Franciaország romantika Görögország Mexikó utazás Olaszország
Néha poénból, olykor pedig végső megoldásként nyúlunk a varázslatokhoz, babonákhoz a vágyott cél elérése érdekében.

Nem igazán vagyok babonás, de természetesen két euróm is ott hever a Trevi-kútban a többi turistáé mellett. És ha már a Canal d'Amour környékén jártunk, muszáj volt átúszni is. Van néhány szerelmet ígérő helyszín, amit nem érdemes kihagyni, már csak a hecc kedvéért sem.

Görögország

Ha Görögország felé veszitek az irányt, a Korfu szigetén lévő Canal d'Amour-t kell átúsznotok. Többféle babona övezi a helyet, de egy biztos: akik átúszták a csatornát, a legenda szerint életük végéig együtt maradnak. (Arra már nem tér ki a leírás, hogy örökre szerelmesek lesznek-e egymásba, de azért bízom benne, hogy a holtomiglan-holtodiglan ezzel jár.) A víz az északi szél miatt itt egyáltalán nem kristálytiszta, az arcotokba csapódó és a sziklafalról visszaverődő erős hullámzás miatt mindenképpen közös adrenalinlöketre számítsatok! Nehéz terep, de a közös élmények valóban képesek összetartani a párokat.

A szinglik sincsenek kirekesztve a hely áldásaiból: ha akkor csobbansz a vízbe, amikor árnyék vetül rá, örökké szerencsés leszel a szerelemben. Egy másik verzió szerint az egyedülállók még azon a nyaraláson meglelik életük párját - de azért ne hagyd, hogy az első görög amorózó elcsavarja a fejedet!

Forrás: Shutterstock

Olaszország

A történet szerint egy fiatal lány vezette a szomjazó, meggyötört katonákat a római Trevi-kút friss vizéhez, így ha belekortyolsz, már az is szerencsét hoz. Jelenleg visszaforgatják a vizet - így az is felfogható szerencsének, ha nem lesz tőle hasmenésed. A lépcsőknél lévő csapokból viszont iható, tiszta víz folyik. Az ókori katonák kezdték az érmék dobálását is, így köszönve meg a frissítő ivóvizet, valamint ezzel kérték az isteneket, hogy segítsenek nekik épségben hazatérni hosszú utazásukból. A helyiektől is többféle instrukciót kapunk, hogy mennyi érmét, meg hogyan kell beledobni ahhoz, hogy boldogok és szerelmesek legyünk:

ha jobb kézzel dobod át a bal vállad felett, az még csak annyit jelent, hogy visszatérsz még ide, viszont a második érme az új szerelmet, a harmadik a jövőbeni házasságot biztosítja.

A bedobott pénzed is jó helyre kerül: az érméket begyűjtő alapítványon keresztül a szegények jutnak belőle élelmiszerhez.

Forrás: Shutterstock

Ha már úgyis Olaszországban vagy, Veronában Júlia bronzszobrának jobb cicijét is megsimogathatod, hogy biztosan szerencsés legyél a szerelemben - ha már szegény Júlia nem volt az. Az üzenetek ragasztgatását, mint sok másik régi, jó szokást már betiltották, szóval ezt nem javaslom - állítólag hatszáz eurós büntire számíthatsz, ha rajtakapnak.

Franciaország

Párizsban Victor Noir sírját kell meglátogatnod a Père Lachaise temetőben, ha szerelemre és bő gyermekáldásra vágysz. A politikai újságíró fiatalember nagy nőcsábász hírében állt, és állítólag az esküvője előtti napon, egy pisztolypárbaj során lelte halálát. Pierre Napoléon Bonaparte lövésétől azonnal holtan esett össze. Ezt a pillanatot örökíti meg a fekvő bronzszobra, melynek ajkaira csókot kell lehelned, megsimogatnod dudorodó férfiasságát, és egy virágot helyezni a cilinderébe, hogy a hatás garantált legyen.

A város megpróbálta elkeríteni a sírhelyet a fényesre dörzsölt ágyékú szoborral, hogy megelőzzék a további szemérmetlen érintéseket, ám egy héttel később a Szabadság, Egyenlőség, Nőiesség nevű csoport lebontatta a kerítést, így továbbra is szabad a pálya.

Forrás: Shutterstock

Mexikó

A mexikói Guanajuató legkeskenyebb utcácskája az El Callejon del Beso, narancssárgára festett házakkal, a magasban szinte összeérő, virágos erkélyekkel, ahol az egymással szemben lakók szinte áthajolhatnak a szomszédba. A helyszínnek hasonlóan szomorú története van, mint amilyen Rómeó és Júliáé volt. Az ezüstbánya tulajdonos család lánya és a szegény bányászfiú szerelembe estek egymással, így a fiú a kis utcácskában bérelt egy szobát, mely a lány ablakára nézett. A lány apja rajtakapta őket, és az egyik titkos éjszakai találkozón kilökte a fiút az emeletről, aki a lépcsőre zuhanva lelte halálát.

A haragtól félőrült apa a lányának is nekiesett, és ő is kizuhant. A legenda szerint a szerelmesek szelleme kísért a kis sikátorban. Az utcácska harmadik lépcsőfokán váltott csók tizenöt évnyi szerelmet ígér - bármely másik lépcsőfok viszont hét évnyi szomorúságot, szóval, ha babonás vagy, akkor csak óvatosan a puszikkal - vagy legalábbis alaposan számold meg a lépcsőket!

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!"Forrás: Shutterstock ""kibeszélő "

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.