sport csalás életmódváltás fotó
Nemrég beköszöntött a csillagászati tavasz, ami már az elmúlt napok időjárásán is látszik - illetve a nők arcán, akik lassan, de biztosan kezdenek rástresszelni a bikiniszezonra.

Hiszen alig 2-3 hónap választ el bennünket a strandolástól, és gyorsan peregnek ám a napok! Ilyenkor az emberek többsége kétségbeesetten kap az edzőfelszerelés után, és villámtempóban áll neki átnyálazni az összes egészséges receptet az interneten.

Az életmódváltás különösen nehéz és ingoványos talaj - tele aknákkal, amik alig várják, hogy letérítsenek az utunkról. Ilyenek például:

  • a mindentudó egészségmániás barátunk tanácsai,
  • az okoskodó, de seggét meg nem mozdító ismerős praktikái,
  • a huszadik különböző tuti tipp, amit a negyvenedik szakértő ad.

És még sorolhatnám. Nem beszélve azokról az álnok kis csapdákról, mint a "csaló nap", a "hozzáadott cukrot nem tartalmaz" és a "30%-kal csökkentett szénhidráttartalom"... És akkor csodálkozol, hogy "kissé" kibillensz az életmódváltás folyamatából, akárhányszor valami külső hatás ér - tehát lényegében minden nap? Mert én nem...

Persze a bizonytalanságom a lehető legszínvonalasabban próbálom leplezni a környezetem előtt! Hiszen már mindenkinek szétkürtöltem az elhatározásom - na meg ott van az edzős szelfi is a profilomon. Roppant gázos lenne, ha kiderülne, hogy valójában én is lusta vagyok! Tehát egyetlen megoldás létezik: eltussolom a kisebb-nagyobb kihágásaimat, méghozzá szépen megkomponált "bizonyítékokkal"...

Forrás: Shutterstock

Gyúrok vazze, hát nem látod?!

Szépen elrendezett edzőcucc, kulacs, súlyzó, egyéb kellékek - esetleg egy fotó a lábamról/alsótestemről. Ugye ismerősek ezek a képek? És akkor még nem is beszéltem a "Just do it!", "Strong woman!", "BBG" - és ehhez hasonló kísérő szövegekről.

Máris érkeznek a biztató like-ok és kommentek - én meg csak majszolom tovább a csökkentett zsírtartalmú chips-et vagy a felesleges és le nem dolgozott fehérje szeletet - csak mert finom - a jóga szőnyegen...

Csak salátát eszem - csülökkel...

  • Gyönyörűen pozícionált zabkása, rajta banán, alma, fahéj vagy éppen granola, amit nem mellesleg mézzel édesítettem, mert még erre is figyelek.
  • Egy ínycsiklandó csirkés vagy tonhalas saláta (ami a fotót követően máris tocsog a majonézben/ezersziget öntetben).
  • Sütemények, amik "édesítőszerrel" készültek és turmixok, amikben nincs semmilyen hozzáadott cukor.
  • Mesés pirítós költemények megpakolva mindenféle jóval - természetesen "teljes kiőrlésű" kenyérből!

Nem nézlek hülyének, csak...

  • "Olvastam egy tanulmányban, hogy a szervezet sokkal gyorsabban égeti el a kalóriákat menstruáció ideje alatt. Szóval, most nem nassolok, hanem pótolom a túlzott kalóriaveszteséget!"
  • "Ma csaló nap van, ilyenkor engedélyezett a bűnözés!" - hangzik el a héten harmadjára...
  • "Betegség esetén nem szabad edzeni!" - És mivel 2,5 hete tüsszentettem egyet, vigyáznom kell az egészségemre. Még csak az kéne, hogy visszaessek!

Aki magára ismert, az ne aggódjon, nincs egyedül! Fő a kitartás! Akinek pedig nem inge, ne vegye magára! A lényeg, hogy itt a tavasz! Akarom mondani, éljünk egészségesen... :D

Horváth Petra

Nyári diéta - a sárgarépalétől a vodkaszódáighttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170712-nyari-dieta-sargarepa-gyomber-vodka-folyadak-viz.html

SHE.HU Kibeszélő
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.