technika tontouring trükkök drag-queen strobing sminkelés
Az elmúlt tíz-húsz évben rengeteget fejlődött a szépségápolás: mind technológiájában, mind lehetőségeiben és népszerűségében is.

Az utóbbi faktor rengeteg teret engedett az új technikák és trükkök felfedezésének - és a közösségi médiának köszönhetően ezeket már meg is oszthatjuk egymással. És ez bizony nem mindig jó!

Az online versengés, amely szerint "Ki tudja magát innovatívabb módon, egyszerre a legtöbb, saját fejlesztésű, legeslegújabb technikát felmutatva kifesteni?" teljesen elvadult. Az újra való törekvés persze nagyon is becsülendő, de nem juthat minden második napra egy csoda!

De sajnos mostanában mindenki úgy próbál újítani, hogy egy meglévő sminkelési technikát a végtelenségig túlbonyolít és/vagy átnevez, esetleg fura háztartási eszközöket von be a játékba.

Forrás: iStockphoto/shvili

Tekintsük át az elmúlt év legnevetségesebb újrakereszteléseit, szentté avatásait és pokoljárásait!

Strobing:

A technika a M·A·C 2000-ben megjelent termékjéről, a Strobe Creamről kapta a nevét. Lényege, hogy a klasszikus highlighter-kontúr párosból elhagyod az elsőt, és voilá: friss, üde arcbőrt kapsz!

Azok a területek, ahová klasszikus kontúrozás esetében a világos, ragyogást fokozó elemek kerülnek - azaz az arccsont, az orrnyereg, az ajkak fölött, a belső szemzug és a szemöldökcsont - továbbra is megmaradnak.

Nemes egyszerűséggel új nevet kapott az alaposan derített, ragyogó arc! Mindezek mellett egy abszolút szép sminkről beszélünk, csak ostobaság volt újracímkézni.

Tontouring:

Számomra ez a mű trend testesíti meg a 2010-es évek szépségápolási vadhajtásainak netovábbját!

Valaki jó ötletnek tartotta azt - majd valamilyen módon elterjesztette a tizenéves lányok körében -, hogy ha az arcát ÖNBARNÍTÓ KRÉMMEL KONTÚROZZA, akkor 24/7 kiélezett arccsontokkal létezhet.

Az egy dolog, hogy én már unom ezt az orbitálisan nagy arcformálási mániát, de az hogyan lehet, hogy valaki még ennyire nem?!

Clown-contouring:

/és egyéb díszes kontúrozási és színkorrekciós technikák/

Egyszer egy kommentelő olyan hozzászólást írt egy Youtube sminkgurunak, mely szerint ilyen sok sminkkel úgy néz ki, mint egy bohóc. A lány válasza egy videó volt, amelyben extrém módon, a szokásosnál eltúlzottabb színekkel és geometrikus formákkal formálta az arcát: ezúttal szánt szándékkal egy bohócra emlékeztetve.

Mivel a színeket - intenzitásuktól függetlenül - a megfelelő területekre vitte fel, egy nagyon erős (bár kamerán jól mutató) sminket kapott eredményül. Innentől kezdve nagyon sokan kezdtek el különféle mintákat, szövegeket, ábrákat használni a kontúrozáshoz - a szokásos néhány ecsetvonás helyett -, ezáltal látványosabbá téve azt.

Nos, ezzel a technikával sem jutottunk előrébb...

Vess be háztartási eszközöket!

Ez az ötlet igazából a drag-queen smink kultúrában gyökerezik: ha egy papírlapot megfelelő szögben az arccsontod alá támasztasz, és úgy használsz kontúr krémet vagy port - akkor nagyon éles, erős színpadi fényekhez ideális arccsontokat kapsz.

Persze sokaknak ez nem volt elég: manapság kontúrozhatod az arccsontjaidat kanállal, az orrodat villával (!!!) és tulajdonképpen tested bármelyik pontját celluxszal.

https://youtu.be/GtPPF0HPSBU

Nézzetek utána, bár szerintem feleslegesek ezek a túlvariált technikák. Nevetni szabad!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.