tippek láb vízhólyag lábfeltörés
Ha tavasz, akkor balerina cipők, csini szandálok, laza flipflopok. De vajon az valami természeti törvény, hogy minél nőiesebb egy cipő, annál jobban fel kell, hogy törje a lábat???

Szerintem nincs nő, akinek ne lenne május-június környékére legalább 5 darab vízhólyag a lábán... De én idén felvettem a kesztyűt, és utánajártam, hogy mit tehetek a kialakulásuk ellen.

A megváltó sarokfogó

Hogy miii? Sarokfogó? Ne aggódj, ha nem tudod, hogy mégis mi a fene ez - én sem tudtam 3 nappal ezelőttig. Pedig ez a roppant hasznos kis találmány rengeteg fájdalomtól menthetett volna meg... Ugyanis arra használatos, hogy ha a cipő picit nagyobb, mint kéne (nem is értem egyébként, hogy feles méreteket miért nem gyárt több márka), akkor meggátolja, hogy csúszkáljon benne a lábad. Így pedig sokkal kisebb valószínűséggel töri majd fel a cipő! ;)

Ragaszd, ragaszd, ragaszd!!!

Ha nem a sarok nálad a legkényesebb pont, akkor is van megoldás. Mielőtt újra felveszed a kedvenc szandálodat - ami annak ellenére a szíved csücske, hogy minden első használatnál minimum 4 vízhólyaggal gazdagít -, ragaszd le az érzékeny pontokat! De ne sima ragtapasszal, mert az az izzadástól 3 másodpercen belül le fog esni... Hanem tegyél egy kisebb darab gézt gyógyszertári Leukoplast alá! Tapasztalataim szerint ez tart a legtovább. (Acélbetétes bakancs alatt sem jön le!!!)

Forrás: Shutterstock

Irány a fater műhelye!

Ha nem az a baj, hogy túl nagy vagy kicsi a cipő, akkor viszont gondot okozhat, hogy valamelyik része túl kemény. Ezt úgy orvosolhatod legegyszerűbben, hogy azon a ponton megkalapálod (ajánlott valamilyen tompító anyagon keresztül tenni), ami által megpuhul a bőr. Így már jóval kisebb lesz rá az esély, hogy a galád topán véresre törje a sarkadat.

Vizes rongyot bele!

Túl kicsi méretet választottál? (Magyarul nem volt a méretedben, de neked mindenképpen kellett.) Ha bőrcipőről van szó, no problem, ezt is könnyedén megoldhatod! Egyrészt egy kicsit magától is fog tágulni, de ha meg szeretnéd gyorsítani ezt a folyamatot, tömd ki egy éjszakára vizes ruhával! Ugyanezt érheted el, ha egy zacskó jégkockát teszel a cipőbe, majd pár órára berakod a fagyasztóba.

Viszlát, kidörzsölődött combok!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170717-comb-kidorzsolodes-pirosodas-tippek-trukkok-nyar-meleg.html

És ha már van 5 db seb a lábadon?

Ne ragaszd be a sérült bőrfelületet, hanem hagyd lélegezni! Így hamarabb beszárad, gyorsabban gyógyul majd. Plusz javasolt valamilyen hámosító krém használata, nekem a La Roche Posay Cicaplastja vált be. Az is előfordulhat, hogy gyulladt a bőr a seb körül, arra segítség lehet például a körömvirág krém.

Ha vízhólyagod van, a legfontosabb, hogy még eszedbe se jusson leszedni!!! Maximum kiszúrhatod steril tűvel, de ez is csak a nagy, fájdalmas vízhólyagok esetén javallott. A lényeg, hogy mindig fertőtleníts, "műtét" előtt és után is - különben csak elmérgesíted a helyzetet.

A kisebb vízhólyagok további irritációját is meg tudod akadályozni egy filcpárna nevű kis mütyürrel, amit vész esetén a patikában szerezhetsz be.

Neked van jól bevált praktikád a feltört sarkak és vízhólyagok ellen?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.