stressz menyasszörny lagzi Nyiri Zsuzsi esküvő esküvőszervezés nyugtalanság házasság
Éppen itt a SHE.HU-n írtam meg, hogy nem vagyok egy "csillampóni menyasszonyi ruhában" típusú csaj, aki már évek óta duzzasztja "Esküvőnk <3 <3 <3" mappáját a Pinteresten.

Ennek ellenére - vagy pont ezért -, mikor mégis lagzira került a sor, én kis Buddhaként fogtam hozzá a szervezésnek. És a nyugalmam akkor sem szállt el, amikor az élet meg a szolgáltatók különböző kihívások elé állítottak. Bármilyen "katasztrófa" is következett be, szentül hittem, hogy úgyis megoldódik. És így is lett.

Szóval kedves paramenyasszonyok, íme, 3+1 bizonyíték, hogy tök fölösleges kiborulni az esküvőszervezésen:

1. Utolsó pillanatos helyszíncsere

Lefoglaltuk a világ legmenőbb helyszínét egy régi jégtörő hajón, a Duna legszebb részén. Az utolsó pillanatban - pontosan egy hónappal a nász időpontja előtt - egy másik, nagyobb vízi rendezvény miatt a szolgáltató elállt a szerződéstől. Az amerikai esküvős komédiákban itt kezdődne a menyasszony összeomlása. Az ismerősök sok erőt kívántak nekem (de miért csak nekem?!), de bennem nem volt ijedtség.

Éreztem: a tökéletes helyszín minket vár, és meg fog találni. Nemsokára jött is a hívás: a hely üzemeltetője is csodálkozott, de éppen a mi hétvégénk volt szabad az egész éves pörgésben. Megnéztük, beleszerettünk - a többi már történelem.

Tanulság: A menyasszonyos pánikot hagyd a filmeknek, előbb-utóbb még a leglehetetlenebb dolog is megoldódik, ha teszel érte!

Forrás: Shutterstock

2. A minden eldöntő zene

A családom imád mulatni: ilyenkor jöhet nóta, tánc és asszonypörgetés! Sokáig kerestem azt a zenészt, akire jó szívvel rábízhatom a hangulatot. Hát, tapasztalatom szerint jó muzsikussal leszerződni kihívás - sőt, már az is eredmény, ha válaszol az üzenetedre.

Már ott tartottam, hogy a Jászain pötyögő gitáros kisfiú számát kérem el, amikor egyik este, egy kocsmában mellém lépett egy cigányprímás. Olyan érzéssel játszott, hogy a könnyeimnek kapaszkodniuk kellett. Megkérdeztem. Ráért. És még két másik kollégájával megcsinálták az igazi lakodalmas bulit.

Tanulság: Járj nyitott szemmel (füllel), hogy a neked igazán fontos problémákra megtaláld a legjobb megoldást!

3. Az időjárás

Június közepén házasodtunk. Egy kertben. Hatalmas fák és égősorok alatt. Szép ötlet volt, egy hibával: nélkülözött bármiféle megoldást esőre. Mert ez valahogy nem izgatott, bár egy idő után feltűnt, hogy az előrejelzések mit jósolnak. Aztán a megelőző napokban tényleg zuhogott. Aztán láss csodát: 22-24 fokos, száraz, napos időt adott az ég, amiben senki sem fázott, és senkiről nem szakadt a víz.

Tanulság: Soha, SOHA ne pánikoltass egy menyasszonyt!

+1 Extra meglepi vendég

Majdnem két év várakozás után az esküvő előtt kopogtatott be a kisbabánk. A ceremónián nyolc hetes magzatként ő is jelen volt, ezzel is megerősítve a házasságunkat.

Tanulság: Néha csőstül jön a szerencse!

Nyugalmas esküvőszervezést kívánok minden leendő feleségnek! Higgyétek el, semmi sem ronthatja el annyira a nagy napot, mintha a főszereplők (ti) kikészítitek magatokat idegeskedéssel!

Te stresszeltél/stresszelsz az esküvőd megszervezése miatt?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.