púdert! Ezeken a napokon anélkül is tartósabb lesz a sminked.

Pirosítóból válassz krémes állagút, - ha nincs kéznél, egy kevésbé élénk színű rúzst is használhatsz. A krémes állag dob a bőröd fakóságán, ragyogóbb, egészségesebb külsőt kölcsönöz. A szádon kerüld a matt textúrákat, mivel azok hajlamosak kiszárítani azt.

Az orrfújástól állandóan lejön az orrod környékén az alapozód: ezzel nem igazán tudsz mit csinálni. Ha van egy fontos meetinged, - vagy egy rövid időre teljesen egészségesnek kell tűnnöd -, akkor arra a pár perce korrektorozd vissza a kipirosodott területet.

Egy-két napra - utána már úgyis jobban leszel - nem ciki Rudolfnak lenni: csak arra kell ügyelni, hogy csini Rudolfok legyünk! Jobbulást!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.