divat outfit Baranyai Kata Answear tippek fashion
Most, hogy már tavasszal a nyakunkba kaptuk a júliusi meleget, ki is kukázhatjuk a tavaszi divatról szóló cikkeinket, és rátérhetünk a nyári trendekre! :D

Azt, hogy számodra mi az ideális ruhatár kánikula esetére, nem tudhatom. Ellenben azt határozottan ki merem jelenteni, hogy nekem a gatyarohasztó melegben a legfontosabb, hogy a rajtam lévő ruha szellős legyen. Még abban az esetben is, ha éppen az aktuális trend nem ezt diktálná.

De hála az égnek - meg a divatdiktátoroknak és az Insta-celebeknek - az idei trend nemcsak megtűri, hanem egyenesen elvárja, hogy lenge, leheletvékony, könnyű ruhácskákba csomagold magad.

Elmondom, hogy mi az a 3 ruhadarab, amivel simán átvészelheted a nyári kánikulát úgy, hogy közben még trendi is lehetsz.

1. Leheletvékony, lenge nyári ruha

A jolly joker nem is lehet más, mint a kis lenge nyári ruha. Gyakorlatilag az összes elképzelhető eseményre - a kerti partitól az esküvőig a dolgos hétköznapokon át - bevethető a megfelelő kiegészítőkkel. Az esti programhoz felkapsz hozzá egy kis blézert, a templomi esküvőhöz kendőt, csini cipőt, és ha nagyon trendi akarsz lenni, akkor valami vintage boltból csipkekesztyűt is vadászol hozzá.

Forrás: Answear
Tiltólista
Amit viszont húszéves kor felett felejts el, az a feneket alig takaró miniszoknya vagy -naci. Persze, ha szemérmetlenül fiatal lennék, és a narancsbőrt csak a tévé reklámokból ismerném, akkor a legforróbb napokon simán rávetődnék a falatnyi rövidnadrágokra. Itt szólok: ha épp tizenéves vagy, és jó az alakod, akkor most élj a lehetőséggel, mert különben egy életre lemondhatsz róla! De mivel ezek közül sajnos egyik állítás sem igaz rám, marad a nagyon felnőttes - ápol és eltakar típusú - bőszárú naci. Ami láss csodát, idén még divat is lett!

2. Bőszárú nadrág - akár overál

Az a helyzet, hogy a forrónaciknak a korom - és egyéb adottságaim - miatt nem osztottak lapot a ruhatáramban. Ezért kénytelen vagyok a közel harmincasok higgadt felnőttségével belátni, hogy ezen a nyáron be kell, hogy szerezzek legalább egy bőszárú nadrágot. Meg, ha már arra járok, egy overált. Bár az overálokkal nem árt vigyázni, ha a törpe mérettel áldotta meg az ember lányát a sors - mint pl. engem.

A kerekded formákat valamelyest ellensúlyozzák a hosszanti csíkok. A keresztbe csíkokat viszont tessék nagy ívben kerülni, mert nemcsak szélesítenek, de még össze is nyomnak! És idén hála az égnek még csak nem is divatosak.

Viszont, ha jót akarsz magadnak, akkor az overált semmiképpen sem párosítod lapos talpú cipővel. Hidd el, hogy nincs az a gazella alkat, ami viselhetővé tenné a lapos cipő és az overál kombinációját! Talán Naomi Campbell fénykorában megtehette volna, de az meg már ugye lassan tényleg történelem.

Forrás: Answear

3. Szoknya, szoknya, szoknya

A szoknya az, amivel egyszerűen nem tudod magad kellemetlen helyzetbe hozni. Nyilván mondani sem kell, hogy csak és kizárólag a vékony, nyárra készült darabokból válogass! Mert hiába írják rá hat nyelven, hogy ilyen-olyan légáteresztő, ha kicsi kezeddel megtapogatva nem erre a következtetésre jutsz, akkor ne vedd meg!

Hidd el, hogy a józan ítélőképességednél nincs becsesebb kincs! Különös tekintettel ügyelj a farmerszoknyákra, mert nagyon becsapósak lehetnek. Viszont, ha találsz vékony anyagból készült farmerszoknyát, akkor hezitálás nélkül csapj le rá! Könnyed felsőkkel és kendőkkel a végtelenségig tudod kombinálni.

Forrás: Answear
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Answear

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.