divatbemutató kifutó divat Budapest Fashion Week stílus
A Budapest Fashion Week rendkívül színes felhozatalában nemcsak ismertebb nevek, hanem feltörekvő tehetséges designerek is megmutatták ötleteiket. Mozgalmas három nap volt hagyományos formákkal, romantikus ruhakölteményekkel, innovatív sportos darabokkal és rebellis értelmezésekkel.

A Gundel Étterem impozáns bálterme csodálatos hátteret adott az eseménynek, amelyen 14 tervező mutatkozott be. Mutatom a kedvenceimet!

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hajnal istennő és az EVELINFINK

A látomásszerű kollekciót Aurora, a hajnal istennője ihlette. Az exkluzív anyagokat Evelin izgalmas üvegdarabokkal kombinálta, melyek a gallérok, zsebfedők és övrészek díszeként, illetve játékos szélcsengőkként is megjelentek. Ha kitörne a benned rejlő istennő, csakis színes cipőkkel érkezzen!

Forrás: Mudrai László - Origo

Kínai császárnők és a Feelomena

Az olasz divatot Filomena Saltarelli képviselte, aki az utolsó kínai császári dinasztia korába nyúlt vissza. Ekkoriban a nőknek az előírt viselet egy egész testet elfedő széles, bő ruha, a qipao volt, mely most új formákban született újjá. Kényelem, minőség és letisztultság céltudatos nőknek és durcás kislányoknak egyaránt.

Forrás: Mudrai László - Origo

Fesztiválszettek Simonetta Sabótól

A Londonban élő magyar tervezőnő úgy bánik a textilekkel, mint más a festővászonnal! Egyedi, kézzel festett mintanyomataival nemcsak a fesztiválhangulat diktálta szabadságot hirdeti, hanem a slow fashionre is felhívja a figyelmet. Egy színes selyemruhával garantáltan kitűnsz majd a tömegből!

Forrás: Mudrai László - Origo

Bohém menyasszonyok RABOCSItól

Ezek az esküvői és alkalmi ruhák a romantikus lelkeket célozzák meg! A tavaszi, nyári érzések kézzel festett virágok, bohém szirmok, sejtelmes tüllök és merész tollak képében jelennek meg, a kecses sziluettek pedig a tavaszt és a nőiességet ünneplik.

Forrás: Mudrai László - Origo

Cukorkahercegnők és az Essende

Hogy festene egy menyasszony, ha az oltárhoz sietve tündérré változna? Milyen ruhában mondaná ki az igent egy pasztellimádó cukorkahercegnő? A válasz álomszerű sziluettek, festett organzák és puha tüllök formájában érkezik, sőt, azt is megtudtuk, hogy a piros fátyol viselése szintén menő lesz ezen a nyáron!

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Klasszikus COGO

A klasszikus női vonalat a mongol származású Tsoo Goo márkája hozta elegáns, letisztult kollekciójával. Az egy tónusban maradó ruhák lengék és kényelmesek, hivatalos eseményekre is bevethetők, épp úgy, mint a mesterien szabott öltönyök.

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Variációk feminizmusra Drenkrom

Lázadó feminizmus és többféle női szerep dübörgött végig a Drenkrom kifutóján. A neccharisnyák, lyukacsos felületek, tükrös és metál anyagok azt hirdetik, hogy a divatban merj radikális és a szokványostól eltérő lenni!

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Futurizmus Timarcstól

Sportoláshoz és utcai viseletként is tökéletesek ezek a szuper kényelmes, futurisztikus darabok, melyeket a free running ihletett. A város dinamikus lüktetését a vibráló neonszínek és a modern formavilág adja vissza, na meg a rakéta hátizsákok!

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Cry-Baby és Ticci

A rockabilly nemcsak egy stílus, hanem egy életérzés - ezt Ágoston Stefánia a lehető leghitelesebben képviseli. Az 1950-es évek Amerikájának suhanó Cadillacjei és bőrkabátos vagány csávói mintha ott lettek volna a huncut, pörgős szoknyák mellett. A Cry-Baby film ihlette kollekció a nők jó és rossz lány énjét mutatja meg, amely benned is ott lakozik - ráadásul egyszerre!

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Erős anyák és Balázs Eszter

Merész, karakteres megjelenésű darabjaival az elmúlt 10 évét összegzi Balázs Eszter. A gyermekét egyedül nevelő anya küzdelme, áldozata, lemondása és a különböző női szerepek jelennek meg a szokatlan formákban, extravagáns darabokban.

Forrás: Csudai Sándor- Origo
Kötött pulóverek a nyárra! - Ez nem vicc!!!http://www.she.hu/stilusszunet/20170414-tavasz-nyar-kotott-ruha-szinek-suel-fashion-stilus-outfit-divat.htmlHa tavasz, akkor lenge, női blúzok - egy kis csavarral!http://www.she.hu/stilusszunet/20170427-tavasz-outfit-trend-fodor-csikos-masni-lenge-bluz-stilus.html

Nyitókép: Mudra László - Origo

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.