paletta szemhéjpúder smink tippek színek sminkelési tanácsok
Én a sminkelésben nagyon paletta párti vagyok, mivel hely- és időtakarékos. Kompaktokba rendezem a rúzsaim, pirosítóim és szemhéjpúdereim is.

Harmincnyolc darab szemhéjpúder palettával rendelkezem: ezek között találhatók duók és olyanok is, amikben több, mint húsz szín van. Sosem viszem magammal mindet: könnyedén felméri az ember, hogy milyen színeket igényel egy divatfotózás, vagy egy esküvői smink.

Mellesleg végtelen lehetőség van akár egyetlen színben is!

Ha szeretnél - újra, vagy először - elmerülni a szemfestés világában, akkor szerezz be egy jó minőségű négyes összeállítást! Ezek pedig tartalmazzák az adott árnyalat egy világos- és kettő, eltérő mélységű középszínét, valamint egy sötét árnyalatot!

Forrás: /iStockphoto/Merydolla/Iryna Denysova

Nincs feltétlen szabály arra, hogy milyen színt válassz, de szerintem egy meleg barna, khaki vagy padlizsánlila összeállítással nem lőhetsz mellé!

Bevezetés

A - bármilyen jellegű - kész szemfestésedet koronázd meg egy kis fénnyel: azaz a palettád legvilágosabb árnyalatából kerüljön egy kevés a belső szemzugodba, a szemhéjad legdomborúbb pontjára, és a szemöldököd alá!

Az utóbbit sztornózd abban az esetben, ha a szín csillámos!

Csini hétköznapokhoz

Keríts egy szimpatikus árnyalatú krémes szemfestéket, - például Maybelline Color Tattoo, vagy MAC Paintpot - és a tiszta mutatóujjaddal kenj fel egy kis mennyiségeta mozgó szemhéjadra!

Nincs szükség pontos élekre: egy pufi satírozóecsetet helyezz a mélyítővonaladba, és - mint egy ablaktörlő - az ecsetfejet oda-vissza járatva satírozd el a színt! Az alsó szempillasorod külső harmadára is kenj a festékből!

Forrás: iStockphoto/Golubovy

Egy lapos ecsetet használva válaszd ki a palettád egy kevésbé intenzív árnyalatát, - a középszínek közül valamelyiket, nem baj, ha nem egyezik a krémes festék színével - és dolgozd el a mozgó szemhéjadon! Majd a satírozóecsettel újra szaladj át a mélyítővonalon, hogy összeegyengesd a két színt!

Romkocsmázáshoz

Egy krémes, sötét szemceruzával - nem muszáj fekete, lehet sötétszürke vagy mélybarna is - kontúrozd a felső és alső szempillasorod!

Egy fültisztító pálcikával satírozd el a ceruza vonalait, ügyelve arra, hogy a szín a szempilláid közvetlen tövében maradjon a legintenzívebb!

Egy lapos ecsettel, és egy sötétebb színnel borítsd be a mozgó szemhéjad és az alsó pillasort, majd egy satírozóecsettel finomíts az éleken!

Forrás: iStockphoto/VladimirFLoyd

A smink a paletta világosabb középszínétől kezdve a legsötétebb színéig mindegyikkel jól mutat: igazítsd az egyéniségedhez és a ceruza mélységéhez!

Ha megszaladt volna a kezed, akkor a satírozóecsetre kerülhet egy kevés a legvilágosabb árnyalatból is, tompításként.

Romantikus vacsorához

Fesd ki a mozgó szemhéjad a paletta legvilágosabb árnyalatával, majd húzz vékony tusvonalat a felső szempilláid tövébe!

Forrás: iStockphoto/Petardj

A két középszín közül a világosabbat használd az alsó szempillasorod teljes hosszán, a sötétebb árnyalatot pedig satírozd a mélyítővonaladba! Erősíts rá az alsó szempillasorod külső harmadára, ezzel kiemelve a szemformád!

A legsötétebb színnel, és egy vékony, ferde szélű ecsettel puhítsd a tusvonal éleit: így nem olyan vészes a helyzet, ha nincsenek biztos kezeid, és nem sikerült szuperpontosra a szemkontúr, illetve lágyabbá is teszed az összhatást.

Minél töbször gyakorolsz egy sminket, annál szebben és gyorsabban fog menni!

Kellemes szépülést!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.