divat túlélés tűsarkú cipő kibeszélő magazin túlélni Pónya Papp Andrea őszicipő2018 trend cipő tanácsok
A tűsarkú alkalmi cipőkkel úgy vagyok, mint a paraszt bácsi az állatkerti zsiráffal: "Szép, szép, de otthonra nem kéne."

Megcsodálom őket a boltban, hisz egy-egy darab olyan, akár egy műalkotás, és tényleg minden nőnek meg tudja dobogtatni a szívét A CIPŐ. Akkor is, ha egyébként sosem venné fel. Eljátszol a gondolattal, elképzeled magad benne, lelki szemeiddel látod, ahogy egy pillanat alatt a végzet asszonyává válsz, aztán visszateszed a polcra. Mert nincs meg benned az a mazochizmussal fűszerezett hiúság, ami a kasszáig vinne.

Volt egy főnökasszonyom, aki folyton tűsarkút viselt. Sosem láttam másban, és csak miatta hiszem el, hogy léteznek olyan nők, akik este hazaérnek, és nem rúgják a cipőt a lakás másik végéig, ahogy én. Hanem még a vacsorát is magassarkúval a lábukon főzik meg. Vagy azt, hogy a bűnügyi sorozatok nyomozónői minden epizódban olimpiai bajnokokat megszégyenítő sprinteket nyomnak 12 centis sarkakon. Macskakövön.

Abban is biztos vagyok, hogy csak az ultranőcissé varázsoló cipő tehet arról, hogy az évadzáró epizódokban - ezek az addig vaslogikával rendelkező nyomozónők - elkezdenek úgy viselkedni, mint egy raklapnyi bakfislány. És olyan idegesítően hülye helyzetbe hozzák magukat, hogy úgy érzed: örökre lemondasz a sorozatokról - és a cipőkről is.

De nem lehet, mert vannak olyan élethelyzetek, amikor nincs más választásod, alkalmi cipőt kell húznod a jobb sorsra érdemes lábaidra. Megfogadod a tanácsokat, amit az ilyen szempontból edzettebb nőtársaid adnak, vagy amit a neten olvasol, és késő délután mész el cipőt venni, amikor már eléggé bedagadtak a lábaid az egész napos használattól.

Az eladó nagyon készségesen segít: eleinte még olyan szavakkal dobálózik, mint a platform, vagy a pinup. De miután látja rajtad, hogy teljesen amatőr vagy a témában, csak a kezedbe nyom egy klasszikus fekete darabot, és azt mondja, amit megértesz: "Nem fog fájni!"

Ám nyomban villogni kezd a fejedben a piros lámpa, hiszen pontosan ezt mondja a fogorvosod is minden alkalommal. Sőt, a műszaki bolt eladója is ezt mondta, amikor megvetted életed első epilátorát. Egyik sem volt igaz! De te megpróbálsz tűsarkúban is biztosan állni a realizmus talaján: fájni fog. Ez biztos. Ám van rá mód, hogy amennyire lehet, minimalizáld a traumát...

Forrás: Shutterstock

Minden fejben dől el!

Koncentrálj a pozitív dolgokra: arra, hogy a magas sarok milyen csodásan kiemeli a vádlidat, hogy az egész testtartásodat nőiessé teszi, és széppé varázsol. Ilyenekre gondolj, és ne arra, hogy Dr. House eltörte a kezét, amikor fájt a lába, hogy az egyik fájdalommal kioltsa a másikat...

Törd be!

Mielőtt élesben használnád, viseld otthon! Ne csak egyszer, több alkalommal vedd fel! Így hozzászoksz a cipőhöz, és ahhoz a gondolathoz, hogy tíz perc aktív járkálás után negyvenféle módon tudnád elpusztítani az univerzumot ezzel a lábbelivel.

Ragtapasz

Ragaszd össze a harmadik és negyedik lábujjadat! Közben szóljon a Rocky betétdala: "Eye of the tiger".

Betét

Használj memóriahabos talpbetétet! Nagyon fontos, a világ egyik legjobb találmánya. Lapos sarkakhoz is.

Megfelelő táska

A cipőhöz megfontoltan válassz kiegészítőket! Fontos például, hogy a táska és a cipő színei harmonizáljanak - a táska pedig akkora legyen, hogy elférjen benne az életmentő balerina cipő.

Ha ezt a néhány tanácsot megfogadod... a lábad akkor is fájni fog. De megnyugtathat a tudat: te mindent megtettél annak érdekében, hogy szebbnek lásd a csillagokat, amik a fájdalomtól táncolnak a szemed előtt...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.