tetoválás szemöldök smink formázás otthon
Pár szőrszál, maximum 1-2 négyzetcentiméter az arcon, mégis olyan markánsan meghatározza annak karakterét, hogy nem vehetjük félvállról formázását. De hogyan is csináljuk?

Az eszköztár ma már rendkívül nagy. Nem csupán a szemceruza segítségével meghúzott - sokszor EKG görbére jobban hasonlító - vonal meghúzása áll a rendelkezésre, hanem porok, sablonok, gél állagú festékek - megfelelő ecsettel kombinálva. És természetesen van egy sokkal inkább zsebbe nyúlós, de legalább a saját felelősség alól mentesítő megoldás: a tartós tetoválás. Hogy melyiket válaszd? Ez leginkább ízlés és pénztárca kérdése, vegyük sorra őket!

Formázás otthon

Első és legfontosabb szabály! Azok a szőrszálak nem véletlenül nőttek oda, ahova, és alkotnak egy természetes vonalat az arcodra. Ne akard mindenáron felülírni a természet által kijelölt "útvonalat"!

Forrás: iStockphoto/AJ_Watt/

A csodálkozó tekintet tud aranyos és cuki lenni adott szituációban. De ha ezt a benyomást egy, a homlokodra rajzolt görbe biztosítja, az vér ciki. Cuki vs. ciki. Csak egy betű, de a különbség óriási. Továbbmegyek. A most divatos "Nagypapa homlokon csókolt, és ott maradt a bajusza" effekt sem áll jól mindenkinek.

Szóval inkább nézd meg, milyen formát jelöltek ki neked az égiek, és mindenképp próbálj meg igazodni ehhez - apróbb finomításokkal! Hidd el, elég az öntudatra ébredt és a járt utat a járatlanért feladó szálakat eltávolítani. Ezeknek menniük kell! Próbáljanak szerencsét máshol, de ne az arcodon. Arra viszont ügyelj, hogy a "na már csak ezt az egyet" hozzáállás könnyen a fél szemöldököd kinyírásához vezethet. Mértékkel!

Miután ezzel megvagy, jöhet a feljavítás. Ehhez javaslom, hogy próbálj ki több eszközt, csak akkor fogod megtudni, hogy melyik az, amelyik számodra a legkönnyebb, leggyorsabb és leghatékonyabb.

Arc geometria
A tökéletes ívet az alábbiak szerint mérheted ki: kezdete a szemöldök alá eső orrcimpa és szemzug képzeletbeli vonalán legyen. Legmagasabb pontja ugyanezen orrcimpa és a pupilládat összekötő vonal, vége a cimpa és szemed sarkának meghosszabbításán helyezkedjen el!

A kitöltést végezhetjük porral, ceruzával egyaránt. A por inkább satírozásra, árnyékolásra, kiemelésre alkalmas, a ceruza pedig az élesebb vonalak megrajzolásához. A szemöldök elején használj világosabb árnyalatot, a vége felé pedig sötétebbet, ezzel is növelve a természetes hatást!

Forrás: iStockphoto/master1305

A fenti művelethez egyébként okosan kitalált sablonokat is be tudsz szerezni, de valljuk be: minden arc más és más, egy sablon soha nem fog passzolni mindenkinek. Én mindenképp a mértani módszert javaslom. Nem nagy kunszt, csak gyakorlás kérdése.

Tetoválás

Egyre több szalon foglalkozik a szemöldök tetoválásával, amik egyre jobbak és természetesebbek. Vége a kékesfekete, fültőtől homlokközépig tartó hullámoknak! Választhatsz satírozott és szálas tetoválások közül - és ezeknek még számtalan kombinációja is fellelhető.

Satírozott tetoválás

A satírozott szemöldök picit olyan hatást kelt, mintha a kozmetikustól léptél volna ki frissen szemöldökfestés után. Annyi a különbség, hogy ezt nem kell megtenned havonta (vagy gyakrabban), elég évente egyszer-kétszer. Persze a zsebbe mélyebben kell nyúlni, de időben és tartósságban többet nyersz.

Forrás: iStockphoto/miljko

Szálas tetoválás

A szálas tetoválás a legtermészetesebb hatású. Nyilván közelről látszik, hogy azok nem természetes szálak, hanem a bőrödre vannak rajzolva, de aki olyan közelről néz, és nem fut el, annak úgyis jó lesz. Kb. 30-40 centiről szinte meg sem lehet mondani, hogy azokat nem a szüleid gyártották oda anno.

Elképzelhető, hogy a fentieken túl még sok egyéb lehetőség is adott a tökéletes formázáshoz, de technikákban talán kimerítettük a témát. Mindenki saját jó ízlése szerint dönthet, hogy melyiket választja. Egy a lényeg, ne rugaszkodj el a valóságtól túlságosan, mert olyan úgysincs - kivéve a tetoválás esetében -, hogy mindig lesz időd megrajzolni a csodát!

Jacques

Sminktrükkök, amikről még sosem hallottál!http://www.she.hu/stilusszunet/20170508-sminktrukkok-tippek-szempilla-pirosito-szemfestek-muszempilla-szemoldok.htmlKi ne próbáld ezeket a bio szépségápolási trükköket!!!http://www.she.hu/stilusszunet/20170428-bio-szepsegapolasi-trukkok-hazi-kiserletezes-bakik-csak-ovatosan.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.