tippek pantone lombzöld év színe hogyan hordjuk fashion
Greenery - magyarul növényzet, lombkorona. Erre a névre hallgat a 2017-es év színévé választott zöld árnyalat, amely az újrakezdést szimbolizálja. Épp most léptük át az új év küszöbét, így nem is lehetne semmi ennél aktuálisabb.

Ki mondja meg, mi lesz az év színe?

A Pantone nevű cég, amely kidolgozott egy Színegyeztető Rendszert.

Ez kódok alapján rendszerezi a színeket, ezáltal egységes előállításukat teszi lehetővé szerte a világon. Minden évben egy 2 napos titkos nemzetközi prezentáció és vita után választják ki, melyik árnyalat az, amelyik végigkísér minket az egész éven.

Nemcsak a trendeket veszik ilyenkor figyelembe, a választott színnek ezen felül egy fontos plusz üzenetet is kell hordoznia: utat mutat a világnak, hogy milyen irányba kell haladnunk.

Forrás:Getty Images

Miért pont a lombzöld?

Környezettudatosság, környezetvédelem, újrahasznosítás, Földünk megóvása, mind-mind égető kérdések 2017-ben.

Elgépiesedett világunkban a valós emberi kapcsolatok megszűnőben vannak, és helyüket a négy fal között töltött napok veszik át.

A választás emiatt esett erre a természetes árnyalatra, amely a zöld egy pikánsabb variációja, méghozzá sárgás beütéssel. Nekem egyből a fák lombja, a zöldellő rügyek és a napfénnyel megvilágított fű jutnak eszembe róla. A tavasz eljövetele, amikor a természet felébred, eredeti formájába visszaáll és megújul. Élettel teli, vibráló szín, amely felfrissít, és új életre kelt.

Forrás: Getty Images/Mykhailo Kaminskyi

Kinek áll jól?

Jobbára csak az ősz típusúaknak, akiknek barnás vagy vöröses a hajuk. Így, ha nem ebbe a csoportba tartozol, inkább az arcodtól távol, illetve kiegészítőkben viseld!

Forrás: Getty Images

Az élénkebb változatok lilával, ciklámennel is nagyon jól mutatnak.

Egy lombzöld táskával egy nagy adag jókedvet és frissességet is magaddal vihetsz. Bár ez sem szentírás. Ha úgy tartja kedved, bátran lakkozd ki a körmöd zöldre, vagy kapj fel egy ilyen árnyalatban pompázó pulcsit! Tudom, ezt most így a tél közepén kicsit nehéz elképzelni, de tavasszal biztos gyorsan rá fogsz kattanni.

Forrás: Getty Images

Nyáron a dzsungel-mintás és a virág nyomatos változatok lesznek nyerők. Itt a zöldet kékkel és fehérrel kombináljuk majd, na meg persze farmerrel. Ez a növényzöld kicsit "mosott hatású" verziója már a hűvösebb színtípusoknak, a szőkéknek és a Hófehérkéknek kedvez.

Forrás: Getty Images

Zöldet mindenhova?

Ha nem is a ruhatáratokba építitek be ezt a színt, legalább az otthonotokat dobjátok fel pár növénnyel! Így nem lesz olyan hosszú a várakozás tavaszig. Egyre több munkahelyen telepítenek zöldfalat, amely oxigéndús levegőt és barátságosabb légkört eredményez.

Forrás: iStockphoto/ Katarzyna Bialasiewicz

A zöld párnahuzatok és lakberendezési tárgyak is trendik, felfrissítik a lakást. De ne csak a természetet vigyétek be a lakásba! Töltsetek minél több időt friss levegőn, sétáljatok nagyokat, sportoljatok a szabadban és pattanjatok biciklire! Meglátjátok, mennyivel több energiátok lesz, hiszen a természet a legfontosabb erőforrás.

Te se fordíts hátat a természetnek, hanem találj vissza hozzá, kapcsolódj vele össze!

Tegyünk együtt valamit a bolygónkért minden egyes nap, hiszen mindannyian felelősek vagyunk a megóvásáért. Teljen ez az év ennek szellemében!

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.