öltözködés ruha Horváth Antónia találd meg önmagad stílus
Gyakran megesik veled, hogy nem találsz olyan darabokat, amelyekben csinosnak érzed magad és illenek a személyiségedhez? Akkor valószínű, hogy te is a nagy átlaghoz tartozol.

Merthogy a legtöbb nő hiába járja le a lábát a plázákban, és/vagy rendelkezik ruháktól roskadó szekrénnyel, mégsem tud rendesen felöltözni. Ennek első és legfontosabb oka az, hogy nem ismeri a saját testét, és nincs tisztában azzal, hogy mi is áll jól neki valójában.

Forrás: Shutterstock

Az öltözködés nemcsak azt a funkciót hivatott betölteni, hogy évszakoknak megfelelő darabokat vegyünk fel. Az öltözködés ennél sokkal több. A legszembetűnőbb tényező, ami szavak nélkül is többet mond rólad, mint gondolnád. És hozzájárul ahhoz is, hogy milyen benyomást keltesz az emberekben.

Ezért fontos, hogy önazonos legyél. Ha tisztában vagy a saját stílusoddal, akkor biztos, hogy mindig magabiztosan válogatsz magadnak ruhát, hiszen pontosan tudod, hogy mi illik hozzád. De mi a helyzet akkor, ha nem tudod, hogy pontosan merre keresgélj?

Keress ikonokat!

Nézz szét a hírességek, filmsztárok között, hogy kinek a megjelenése szimpatikus számodra. Böngéssz fotókat, és figyeld meg, hogy mik azok a ruhadarabok, fazonok, kiegészítők, amik megfognak. Próbáld meg ezeket a szetteket leutánozni, és kicsit a saját szád íze szerint igazítani.

Találd meg a színeidet!

A színelmélet a négy évszak szerint osztályoz mindenkit. A haj-bőr-szemszín trióját megvizsgálva te is be tudod sorolni magad valamelyik csoportba. Ha ezzel megvagy, teszteld azokat a színeket magadon, amik papírforma szerint passzolnak hozzád.

Forrás: Shutterstock

De a környezet visszajelzése is sokat segíthet: ha sok bókot kapsz, valószínűleg jól választottál. Viszont ha megkérdezik, hogy minden rendben van-e, akkor nem biztos, hogy érdemes erőltetni az adott árnyalatot.

Ismerd meg a saját tested!

Ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő ruhákat, fontos hogy ismerd a saját tested. A női testalkatok sokfélék lehetnek, egész pontosan tizenkétféle létezik belőlük. Meg kell tanulnod, hogy az alkatod mely pontjait érdemes kihangsúlyoznod, és melyek azok, amiket jobb finoman eltakarni.

Rengeteg hölgy ott rontja el, hogy nem ennek megfelelően nézeget ruhákat, hanem aszerint, amilyen lenni szeretne. Ráadásul a sok fogyás és hízás miatt sokan testképzavarban szenvednek, így nem a jó méretek között keresgélnek. Ezért fontos, hogy mindig tisztában légy a saját testeddel, mert csak így hozhatod ki belőle a maximumot!

Nincs egy göncöm! Mit vegyek fel?? - Antónia jolly joker szettjei!http://www.she.hu/stilusszunet/20161130-nincs-egy-goncom-ruham-mit-vegyek-fel-tippek-divat-fashion.html

Vásárolj tudatosan!

Nincs két egyforma nő, és az igények is folyton változnak, így nagy mázli kell ahhoz, hogy azok a darabok jöjjenek veled szemben, amikre éppen szükséged van. Ha képes vagy a város másik végére elmenni egy mindenmentes tortáért, akkor a vásárlásra miért csak fél órát szánsz?

Forrás: Shutterstock

Hagyd ki a szokásos köröket a bevásárlóközpontokban - ha múltkor sem találtál semmit, akkor ne menj vissza ugyanoda! Adj esélyt inkább egy olyan boltnak, ahol még sosem vásároltál, de szimpatikus a kirakata. Rengeteg kisebb butik, vintage shop és second hand üzlet várja, hogy felfedezd.

Próbálj, próbálj, próbálj!

Ne csüggedj, ha nem találsz semmit! A legrosszabb, ami történhet veled, hogy felpróbálsz egy csomó ruhát, de egyet sem veszel meg. Így is egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy megtanulj szelektálni a hatalmas választékból. Több ismerősöm van, aki vágyakozva szemezik egy-egy álomdarabbal, majd azzal szembesül, mikor felpróbálja, hogy nem is áll jól neki.

Ezért mindenképpen arra szeretnélek buzdítani, hogy - akár meg tudod venni a neked tetsző darabot, akár nem -, próbáld fel, és osztályozd a tükörben látottakat. Csak akkor vedd meg, ha 10 pontot adsz rá!

Az egyéni stílus kialakítása nem kevés munkával jár, és nem alakul ki pár perc alatt. Cserébe viszont tényleg olyan leszel, mint akit kicseréltek. És kétségtelenül nyomot fogsz hagyni a világban, ha azt sugárzod, hogy harmóniában vagy önmagaddal.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.