Noszvai Anna

Rovatok: TTTKultúrMi

Ha találkoznál a Jótündérrel, mit kívánnál tőle?

Három kívánság egyszerre tűnhet kevésnek és soknak - vagy akár épp elegendőnek.

Kevésnek akkor, ha gyorsan kell megválasztanom őket: ki ne szeretne hosszú, sűrű szempillákat, kerek feneket és korlátlan anyagi javakat, meg persze ezekhez hasonló fantasztikumokat. Ugye.

Könnyedén meg is tudnám indokolni mindet: szépséggel és pénzzel mindent el lehet érni. Ide sorolhatnám a kedvességet is, de úgy vettem észre, hogy az gyakran hátráltató tényezővé tud válni. Főleg a világuralom felé vezető úton.

Abban az esetben, ha viszont szánnék egy kis időt a Jótündér ajánlatának megfontolására, kevésbé gondolkodnék individualista módon.

Kívánnám, hogy legyen mindenki a Földön vegetáriánus, vagy akár vegán - egyúttal környezettudatosabb is. Hiszen haszonállatok fenntartásával nagyon nem teszünk jót az ökoszisztémának. Emellett az elmúlt évszázad alatt drasztikusan megnövekedett húsfogyasztás nagyban hozzájárult a Föld más területein való éhezés kialakulásához.

Kívánnám, hogy a világ politikai vezetői mind az országuk fejlődését és stabilitását tartsák legfontosabbnak, és mindig a lehető legdiplomatikusabban járjanak el kül-, bel-, had- és mindenféle ügyekben.

Most, hogy sehol se háborúznak és szelektíven gyűjtjük a szemetet egy maradt hátra: mindenki merjen olyan pályára lépni, olyan szakmát tanulni, amelyet igazán magáénak érez. Függetlenül attól, hogy elméletileg azzal a hivatással mennyit lehet keresni - vagy mennyit nem. Az anyagiak helyett az egyén hozzáállása - és csodálata saját munkája iránt - tökéletességig emelné őt, ezáltal luxussá változtatva a szolgáltatását. Szóval ja, világbékét mindenkinek!

Cikkei:

Még több