víz gyömbér vodka nyári folyadék diéta sárgarépa
A legfontosabb: napi minimum 3 liter víz elfogyasztása elengedhetetlen a nyári hőségben. Erre nem fog külön kitérni a cikk, mert ez létfontosságú. Aki ezt nem tartja be, az ne is olvasson tovább! Jelzem, hogy néha nekem sem jön össze a 3 liter, de mivel én írom a cikket, nekem muszáj tovább olvasnom - vagyis írnom.

Nyugi, nem egy tipikus, szűk értelemben vett, szigorú diétát kell követni a nyáron. Inkábbolyan italokat és ételeket fogyasztani, amik a nyári életmódodnak kedveznek.

Forrás: iStockphoto/Rawpixel Ltd.

A nulladik pont

Fontos, hogy ne nyáron kezdj el fogyás céljából kőkeményen diétázni! Ez erre a legalkalmatlanabb időszak. Diétázni szeptembertől májusig kell. Nyáron amúgy is fogysz, ha a szokásos táplálékbevitel kellő izzadással és tengerben úszással párosul.

Jelige: inkább legyen kerek az a fenék, mint petyhüdt!

Sárgarépalé

Azon kívül, hogy méregtelenít, még antioxidánsban, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, ami a napozásnak kitett bőrünk regenerálódása szempontjából igencsak hasznos.

Nem mellesleg a benne található béta-karotin, az A-vitamin probiotikuma, vagyis ez felel az A-vitamin előállításáért.

Természetes védelmet nyújt az UV-sugarakkal szemben, valamint segíti a leégett bőr gyógyulását. Így a répalének hála szebben és belső védelemmel ellátva barnulhatsz. A naptej azért nem mellőzhető!

Forrás: iStockphoto/puhhha/Ihor Pukhnatyy

Alkohol nélküli nyár?

Na, még mit nem! Hideg rozé fröccs, hideg sör! Kevés kerti party zajlik a nyáron ezek nélkül. Ha azonban mindenképp szeretnél egy kicsit odafigyelni a formára, akkor a vodkaszóda páros a neked való. Megvan a hidratálás, és ez a legkisebb kalóriatartalmú alkohol - egy lime-mal isteni! Aki nem szereti a vodkát, az próbálja fejben tudatosítani, mennyire kalóriaszegény, néha ettől egyből finomabb!

Forrás: iStockphoto/Voloshin311

Kerüljük az egyszerű szénhidrátot!

Az egyszerű szénhidrátok, más nevén a monoszacharidok gyors energiapótlásra tökéletesek: kevesebb oxigénnel és rövidebb idő alatt tudja felhasználni őket a szervezet. Ilyen például: a tejcukor - laktóz -, gyümölcscukor - fruktóz -, szőlőcukor, méz.

Mivel azonban nyári kánikulában az étvágyunk is csökken, ezért érdemes nyáron (is) előtérbe helyezni az összetett szénhidrátokat: édesburgonyát, teljes kiőrlésű gabonaféléket, zabpelyhet, illetve a keményítőt tartalmazó ételeket.

Ezek nem emelik meg olyan hirtelen a vércukorszintet, sőt, segítenek beállítani azt. Ezért az éhségérzet csökkentésén túl folyamatosan, de lassabban adagolják a pörgős nyári életvitelünket kiszolgáló energiát.

Forrás: iStockphoto/Brent Hofacker

Lédús ételek, mert el fog maradni a folyadék!

Ha lehet, a fentieken túl is igyekezz lédús ételeket enni a nyáron: levesek, saláták, tengeri herkentyűk, olajos magok, grillzöldségek, mert fő a hidratálás és a ráncmegelőzés!

Forrás: Getty Images/kajakiki

A csodagyökér

Utolsó tipp a nyárra: a gyömbér. Egy tapodtat se mozdulj nélküle idén!

Forrás: iStockphoto/ROSA LAZIC

Csökkenti a gyulladást, fertőtlenít, antibakteriális, gombaölő csodaszer. Főleg, amikor nyaralni indulsz azzal a céllal, hogy kipróbáld az ország minden egzotikus ételét, italát. (Majd meglátod, mi az a szállodai hasmenés ahhoz a pár forinthoz képest, amit gyömbérre költhettél volna!)

Nőknél fontos még, hogy a strandokon előforduló fertőzések esélyét is csökkenti. Nem utolsó sorban a diétás vonalon mozgóknak előny, hogy étvágycsökkentő. Ha ez még mindig nem elég, szíverősítő hatású... belsőleg. Ami a nyári szerelmi kalandok miatti szívfájdalmat illeti, nincsenek információink, de várjuk a kutatási eredményeket szeptemberben!

Edd magad fiatalra - vagy csak kend magadra az uzsidat! ;)http://www.she.hu/stilusszunet/20170614-fiatalsag-oregedes-eves-etelek-uzsi-kremek-gyumolcs-zoldseg-mag.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.