bőr hideg bőrszárazság Noszvai Anna krém bőrápolás
Ősszel újra előkerülnek a halványszürke hétköznapok. Napjaid menetrendszerűen telnek, és ennek köszönhetően talán hajlamosabb vagy jobban odafigyelni a rutinszerűen végezhető dolgokra.

Például visszatérsz a rendszeres sminkeléshez, és ennek hozadékaként a tudatosabb bőrápoláshoz is. (Ne adj' Isten még a heti kettő, régóta beígért edzésre is elvonszolod magad.) Ünnepeljük meg összeszedett éned visszatérését egy kis shoppinggal!

A táskádba:

Weleda Skinfood univerzális krém

  • 75 ml
  • kb. 2500 Ft

Itt a szépség belülről fakad. A békazöld tubus nagyon sűrű, rengeteg isteni olajat tartalmazó krémet rejt magában, amit bátran használhatsz az egész testeden. Kiváló száraz könyökökre, repedezett sarkakra és sebes kezekre.

Forrás: weleda.com

Tipp:

Én nagyon szeretem esti arcpakolásként használni. Ilyenkor egy vastag réteggel beborítom az arcom, majd időnként alaposan átmasszírozom az egészet. Ha türelmes vagy, fokozatosan fel fog szívódni a bőrödbe. Amikor már csak egy kevés maradt, térj nyugovóra, és reggel csodáld meg az arcodat teljes, puha pompájában. Extrém száraz bőrűek - és a ragyogó bőr kedvelői - használhatják nagyon finoman smink alá is!

Smink alá:

Ahava Time to Hydrate Essential Day Moisturizer nappali hidratáló

  • 50 ml
  • kb. 10000 Ft

A kedvenc mindennapos arckrémem. Válogathatsz nagyon száraz, normál/száraz és kombinált bőrre való változatokból. Fontos, hogy tényleg a bőrtípusodnak megfelelő verziót válaszd!

Forrás: ahava.com

Tipp:

Maximalista megfontolásból eleinte a nagyon száraz típust használtam. Egészen addig, amíg el nem látogattam egy Ahava arckezelésre. A kozmetikus lány megkérdezte, hogy használom-e valamelyik terméküket, amire egy félszeg igen volt a válasz, majd kifejeztem elégedetlenségemet. Nemes egyszerűséggel azt javasolta, hogy adjak egy esély a bőrtípusomnak megfelelő példánynak, ne gondoljam túl a témát. Az élet valóban egyszerű: azóta is ezt használom.

Korán kelőknek:

Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado szemkörnyékápoló

  • 30 ml
  • 13000 Ft

Tudom, hogy azt hitted, a szemed alá ráér idősebb korodban külön krémet használni, de ez a terület minden korban különleges figyelmet igényel. És ez pedig egy teljesen korrekt krém. Egyszerű a csomagolása, sokáig tart, és intenzíven hidratál. A fáradtság jeleit hosszú távon természetesen nem fogod tudni eltüntetni vele, viszont a hidratált szemkörnyék mindenképpen jobban bírja a strapát!

Forrás: kiehls.com

Tipp:

Óvatosan masszírozd be a szemed alatti területet reggel és este! Érdekes módon a tömör, zsíros állaga pillanatok alatt vizessé "bomlik".

Hűvösebb időkre:

LUSH Angels on Bare Skin arctisztító

  • 100g
  • 2550 Ft

Szokatlan, gyurmaszerű állaga ne tántorítson el ettől a natúr klasszikustól! Én leginkább úgy szeretem használni, hogy odakészítem a zuhanyzóhoz, és a reggeli zuhany közben átmasszírozom vele az arcom. Egy bogyónyi mennyiséget a tenyerembe veszek, és egy kevés vizet hozzáadva krémessé varázsolom. Finom állaga és nyugtató hatású levendula illata segít kiegyensúlyozottan indítani a reggelt.

Forrás: lush.com

Tipp:

Ne felejtsd el megőrizni a dobozát: ha öt összegyűlik, bármelyik üzletükbe visszaviheted, és egy friss arcmaszkkal ajándékoznak meg!

Egy mély lélegzethez:

Origins Drink Up Intensive Overnight Mask arcpakolás

  • 100ml
  • 27$

Hazaértél, átvetted a kedvenc otthoni szetted, töltöttél magadnak egy csésze teát, és hátradőltél a fotelben. Isteni. Mielőtt bekapcsolod a sorozatod, tisztítsd le az arcod, és masszírozd be ezzel a fincsi maszkkal a pofid! Rengeteg különféle olajat tartalmaz, amik ápolják a bőröd, amíg te az igazak álmát alszod.

Forrás: origins.com

Tipp:

Igen, ez egy "éjszakai" arcmaszk, azaz egész estén át fent hagyhatod. Én ettől reggelente mindig úgy érzem magam, mintha egy mély levegőt venne a bőröm. Egyszerűbben fogalmazhatunk úgy is, hogy ha nagyon szép akarok lenni, akkor ezt használom. Legközelebb Bécsben biztosan be tudod szerezni.

Kellemes szépülést!

Könyörgöm, ne ezeken a sminkcuccokon spórolj! http://www.she.hu/stilusszunet/20170517-smink-szempillaspiral-szemoldokceruza-alapozo-ruzs-ne-sporolj-luxus-beauty.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.