esküvő menyasszony smucig spórolás
Mivel köztudottan a kismamák és a menyasszonyok a legszenzitívebb élőlények a Föld nevű bolygón, olyan píszíre igyekszem megírni ezt a cikket, amennyire csak lehet.

Szóval, kedves menyasszonyok! Én tudom, hogy nehéz ügy ez az egész. A pénz kevés, az árak magasak, és rengeteg rokon pont azokba a részekbe pofázik bele, amikbe nagyon nem kéne. Ezért minden menyasszonnyá avanzsált barátnőmnek - aki megtisztel azzal, hogy bevon a szervezés körüli teendőkbe -, elmondom: az a lényeg, hogy ez a nap olyan legyen, amit a magáénak tud érezni.

És ha ehhez az kell, hogy egy szivárványszínűre festett pónin lovagoljon be a templom elé, akkor én azon nyomban elkezdem körbetelefonálni a közeli lovardákat.

Forrás: Shutterstock

Viszont van egy rossz hírem is: egy csomó dolgot, amit akarsz, azt nem is te akarod. Hanem a lassan gigászivá növő esküvő iparág hitette el veled, hogy egy lagzi már mit sem ér székszoknya és székmasni nélkül. Pont úgy, ahogy a szépségipar pár évtizeddel ezelőtt elhitette mindenkivel, hogy a szőrös női láb undorító. Pedig addig férfiak tömegei epekedtek a jetit megszégyenítő bambilábakért. Csak ha a nők vígan fonogatnák a lábszőrüket, feleannyi borotva fogyna a boltok polcairól!

Félreértés ne essék, én is borotválom a lábam és székszoknya is volt a saját lagzimon. Mert nem lehet a racionalitásra hivatkozva mindennel szembemenni! Csak ha kicsit nyitottabb szemmel vizsgálod a dolgokat, akkor feleannyira sem leszel megvezethető. Szóval, ha spórolni szeretnél, akkor gondold végig, hogy tényleg NEKED fontosak az alábbi részletek, vagy csak bedarált az ásó-kapa-nagyharang ipar!

Köszönő ajándék a vendégeknek

Ezt amúgy ki és mikor találta ki? Én először nem is értettem, hogy mit keres egy Juli&Karcsi feliratú hűtőmágnes a tányérom mellet? Amúgy állva tapsolok annak a marketingesnek, akinek sikerült elültetni az menyasszonyok fejében, hogy ez minden körülmények közt így illendő. És ezért nagyon ciki lesz, ha nem dob ki súlyos tízezreket azért, hogy mind a száz meghívott kapjon valamit, amire nincs is szüksége. Amúgy a hajnali órákban ezeket a köszönő ajándékokat (összetaposott állapotban) tízesével lehet összesöpörni a padlóról - csak mondom...

De ha te úgy érzed, hogy sokat elmondana rólatok, ha a násznép minden tagja kapna egy pici porcelán mangusztát, akkor ezen semmiképp ne spórolj! Tényleg.

Forrás: Shutterstock

Csecse meghívó

Nem akarnám teljesen lecsupaszítani az ünnepet, mert a külsőségek (bizonyos szintig) igenis hozzájárulnak ahhoz, hogy emelkedett hangulatba kerüljenek a jelenlévők. Például egy szép, elegáns meghívó lehet ilyen. De azért a selyemtapintású, csipkeberakásos, gyönggyel díszített, dombornyomott papírcsoda (1800 forintért) már nem sokkal többet dob az összképen, mint egy egyszerű kártya rajta valami kedves mintával.

De ha te úgy érzed, hogy sokat elmondana rólatok, ha a meghívó különösen elegáns, és egyedi tervezésű lenne, esetleg még zenélne is, akkor ezen semmiképp ne spórolj! Tényleg.

Gigászi bokréta az asztalokon

Tény, hogy a virágok hagyományos esküvői kelléknek minősülnek, de sokkolóan drágák. Még irdatlan nagy összegből is csak egészen pici asztaldíszeket lehet köttetni, amelyek csekély méretüknél fogva alig-alig járulnak hozzá az elegáns, romantikus hangulathoz. Ezért érdemes alternatív megoldásokon gondolkozni: gyertyák, origami, feldíszített ágak, szalagok, masnik, stb.

De ha a benned élő kislány zokogna, ha nem egy rogyásig virággal kitömött teremben mulatna a násznép, ezen semmiképp ne spórolj! Tényleg.

Forrás: Shutterstock

Szoborszerű tortaműalkotás

Hogy miért sokkal drágább a torta szeletára, ha kimondod, hogy esküvőre lesz, mint a cukrászda üvegpultjában feltüntetett ár? Nem, nem (csak) szívatásból és nyerészkedésből. Utánajártam: az esküvőkre újabban fondant- vagy marcipánborítás "dukál". Míg a pultban sima krémmel fedik be a tortát. De ha neked megfelel a klasszikus fehér krémbevonat, máris több pénz marad a zsebedben - amit adott esetben más, számodra fontosabb részletek kimaxolására költhetsz.

De ha te úgy érzed, hogy sokat elmondana rólatok, ha a tortátok ezüstfényű, türkiz és narancssárga rombuszmintás lenne, akkor ezen semmiképp ne spórolj! Tényleg.

Luxusautó a menyasszonynak

Bruttó 16 másodperc. Ennyit látnak a meghívottak az autóból. Sőt, helyszíntől függően annyit sem. Persze elég lehangoló tud lenni egy lepukkant Zsiguliból kiszálló ara, de ha van a rokonságban egy vállalható autó, amire ráköttök egy masnit, nem tízezrekkel, hanem százezrekkel beljebb lehettek.

De ha te úgy érzed, hogy sokat elmondana rólatok, ha egy óarany Ford Mustanggal száguldanátok tova az újdonsült férjeddel, akkor ezen semmiképp ne spórolj! Tényleg.

Persze most túlzó példákat hoztam fel, de a lényeg annyi lenne, hogy ha bármire bármilyen okból nagyon vágyakozol a nagy nap kapcsán, akkor teljesen érthető, ha anyagi áldozatot vállalsz érte. De azt ne hidd el senkinek, hogy ha az egyszerűbb, olcsóbb variáció mellett döntesz, akkor az bármennyit is levonna az esemény értékéből. ;)

Az esküvő életed legszebb napja - kivéve, amikor nemhttp://www.she.hu/herself/20170627-eskuvo-legszebb-nap-balszerencse-drama-felresikerult.htmlFérfivélemény: én hiszek a házasság intézményében!http://www.she.hu/herself/20161115-hazassag-papir-vallas-fogadalom-templom-szerelem-feleseg.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.