tippek smink trükkök tartós smink tanácsok Noszvai Anna sminkelés
Te is olyan tartós sminket szeretnél, mintha a szakemberek készítették volna? Akkor megtanítalak rendesen előkészíteni és ápolni az arcbőrödet. Hiszen, ahogy egy házat is az alapoknál kezdünk felépíteni, úgy egy jól tapadó sminkhez is megfelelő arcbőr szükséges.

Száraz bőrre:

A reggeli készülődés közben használj krémesebb állagú arclemosót!

  • Puhítsd fel a bőröd meleg vízzel, és finom, masszírozó mozdulatokkal - ezzel csökkentheted az alapozód foltosodását.
  • Válassz glicerines, zselés állagú tonikot!
  • Fokozd a bőröd hidratáltságát egy könnyen felszívódó, de tápláló krémmel!

Alacsonytól a közepes fedésig:

Válassz színezett hidratálót, vagy nagyon könnyed állagú alapozót! Ha nagyon száraz a bőröd, keverj egy kis hidratálót pluszban az alapozódhoz.

Tipp! Használj alapozó ecsetet! Ha az ujjaiddal viszed fel az alapozót, számolnod kell az ujjaidon lévő bőr plusz zsírtartalmával is.

Ebben az esetben válassz egy kevésbé "nehéz" terméket!

Közepestől a magasabb fedésig:

Minél erősebb fedést szeretnél, annál inkább számolnod kell a makacs, száraz foltokkal. Válassz intenzíven hidratáló darabokat, és kombináld magas fedésű, krémes korrektorral!

Tipp! Mindenképp használj egy vékony réteg áttetsző púdert, hogy fixáld az alapozód! Minden korábbi munkádra ez teszi fel a koronát!

Olajos bőrre:

A reggeli arctisztításhoz érdemes egy frissítő – akár enyhe radírozó hatású - habzó lemosót választani. A finom szemcsék felpezsdítik a bőröd vérkeringését, ezzel üdébbé varázsolva azt.

Következő lépésként jöhet egy kis termálvizes arc spray, majd befejezésképpen egy könnyű, olajmentes hidratálókrém.

Forrás: Shutterstock
A zsíros bőrt is kenni kell!
Nos, a hidratálás minden bőrtípus esetében szuper fontos lépés! Attól még, hogy a bőröd kellően ellátott faggyúval, ugyanúgy szüksége van vízpótlásra, mint a szárazabb bőrnek. Ne hidd azt, hogy hidratálás nélkül tartósabb lesz a sminked, vagy hogy a krémezés okozza a kifényesedést. (Feltéve, hogy megfelelő krémet használsz! :) )

Ha különleges eseményre mész, és extrém tartós sminkre vágysz, érdemes bevetni egy kis szilikont! A szilikonalapú primerek meggátolják az átfényesedést, ezzel az olajosabb bőrűek legnagyobb félelmét kizárja. Hosszú távon, minden napra nem ajánlom, de alkalmanként nyugodtan előveheted!

Általános jó tanácsok

  • A napközbeni púder felfrissítés előtt, egy mattító lappal, távolítsd el a felesleges faggyút! Ha a kifényesedett arcodra közvetlenül rápúderezel, bársonyos bőr helyett, egy vastag pasztát kapsz.
  • Az arcod nem minden területe igényel ugyanolyan erős fedést. Én a legdurvább esetekben is közepes fedést, és egy jó korrektort választok! A teljes arcra csak vékonyan vidd fel az alapozót, majd használj jól fedő korrektort lokálisan, igény szerint.
  • Minél finomabb, vékonyabb rétegek kerülnek egymásra, annál valószínűbb a tartósság!
  • Tarts magadnál arcpermetet! Erre a célra nagyszerű választás a termálvizes arc spray, vagy az aromavíz. Kedvencem a Panarom damaszkuszi rózsavize!

Kellemes szépülést!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.