termékteszt vibrációs arctisztító Avon
Régóta izgatják a fantáziámat a manapság egyre trendibbé váló arctisztító kefék. Most végre alkalmam nyílt kipróbálni: miért is lehet annyira jó az arcomnak, ha azt egy - ahogy én hívom - vibrátoros kefével tisztítom meg.

Kezdjük az alapoknál! Számtalanszor hallhattuk már, hogy mennyire fontos arcbőrünknek a bőrtípusnak megfelelő tisztítás és hidratálás, no meg a hámlasztás.

Mire jó a hámlasztás?

A hámlasztás gyakorlatilag a bőr felső rétegén keletkező, elhalt hámsejteket segít eltávolítani, hogy azok ne tömíthessék el arcbőrünk pórusait. Ez azért fontos, mert a pattanások kialakulását részben ezek az eltömődött pórusok okozhatják.

Az elhalt hámsejtek eltávolítása mellett a hámlasztás elősegíti a bőr megújulását, segít csökkenteni a sötétebb foltokat, hegeket, és előkészíti bőrünket a hidratáló készítmények jótékony összetevőinek befogadására.

Forrás: Getty Images/Giorgio Gruizza

Alapvetően kétféle hámlasztásról beszélhetünk: az egyik a fizikai, a másik a kémia hámlasztás.
Az arctisztító kefék a fizikai hámlasztók közé tartoznak, mivel segítenek finoman leradírozni azokat a bizonyos elhalt hámsejteket, és arcunk alaposabb tisztításában is jó szolgálatot tesznek.

Az Avon vibrációs arctisztító keféje

A masinához egy tisztító kefe fej és egy dokkoló tartozik. Utóbbi töltésre nem szolgál, hiszen a termék 2 elemmel működik, de praktikusan segít, hogy a készüléket állítva tudjuk tárolni fürdőszobánkban.

Az arctisztító kefe a következőket ígéri:

  • akár 5x hatékonyabban tisztíthatja bőrt, mint a manuális arctisztítás (a kézzel történő arctisztítással összehasonlítva, általános arctisztítón végzett vizsgálat alapján)
  • gyengéden exfoliálja (magyarul: hámlasztja) az elhalt hámsejteket
  • eltávolítja a sminket
  • segít helyreállítani a bőr ragyogását
Forrás: Csendes Júlia saját fényképe

Hogyan használjuk?

A használati utasítás szerint reggel és este, a megszokott arctisztító rutinunk részeként.
Nedvesítsük be arcunkat és a kefe fejét, tegyük arcunkra a szokásos arctisztítónkat (gél vagy hab), és finoman, körkörös mozdulatokkal haladjunk végig arcunk felületén, a szemkörnyék kihagyásával! A művelet végeztével mossuk le arcunkat és a készülék keféjét langyos vízzel!

Be kell vallanom: meglepődtem a végeredményen, mert tényleg puhább lett a bőröm az arctisztító kefe használatával. Hm, nem is rossz! Egy dolgot sajnáltam csak: a kefe nem forog, de kézzel javíthatunk ezen az aprócska problémán, végül is, ez nem egy arcmasszírozó készülék.

Azt viszont ne feledjük, hogy hámlasztani nem szabad minden nap, csak heti 2-3x, és kerüljük arcunk gyulladt, sérült részeit, mert nem hogy segítenénk azok gyógyulását, de még nagyobb bajt csinálunk! Bár a kefét a használati utasítás napi kétszeri használatra javasolja, ezzel inkább óvatosan bánjunk! Érdemes tesztelgetni, milyen gyakori használat esik jól arcbőrünknek, és ha ez csak heti 2-3 alkalom, akkor maradjunk is ennél!

Én egy héten keresztül minden nap használtam a kefét, reggel és este is. Nem esett le tőle az arcom, de őszintén szólva, ezt én soknak éreztem, szóval a jövőben inkább áttérek a minden másnapi használatra.

Sminkeltávolítás

Mivel azt írják, hogy a termék eltávolítja a sminket, kipróbáltam. Este, amikor hazaértem, beizzítottam a csodakefét, bevizeztem az arcom, nyomtam rá egy kis arctisztítót, és hajrá. Szépen, körkörösen haladva az arcomon a kefe segítségével lemostam a sminket, a szemem környékét kihagyva.

Ezt azért ne csináljátok utánam, nem a legbölcsebb dolog egy hámlasztó készülékkel közvetlenül sminket eltávolítani, de kíváncsi voltam a végeredményre.

Amikor elkészültem, lemostam vízzel az arcom, törölközővel megszárítottam, majd áttöröltem egy arctisztítós vattakoronggal is. Lássuk a medvét: tiszta a korong, vagy sem? Nem mondom, hogy teljesen tiszta volt a vatta, de jóval kevesebb smink és szennyeződés volt rajta, mint egyébként szokott lenni, amikor kefe nélkül mosom le a sminket az arcomról!

Forrás: Getty Images/stevecoleimages

Plusz pont a kefe javára, hogy az orrtövet is szépen kitisztítja, ami kézzel történő arclemosás esetén garantáltan mindig sminkes marad.

Hámlasztós arcmaszk és a kefe

Hivatalosan nem javasolt egyszerre két hámlasztó módszert alkalmazni, de én ezt is ki akartam próbálni. Felkentem a szokásos radírozó, hámlasztó arcmaszkomat, megvártam, míg megszárad, és a kezem helyett a bevizezett arctisztító kefével töröltem át az arcom.

Először is: a szokásos hosszadalmas, vizes kezes módszerrel ellentétben nagyjából 2 perc alatt sikerült lemosnom az egész arcmaszkot anélkül, hogy összekentem volna vele az egész hajam. Kicsit féltem, hogy csupa piros pötty és irritáció lesz az arcom, miután végeztem a művelettel, de nem lett, sőt! Finomnak, puhának és tisztának éreztem, nekem tetszett a végeredmény!

Forrás: iStockphoto/ThomFoto

A masina ráadásul vízálló. Valószínűleg csak mérsékelten, mert a használati utasításban az áll: nem szabad vízbe mártani vagy folyó víz alá tenni, de nálam bírta a strapát. Azért ne játsszunk vele tengeralattjárósat a kádban, ha lehet...

A kefét langyos vízzel, a sminkeltávolítós mutatványom után szappanos vízzel tisztítottam, majd hagytam, hogy a dokkolóban kiszáradjon a következő használatig. Ár-érték arányban szerintem megéri, szépen tisztít, puhábbá teszi az arcbőrt, és a használata is egyszerű. ;)

Csendes Júlia

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.