divat molett öltözködés divattipp karcsúság Radakovics Viki stílus
Egy heted van a napig, amikor végre randid lesz álmaid lovagjával? Vagy csak szeretnél jobban kinézni egy nagyon fontos interjún, de már nincs időd elkezdeni sem a "nagy fogyást"?

Először is, ne halogasd tovább a diétát és a mozgást! Hiszen igazi, hosszú távú megoldást csak ezek nyújthatnak a problémádra. De fel a fejjel! Van pár tippem, hogyan tudsz optikailag javítani a megjelenéseden!

1. Válassz olyan ruhát, ami passzol rád!

Közkeletű tévhit, hogy a nagydarab csajok csak bő ruhákat viselhetnek - de azokban én elefántnak érzem magam... Viszont az sem jó, ha túl szűk darabot választasz, mert akkor meg jön a "kötözött sonka feeling". Szóval, első szabály: olyan ruhát vásárolj, ami pont jó rád! Nem túl bő, de nem is feszül túlzottan, hanem lágyan átölel - anélkül, hogy szorítana.

Forrás: Shutterstock

2. Fordítsd hasznodra a színeket és formákat!

Nos, igen. Megint jön az örök klasszikus: a fekete a barátod. Nemcsak a fekete, hanem az összes sötétebb szín, mert ezeknek köszönhetően nem rajzolódik ki az összes apró vonalad, vagyis karcsúbbnak tűnsz. De ne dőlj rögtön kardodba, a sötétebb árnyalatokat bátran kombinálhatod harsányabb színekkel: például egy derekat hangsúlyozó övvel vagy egy szép magassarkúval, amitől hosszabbnak tűnik a lábad.

Minták tekintetében minden kerülendő, ami túl apró vagy túl nagy - jól látod, kihívás megtalálni azt, ami jól áll, de megéri. Itt is van persze örök jolly joker: az egyszínű ruhadarabok és a függőleges csíkok mindenkit karcsúsítanak, ezzel nem lőhetsz mellé.

3. Játssz a ruhád hosszával!

A ruhák hossza is igen sokat jelent optikailag: a blúzod, a szoknyád, a blézered vagy a nadrágod szabása nagyon sokat tud dobni az összhatáson. Éppen ezért érdemes ügyesen játszani a hosszúságokkal.

  • Ami tilos: a lábszár közepéig érő szoknya, a kapri nadrág, a túl hosszú sort. Ezek mind rossz helyen "vágnak el".
  • Ami a barátod: a földig, térdig vagy az éppen fölé érő, A-vonalú ruhák és szoknyák, valamint az egyenes szárú nadrágok.

4. Az anyag sem mindegy!

Az egyszerűbb anyagok, mint például a pamut, a farmer, a selyem és a gabardin nem kövérítenek. Más textilekhez - például a dzsörzé vagy a kasmír - érdemes egy leheletnyi spandexet is felvenni, mert úgy vékonyabbnak, formásabbnak tűnhetsz. Viszont módjával viselj olyan testesebb anyagokat, mint a kordbársony, a flanel, a szatén, a (mű)bőr vagy a taft!

Forrás: Shutterstock

5. A feltűnő kiegészítő a kulcs!

Válassz tulajdonképpen bármilyen feltűnő kiegészítőt: egy nagy, díszes órát, hatalmas fülbevalót, statement ékszereket! Ezek egyik előnye, hogy csillogásukkal elvonják a figyelmet a kényes részekről. Ráadásul, egy hosszú nyaklánc vagy fülbevaló optikailag keskenyebbé teszi a felsőtestedet/arcodat.

+1 Alakformáló fehérnemű

Ezt már a fürdőrucis cikkemnél is említettem - nem véletlen. Tudom, tudom, biztos neked is ajánlgatták már, hogy vegyél valami csoda anyagból készült alakformáló fehérneműt - de hidd el, hogy működik. Eleinte borítékolható, hogy kényelmetlen lesz. De egyrészt hozzá lehet szokni, másrészt pedig egy alkalmi ruha alatt nagyon jó szolgálatot tud tenni. ;)

Bikinitest? Felejtsd el, inkább vegyél egy jó fürdőruhát! http://www.she.hu/stilusszunet/20180618-erezd-jol-magad-furdoruhaban-baranyai-kata.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.