technika púder ecset smink alapozó Noszvai Anna sminkelés
A sminked legszembetűnőbb és legmeghatározóbb része az arcbőrödön látható. Érthető módon, ha itt valami rosszul sül el, akkor az az egész megjelenésedre kihat. Pedig a jó eredmény tényleg csak pár percen és egy kis odafigyelésen múlik...

Ne kockáztasd a jó híred és a sminked többi részét! Szabadulj meg az alábbi rossz szokásoktól, és építs be újdonságokat a rutinodba, a ragyogóbb arcbőrért (és jövőért)...

1. Helytelen színválasztás

Teljesen mindegy, hogy porcelánszínű vagy csokibarna bőrre vágysz, egyik irányba sem csalunk! Az alapozód színét pontosan a bőrszínednek megfelelően válaszd meg! A bőrtípusodhoz való formulát teszteld az állad vonalán, a nyakad oldalán és a dekoltázsodon! Az lesz a tuti, amelyik mindhárom területen kellemesen beleolvad a színeidbe. Használj nagyobb mennyiséget, és ne dolgozd el túlságosan a festéket, így a kapott eredmény reális lesz.

Forrás: Shutterstock

Megoldás:

  • Ha kicsit világosabb összképre vágysz, egy finom árnyalattal üdébb korrektort használj az alapozód mellé! A szemkörnyéken, az orr és a száj körül ennyi belefér.
  • A napsütötte hatáshoz kapd elő a kedvenc matt bronzosítódat, és egy nagy, puha ecsettel vigyél fel belőle egy keveset a homlokod külső részére, a pofidra és a dekoltázsodra! A maradék pedig mehet az orrnyergedre.

2. Maszatolás

Teljesen mindegy, hogy az ujjaiddal teszed, esetleg ecsetet vagy szivacsot használsz, vedd a fáradtságot, és dolgozd el szépen az alapozót! A korrektort szintén - minden egyéb krémes dologgal együtt, amit a bőrödre használsz. Helytelen színválasztás esetén egyébként az eldolgozatlan, bizonytalan eredetű foltok még cikibbek. (Na tessék, még egy indok, hogy ne variálj a színekkel!)

Megoldás:

Készülődéskor mindig két tükröt használok: egy nagy tükör előtt ülök - a szimmetria kedvéért -, ténylegesen viszont egy kisebb tükörben sminkelek, a részletek miatt. Így könnyebben feltűnne, ha figyelmen kívül hagynék valamit.

3. Rossz minőségű ecsetek

Nem gondolhatod komolyan, hogy egy durvább szőrből készült, tömör fejű ecsettel lágy és egyenletes lesz a pirosítód... A használt eszközöknek igenis nagy szerepe van a végeredményben. Nem muszáj vagyonokat költeni a témára: néhány drogériás márkának is szuper ecsetei vannak. Vagy ott van a Vág utcai ecsetbolt, ami kifejezetten kozmetikai ecseteket árul.

Forrás: Shutterstock

Megoldás:

Gondold át, hogy az adott területnek mire van szüksége!

  • lágy hatáshoz - pirosító, bronzosító, szemhéjsatírozás - finom szálú, a területhez képest nagyobb, laza ecsetet használj
  • az intenzív fedéshez - tömör, esetleg durvább szálút
  • a por állagnál- a természetes, illetve a természetes hatású ecsetek működnek
  • a krémes textúráknál- a szintetikus példányok

+1 Kaméleon effektus

Bizonyos esetekben az elsőre ideálisnak tűnő szín egy rövid idő eltelte után besötétedik. Ezt oxidációnak hívják. Ilyenkor a saját bőröd pH-értéke és a termék összetevői reagálnak egymással. Nem lehet konkrét összetevőt megvádolni a dologgal, ebben a témában kísérletezned kell.

Megoldás:

Használj szilícium-dioxid tartalmú (összetevő listákon silica), áttetsző púdert! Szuper nedvszívó képessége van, így rögzíti a sminked is, és magába szívja azokat az anyagokat, amik esetlegesen előidézik a reakciót. Tuti gazdaságos tippem a perui kovaföld por, azaz maga a szilícium-dioxid önmagában.

Púderezésen kívül használhatod arcpakolásokba keverve, de friss gyümölcslével saját pakolást is készíthetsz belőle. Egy evőkanállal a reggeli smoothie-dba keverve pedig hajnövesztő tulajdonságait is élvezheted.

Kellemes szépülést!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.