vásárlás ruha meleg Sáray Dorottya divatcég fázik
Hát nem igaz, hogy nem lehet olyan női ruhákat gyártani, amik egyszerre csinosak ÉS melegek! Jó, ez nem igaz: lehet találni egyet-kettőt, csak nem ezek vannak többségben. Szóval, ha ilyenre vágyunk, lejárhatjuk a lábunkat plázáról plázára...

Tudom én, hogy sok különböző igényt kell kielégítenetek, mert mindenkinek más áll jól, más a stílusa meg a körülményei. De tudjátok, mi az, ami minden embernek problémát okoz? A hideg. Na, már kivéve annak, aki Mallorcán él, vagy annyira hozzánőtt a kocsija a fenekéhez, hogy soha egy tisztességes télikabátra nem volt még szüksége. Nekik nyilván jól jön az a lenge téli kabátka. De a maradék röpke 80% fagyjon meg?! Mert bizony van itt egy fázós többség is, egészen egységes igényekkel.

Forrás: Shutterstock

Nem akarunk sokat, csak jól kinézni úgy, hogy közben ne fagyjunk kockára. És ehhez kéne pár csinos, de valóban télies ruhadarab. És mivel a legtöbbünknek nem az a munkája, hogy az Ikea nappali osztályán ülünk díszletként, a bélelt melegítőnaci, bolyhos pulcsi és extra meleg térdzokni nem oldja meg a problémát.

Szóval, ne mondjátok nekem, hogy a normális, átlagos nőknek - akik jó nagy vásárlóközönséget jelentenek - EZEKRE van szükségük:

Köldökvillantós pulóver?!

Én tudom, hogy a crop top most nagyon menő, de nem csak tinédzserekből áll a vásárlóközönségetek. Azt pedig nem hiszem, hogy a legtöbb munkahelyen a szakmai kompetencia megvillantásával lenne egyenértékű, hogy milyen szép a köldököm. És tinikre se adjatok rövid pulcsit télen! Hihetetlenül bosszantó, amikor egy boltban a legtöbb csinos darab túl rövid egy normál derekú szoknyához vagy nadrághoz.

Forrás: Shuttertsock

Tütü?!

Komolyan, tüllszoknya és csipkeszoknya télen?! Igen, nagyon szépek. De télen?! Hallottatok már a hólyaghurutról? Na, vegyetek fel egy ilyen szoknyát, és biztos fogtok! Alig találni egy vastagabb szövet, vagy akár kötött szoknyát. Legalább varrnátok bele egy korrekt bélést.

Alig harisnyák?!

A megfelelő vastagságú szoknyák hiányát tetézi, hogy kevés helyen kapni valóban vastag harisnyát. Hiába írjátok rá, hogy 200 den, ha átlátszik. Könyörgöm, egy téli harisnya ne legyen átlátszó! És azt meg pláne nem értem, hogy 50 den felett miért nem gyártotok csinos darabokat. Aki fázik, az legyen ronda?

Forrás: Shutterstock

Ugyan leleményes nőként találtam erre is megoldást: mindig dupla harisnya van rajtam, a vastagra húzom rá a szépet. De igazán megkönnyíthetnétek a dolgunkat.

Hova tűntek a vastag nadrágok?!

A nadrág kategória tényleg kimerül a farmerban és a leggingsben? Na, de mi lesz télen? Gyárt valaki egyáltalán télen is hordható nadrágot, vagy mindenképp harisnyával kell felvenni őket?

Beázós, csúszós csizmák?!

Nagyon nagy elvárás egy téli csizmától, hogy ne ázzon be, és ne csússzon a talpa? Mégis mit gondoltok, mire kell? Egy mallorcai útra?! Az a legbosszantóbb, amikor a megfelelően recézett talpról nem feledkeztek meg, de maga a gumitalp olyan anyagból készült, ami csúszik a nedves talajon - azon aztán semmilyen recézés nem segít. Esetleg tesztelhetnétek, mielőtt piacra dobtok valamit...

Forrás: Shutterstock

Kabátbélés... Minek az?!

Kérlek szépen, ne spóroljátok ki a bélést a télikabátokból! Ezeknek ugyanis funkciója is van: melegen kéne tartaniuk a viselőjüket. Gondolom, nem mondtam újat. És az sem ártana, ha az ujjuk elég bő lenne, hogy ha hidegebb van, beférjen alá egy kardigán, és még le is tudjam engedni a karom. Ugyanis semmi kedvem úgy kinézni, mint akinek görcs állt a végtagjaiba egy aerobik órán.

És légyszi, több kapucnis kabátot! Megkönnyítenétek a praktikum és a kinézet közti dilemmát, hogy ha azok, akik nem akarnak egész nap kócosak lenni a sapkától, hagyatkozhatnának helyette a kapucnijukra.

Ahogy már említettem, tudom, hogy mindenre van megoldás: réteges öltözködés, plusz cipőtalp, impregnáló spray és egyebek. De annyira jó lenne, ha nem a teljes téli öltözködésünknek kéne a trükközésről szólnia, hanem eleve gyártanátok praktikus (és csinos) darabokat. Igazán megfontolhatnátok a kedvünkért.

Ne legyen fontosabb a divat az egészségednél!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20180112-ne-legyen-fontosabb-a-divat-az-egeszsegnel-jonas-zsofi.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.