Iroda mit viseljünk meleg öltözék kánikula
Már hajnalban 20 fokot mutat az időjárás app a telefonon, a lakásból kilépve viszont azt tapasztalod, hogy ez a te biológiai hőmérődön kb. 2000 foknak felel meg. Mire elsétálsz a kocsihoz/kisétálsz a megállóba, már talpig leizzadtál, és alig várod, hogy elérje kishazánkat az a bizonyos front.

Nyugodj meg, ezt nyáron mindannyian átéljük, szinte naponta! Ezért összeszedtem néhány tippet, ami elviselhetővé teszi a kánikulát akkor is, ha fontos megbeszélésre vagy céges ebédre kell kiöltöznöd.

Az anyagok jelentősége

Egy csinos szaténblúz ugyan jól mutat, a nagy melegben azonban hihetetlenül izzasztó tud lenni. Ezért válassz természetes anyagból készült darabokat! A pamutból, lenvászonból, esetleg könnyű selyemből készült ruházat légáteresztő, így nem kell az izzadtságfoltoktól tartanod.

Forrás: Getty Images /Melodie Jeng

A szabás a kulcs

A lényeg ismét a bőr lélegzése. Ha nem préseled magad szűk fazonokba, hanem hagyod, hogy a ruhád lágyan körüllengje a testfelületedet, sokkal jobban fogod bírni a nagy meleget! Ezért a szűk, fehér blúzod helyett válassz bővebb, rövid ujjú verziót, és szerezz be hozzá egy divatos culotte nadrágot!

Forrás: Getty Images

A színek bűvöletében

Mint azt valószínűleg te is tudod (hisz mindannyiunk nagymamája tízezerszer elmondta): nyáron nem célszerű sötét ruházatot viselni, mert ezek az árnyalatok magukba szívják a meleget. Ezért a fekete és a tengerészkék helyett voksolj inkább a mostanában oly divatos nude (vagyis natúr) árnyalatokra: fehérre, pasztellszínekre!

Forrás: Getty Images

Elő a pólókkal!

Nem tudom, hogy vagy vele, de az én szekrényem dugig van jobbnál jobb feliratos vagy mintás pólókkal, melyeket hétvégenként egy farmer rövidnadrággal szoktam párosítani. De ki mondta, hogy ezeket a kis kedvenceket nem lehet beleépíteni a dolgos hétköznapokba?

Párosíts egy laza pólót egy egyenes szabású, elegáns nadrággal és magas sarkúval, és meglátod, mennyire szemet gyönyörködtető lesz az eredmény! Kerüld azonban a túlzottan vicces vagy provokatív feliratokat, figurás pólókat, hiszen nem biztos, hogy ezeket a főnököd is értékelni fogja!

Forrás: Getty Images

Angyali báj

Ha viszont nincs időd, vagy nem szeretnél agyalni a különböző színek párosításán, nyúlj bátran egy talpig fehér szetthez! Elsőre idegennek tűnhet, de hidd el, egy csinos A-vonalú fehér szoknya, fehér ujjatlan felsővel és hozzá passzoló kiegészítőkkel cseppet sem fog menyasszonyos hatást kelteni!

Forrás: Getty Images/ Carlos Alvarez

Lábbeli kérdés

Vannak olyan munkahelyek, ahol nem engedélyezett a szandál viselése, ám ha épp nem ilyen helyen dolgozol, mindenképp használd ki! De nem szükséges minden nap magas sarkúban botorkálnod, válassz inkább egy a lapos talpú vagy akár espadrilles fazont! Ha pedig igazán laza a főnökség, hordj fehér vagy nude sportcipőt!

Forrás: Getty Images/ Christian Vierig
Olasz életérzés a ruha alatt: fehérneműk a dolce vita jegyébenhttp://www.she.hu/stilusszunet/20170619-olaszorszag-fehernemu-divat-fashion-outfit-intimissimi.htmlOUTFIT: Randi a Dunánhttp://www.she.hu/stilusszunet/20170612-outfit-randi-duna-budapest-nyari-divat-fashion.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.