Ázsia nyaralás Csodaország utazás Thaiföld
Hogy kinek ajánlanám Thaiföldet? Bárkinek, aki úgy szeretne bebocsájtást nyerni Csodaországba, hogy közben nem áll semmiféle tudatmódosító szer hatása alatt.

Bevallom, az én esetem egy kissé egyedi: nem romantikázni vagy bulizni mentem ebbe a távoli, ázsiai országba, hanem édesapámat látogattam meg, aki már egy éve kint dolgozott. Így aztán sokat róttam egyedül a dzsungelt és a tengerpartot, teljesen önmagam lehettem.

Kétszer hét óra utazás és tíz óra várakozás után aztán megérkeztem Phuket szigetére. És az első, ami szembetűnt, az az egy motor-négy utas felállás volt. Thaiföldön úgy szokás, hogy az egész családot felpakolják két kerékre, és mehet a bevásárlás. Autókból jellemzően csak pickup van, ott a platón megy a buli utazás közben.

Forrás: Lippai Flóra saját képe

Bár a szezon a téli időszakban tart, én tavasszal mentem ki - és milyen jól tettem! A thai újév ugyanis április 13-ra esik. Ahogy ők ünnepelnek, az enyhén szólva nem egyszerű:

  • Az emberek az utcán csoportokba verődve jeges vízzel "támadják meg" egymást. Sőt, a motorosoknak, autósoknak kötelező is lelassítani, hogy jól nyakon öntsék őket.
  • Emellé (számomra rejtélyes okból) hintőporral kenik be egymás arcát, de a személyes kedvencem a színezett vízzel való háború volt. Egy Sziget Fesztivál ehhez képest semmi!

Ami külön érdekesség, hogy mindenki megbabonázva nézett rám a fehér bőröm miatt. Férfiak és nők szólítottak le az utcán vagy a buszon, hogy "Annyira szép vagy!" esetleg "Megölelhetlek?"- amire azért egy négyes-hatos villamoson élből előkapnám a gázspray-t. De ott valahogy ez meg sem fordult a fejemben.

Ráadásul Thaiföldön ültem életemben először motoron. Ott ugyanis nemcsak sima autós-, hanem motorostaxi is van. Ami meglepő, hogy még a taxissal is lehet alkudozni. Az persze más kérdés, hogy pont újévkor szálltam kétkerékre, és a sofőröm vidáman megállt minden sarkon, hogy nyakon öntsenek minket.

Forrás: Lippai Flóra saját képe

Miután felmentünk Phuket egyik legmagasabb hegycsúcsára a Big Buddha szoborhoz, úgy leesett az állam, hogy nagyjából a tengerpartig gurult. Egy sima nagyobb darab szoborra számítottam, de helyette egy gigantikus épületet találtam ülő Buddha szobor alakban.

Forrás: Lippai Flóra saját képe

Bent éppen egy szertartás folyt, de így is annyira előzékenyen bántak velem a szerzetesek, hogy fél percen belül hoztak nekem ülőpárnát és teát.

Forrás: Lippai Flóra saját képe

Mindemellett azért jutott idő egy kis elefántlovaglásra a dzsungelben és egy néhány napos hajótúrára is. Idegenvezetőm jó transzvesztitához méltóan két magyarázás közt kent magára egy kis rúzst, mielőtt ellátogattunk a majmok szigetére.

Aki pedig még nem sznorkelezett, az sürgősen pótolja be! Nincs annál csodásabb, mint mikor lebuksz a vízbe, ami alattad olyan mély, hogy beférne egy négyemeletes ház, mégis tisztán látod az alját. A rengeteg színpompás hal és a melletted elúszó teknős már csak hab a tortán.

Forrás: Lippai Flóra saját képe

Írhatnék még órák hosszat Thaiföldről, de nem szeretném, hogy mindenki irigykedve megutáljon. Ami pedig a pláne az egészben, hogy az ország inkább csak a fejekben tűnik elérhetetlennek. Egyedül a repjegyre kell pénzt költeni, egyébként 4 csillagos, medencés szállodákban olcsóbban alhatunk, mint Zamárdiban Bözsi néni retro apartmanjában. Az ügyesebbek 220 ezer Ft-ból kihozzák. Bár úgy vettem észre, sok európai hogy, hogy nem, kint ragadt. Valószínűleg nem véletlenül.

Országok, ahová visszahúz a szív - Dominika, Dél-Afrika, Németországhttp://www.she.hu/herself/20170201-varazslatos-kihagyhatatlan-orszagok-amiket-latni-kell-dominika-del-afrika-nemetorszag.htmlIde NE utazz: Thaiföld, Mexikó, Svájc http://www.she.hu/herself/20170121-thaifold-utazas-svajc-negativ-mexiko-prostitucio-mocsok-lelek-ne-utazz-feketelista.html

Nyitókép: Lippai Flóra saját képe

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.