divat kézzel készült szemüveg újrahasznosítás bakelitlemez fashion stílus
Ez a mese pontosan úgy kezdődött, mint sok másik: adott volt egy ambiciózus fiú, aki meg akarta váltani a világot - legalábbis a szemüvegek terén. Mivel egy boltban sem talált magának megfelelő keretet, így gondolt egyet, és az édesapja asztalosműhelyében megolvasztotta a családi bakeliteket, hogy azokból készítsen egyedi darabokat.

Ekkor született meg a félig magyar származású Milaskey Tipton Zakariás első prototípusa és vele vállalkozása, amely ma is egyedülálló: brandje bakelitlemezekből készít szemüvegeket. Ezt csupán kimondani is menő! Az üzlet annyira felpörgött, hogy a cég 10 éve saját lemezek gyártásába is kezdett, hogy egyre növekvő anyagszükségletét kielégítse. Érthető, hiszen a Tipton szemüvegek világszerte mintegy 300 boltban kaphatóak, és a vásárlók imádják a márkát.

Forrás: Vinylize by Tipton

Lányok, rá kellene kapcsolnunk, ugyanis a vevőkör nagy részét jelenleg a 30 és 65 év körüli férfiak teszik ki!

A Tiptonnál minden keret kézzel készül Budapesten, és egy életstílust képvisel. Egyrészt az újrahasznosításra hívja fel a figyelmet, másrészt a lassan feledésbe merülő bakelitlemezeket hozza vissza a köztudatba. Na és a dizájn sem utolsó: Zach és csapata rengeteget dolgozik, hogy megtalálja azokat a formákat, amelyek nemcsak formabontóak, de a legtöbb arctípusnak jól is állnak.

Forrás: Vinylize by Tipton

A világsztárok szintén nagyon csípik az extravagáns darabokat: Lenny Kravitz, FloRida, Michael Madsen, Bono, Elton John és Quentin Tarantino is boldog tulajdonosa a Tipton szemüvegeknek. A legnagyobb elismerés pedig az, hogy ezek a hírességek nem reklámcéllal kapták a darabokat, hanem maguk vásárolták meg őket.

A Vinylize profiljában átlátszó lemezekből készült keretek is találhatóak, amelyek a fekete korongok hétköznapibb alternatívái. Mindegyik remekmű uniszex, felrúgja a hagyományos szabályokat. Kuriózumként korábban olyan szemüvegek is készültek, amelyek szárába igazi 16, illetve 35 milliméteres filmszalagokat illesztettek.

Forrás: Vinylize by Tipton

Az egyre jobban bővülő cég új helyre költözött, így a showroom megnyitását egy kötetlen, jó hangulatú partival ünnepelték a bakelitek szerelmesei. Katával elkezdtük próbálni a menőbbnél menőbb szemüvegeket, és én egyszerűen nem akartam hinni a szememnek, ugyanis MINDEN keret jól állt!

Forrás: Horváth Antónia saját képe

Igen, nekem! Aki, ha bemegy egy optikába, tuti, hogy csak szökőévenként egyszer talál olyan szemüveget, ami megfelelő.

Nem kérdés, hogy a sikertörténet a jövőben úgy folytatódik, hogy a Vinylize by Tipton a világ egyik legnagyobb dizájn szemüvegkészítő brandje lesz, hatalmas rajongótáborral - köztük természetesen velem. :)

Nyitókép: Vinylize by Tipton

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.