tej szépségápolás tippek Dörök Vanda bőrápolás óegyiptom
Oda megyünk lakni, ahol tejet kapni, mert a tej szuperjó - még a szépségednek is. Alkalmazása több ezer éves időkre nyúlik vissza.

A tejes praktikák bizony jót tesznek a bőrnek és a hajnak - erről a végzet nagyasszonya, maga Kleopátra tudna hitelesen mesélni. Az isteni származású fáraónő a legenda szerint 100 szamár tejével dúsította a fürdővizét, hogy a bőre csodálatos, alabástrom szépségű legyen. És valamit nagyon jól csinált, hiszen a halandó férfiak egytől egyig döglöttek is utána.

Ha te is szeretnél ellenállhatatlanul tündökölni, miközben csökkented a kőolajszármazékokkal dúsított kenceficék népszerűségét, tanulj tőle!

1. Rugalmas, puha hajfürtök

Pofonegyszerű (és beszerezhetetlen illóolajok sem kellenek hozzá): csak egy kis zsíros tej, amit hajmosáskor finoman beledörzsölsz a tincseidbe. A fejbőrt és a hajtöveket se hagyd ki, ugyanis a korpa okozta kellemetlenségek kezelésére is kiváló. Rendszeres használattal hamarosan gyönyörű, selymes hajzuhatagod lesz - elnehezítő, szilikonnal telepakolt hajbalzsamok használata nélkül.

2. Fürdőzz, mint az istenek földi helytartója!

Engedj egy kádnyi kellemes hőmérsékletű vizet, önts bele 2-4 liter zsíros tejet, majd lazíts benne minimum 15 percet! Az eredmény? Gyengéd, természetes ápolás a feszülő, könnyen kiszáradó bőrödnek. A kemikáliákkal telenyomott testápolókra nem is lesz szükséged egy ilyen fürdő után. Miután kipihented magad, villámgyorsan zuhanyozz le még egyszer, és nagyon óvatosan itasd fel a bőrödről a vizet egy jó minőségű törölközővel!

Tipp: Ha lubickolnál az élvezetekben, tegyél néhány kanál mézet is a tejes fürdőhöz! Mennyei lesz, imádni fogod.

Forrás: Shutterstock

3. Éleszd fel az arcod!

Keverj össze tejet annyi élesztővel, hogy egy sűrűbb, könnyen kenhető masszát kapj, majd melegítsd meg az elegyet - de vigyázz, ne öld meg az élesztőgombákat! Ha készen vagy, szép egyenletesen kend fel az arcodra! De a szem és száj körüli részeket hagyd ki! 15-30 perc elteltével langyos vízzel öblítsd le az arcod! Varázslatos hatással lesz a bőrödre, majd meglátod.

A tejnek akár a mindennapi arctisztításban is hasznát veheted: tegyél egy keveset egy vattakorongra, éstöröld át vele az arcbőrödet fürdés előtt! Hagyd rajta pár pillanatig, majd langyos vízzel mosd le! A száraz területeket puhává varázsolja, a zsírosabb részeken pedig csökkenti a bőr fényességét.

4. Házi testradír profiknak

Időközönként testradírra is szükség van: az elhalt hámsejteket pedig hatékonyan eltávolíthatod tej és kukoricadara keverékével. Annyi darát keverj hozzá, mintha tejbegrízt csinálnál: fontos, hogy pépes állagot kapj, amit könnyedén fel tudsz vinni a testedre. A bőröd csodálatosan puha és hálás lesz, hogy nem teszed ki egy újabb adag vegyszernek.

5. Sarkalatos pont

Nyáron elővesszük a szexibb szandáljainkat, és ezzel együtt rivardafénybe kerül a lábfej is. Mivel nincs lehangolóbb egy ápolatlan, repedezett rinocérosz sarok látványánál, időt és gondot kell fordítani erre a területre is. Pihentesd a lábadat kellemes lábvízben, majd reszelgesd le a megvastagodott bőrt! A rituálét langyos, tejes lábfürdővel fejezd be! Meglátod, az eredmény megéri a befektetett energiát.

Te miben hiszel inkább, a bolti krémekben vagy a házi készítményekben?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.