tippek szépségápolás arcbőr arcmaszk arcpakolás Noszvai Anna
Kevés relaxálóbb dolgot tudnék mondani, mint arcpakolásban, illatgyertyák között, habfürdőben lazulni. Apró, de fontos örömforrások ezek az életben. Na, és persze piros betűs ünnepek a bőrünknek!

Hetente minimum egyszer szánj magadra egy kis időt, és élvezd, ahogy megújul az arcod!

Miért jó ez nekem?

A szokásos bőrápolási rutinodat a bőrtípusodnak megfelelően alakítottad ki. Ez szép és jó, mindaddig, amíg az arcbőröd tisztel téged, és melletted áll jóban-rosszban. De a menstruációt megelőző pokoljárást, az indokolatlanul hámló foltokat és a stresszes hetet követő "hulla lookot" nem tudja az ember előre bekalkulálni - és igazából nem is nagyon kell. Ilyen esetekre (is) valóak a maszkok.

Milyen típusú maszkok vannak?

Manapság tényleg mindenféle termékkel találkozhatunk, de van két nagyon fontos tényező, ami segít az eligazodásban: a hatóidő és az ígért hatás.

A legnépszerűbb hatások:

  • Hidratáló: Klasszikus, krémes, általában tele fincsi növényi olajokkal. Igazából szinte mindenkinek, mindenkor jót tesz.
  • Mélytisztító: Jellemzően agyag tartalmú, amely képes magába szívni a szennyeződéseket, ezzel tisztítva a bőrödet. Egy idő után teljesen megszárad, és a sötétebb színből világosszürkévé válik.

Fontos! Ha egy kis arcpermettel fokozatosan nedvesen tartod a pofidat, az ásványi hatóanyagok sokkal tovább tudnak dolgozni az arcodon.

  • Ragyogásfokozó: Tudom, kicsit megfoghatatlan a szöveg, de azért csábít. Általánosan bőrszépítő és keringést fokozó anyagokkal bolondítják meg ezeket a maszkokat. Néha még egy kis radírszemcsét is belerejtenek, szintén az anyagcsere fokozása végett.
  • Peel-off: Nem támogatom őket. Elviekben száradás után lehúzhatod a maszkot a bőrödről - ezzel eltávolítva a szennyeződéseket, mitesszereket. Gyakorlatban pedig sosem tudod normálisan letépni magadról, és mehetsz a kozmetikusodhoz egy tisztításra...
  • Fátyol: A tasakban egy groteszk anyag-arcformát találsz, vastagon szérumba áztatva. Nagyon cuki, sorozatgyilkos hangulatot teremthetsz vele a lakásban: garantáltan kellemes élmény lesz mindenkinek.
Forrás: Shutterstock

A legnépszerűbb hatóidők:

  • Pár perces, Instant: Akár egy nagy eseményre való sminkelés előtt is szépen felfrissítheted velük a bőröd - ilyesmi például a fátyolmaszk is. Hosszú távú hatást ritkán nyújtanak, leginkább a bőrfelszín kellemes és intenzív puhítására fókuszálnak.
  • 10-20 perces: A legtöbb arcmaszk durván ebbe a kategóriába esik. A mélytisztító, detoxifikáló típusúak a spektrum alját, míg a tápláló, regeneráló darabok az időkorlát tetejét célozzák. Ha jó minőségű példányt választottál, akkor a hosszú távú használat igenis csodákra képes!
  • Éjszakai: Tulajdonképpen egy nagyon extra éjszakai krémként funkcionálnak: leginkább hidratáló, nyugtató és regeneráló típusokkal találkozhatunk. Előnyük, hogy nagyon erős az azonnali és a hosszú távú hatásuk is.

Milyenre van szüksége a bőrödnek, azaz mik legyenek otthon?

Én szeretem, ha legalább kettő, de legfeljebb három darab van otthon. Az alap szett - a fent említett kamikaze akciók miatt bőrtípustól függetlenül - egy detox és egy hidratáló, regeneráló típust tartalmaz.

Ha szárazabb a bőröd, a tisztító példányt nyugodtan használhatod csak lokálisan, azokon a területeken, ahol az esetleges gyulladás érte a bőröd. És igen, az olajosabb bőrnek is ugyanúgy szüksége van táplálásra!

A harmadik darab már sokkal személyre szabottabb: az alap szett leginkább azért van, hogy minden helyzetben meg tudd menteni magadat és a jó híredet. A trió utolsó tagját érdemes aktuálisan, az évszaknak és frissen felmerült igényeidet tükrözően megválasztani.

Bulizósabb időszakokban ez lehet fátyolmaszk, extra száraz hónapokban éjszakai mélyhidratáló, stresszesebb időszakokban egy ragyogásfokozó darab: a lista végtelen. Kísérletezz és kombinálj bátran!

Hogy használd őket?

Ez egy nagyon szuper tanács lesz: a csomagoláson jelzett módon. Konkrétan. Rengetegszer volt rajtam helytelenül hosszú ideig arcmaszk, és néha - főleg a mélytisztító típusoknál - nagyon nem mindegy, ha öt perccel tovább hagyod fent.

Kellemes szépülést!

Mindent jól csinálsz, mégis csúnya az arcbőröd? Itt a hiba! http://www.she.hu/stilusszunet/20180508-hetkoznapi-bakik-ami-miatt-csunya-az-arcborod-noszvai-anna.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.