Ha szexi vacsorára vágysz, ezeket a vágykeltőket mindenképp főzd bele

vágy kibeszélő magazin növény afrodiziákum
Ha két ember régóta együtt él, óhatatlanul lankad a szexuális érdeklődésük egymás iránt. A vágyat a természet adta, a természet is veszi el, de szerencsére segítséget is ad nekünk libidónk felturbózásához. Ezek az afrodiziákumok. Én megírom ezt a cikket és szaladok is bevásárolni...

Az afrodiziákum szó Aphrodité görög istennő nevéből származik, aki a mitológia szerint a szerelem, a nemi vágy és a termékenység úrnője volt. Léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, melyek fogyasztása afrodiziákumként hat ránk. Örök hálánk érte!

Az afrodiziákumok különböző hatásmechanizmusok mentén működnek. Vannak, amelyek az elménkre hatnak és vannak, amelyek fizikailag pörgetnek fel. Hatásuk lehet direkt vagy indirekt. Előbbi az agy érzelmekért vagy örömérzésért, szexuális izgalomért felelős területeire hat. Ilyen például a csokoládé, ami fokozza a boldogsághormon (szerotonin) termelődését. Indirekt hatású például a chili vagy bármely más csípős fűszer, amely vérbőséget okoz, így kellemes, bizsergető érzéssel szítja fel a tüzet.

Igyekeztem olyan kincseket válogatni Aphrodité ajándékai közül, melyek valóban beváltak a közvetlen környezetemben és/vagy tudományosan is bizonyított a hatásuk.

Ginzeng

Egy volt kollégám vette kapszula formában, mert azt olvasta, hogy jót tesz az agynak. Jót tett. A feleségének meg pláne! Több tudományos kutatás is bebizonyította, hogy ez a csodagyökér képes növelni a szexuális izgalmat és kezelni a merevedési zavarokat. A központi idegrendszerben fejti ki a hatását, ezzel befolyásolva a hormonháztartást.

Ginkgo Biloba

Én mindig összekeverem a ginzenggel. Szinte mindegy is, mert ez a szépséges levelű növény éppolyan jótékony elmére és libidóra egyaránt, mint hasonló nevű társa. Csakhogy! A gingko biloba nem csak a férfiak, hanem a nők esetében is javítja a szexuális funkciókat.

Ha szexi vacsorára vágysz, ezeket a vágykeltőket mindenképp főzd bele Forrás: Shutterstock

Görögdinnye

Maradjunk a G-nél... Ez a csodás, lédús gyümölcs a legújabb kutatások szerint tényleg potencianövelő hatással bír, magas citrullin tartalmának köszönhetően. Ez egy aminosav, ami a vérerek tágulására, elernyedésére hat.

Maca (ejtsd: maka)

A végére hagytam a multifunkcionális csodaszert, a macát. Ezt rengetegen ajánlották nekünk, amikor kisbabát szerettünk volna. A Dél-Amerikában honos gyökérzöldség, porított formában kapható. Szokták alkalmazni termékenység növelésére, szexuális stimulánsként, de állítólag merevedési problémák orvoslására is képes.

Sáfrány

Tudtad, hogy a sáfrány a legdrágább fűszer a világon? Nem véletlenül. A sziglice nevű virág bibéjéből nyerik, minden elültetett hagyma 4-5 virágot hoz. 1 kilogramm szárított sáfrányhoz, 70-80 ezer virágra van szükség. Ráadásul a csak kézzel lehet leszedni és az sem mindegy, hogy mikor, mert a fent hagyott virág, másnapra elhervad. Az ősi fűszer hatása vitathatatlan. Jól passzol a tenger gyümölcseivel, ezzel a két összetevővel pedig igazán szexi lesz a vacsora.

A varázsfőzet - Ha nem bíbelődnél a főzéssel, csak egy gyors tea fér bele, arra is találtam egy szuper receptet. Ez kérem, valódi bájital, egyenesen Indiából.

Készíts főzetet 1 liter fekete teából, fahéjból, kardamommagból, szegfűszegből, szegfűborsból, ánizsból és gyömbérből. Az adagolás ízlés kérdése, de vigyázz, ha túlfűszerezed, ihatatlanul erős lesz. Forralj fel egy liter tejet is és öntsd a fűszeres teához, majd fedd le. Fél óra múlva szűrd le és édesítsd mézzel.

Amit ne!

Egzotikus utazások alkalmával gyakran kínálnak különböző állatok nemi szervéből készített termékeket. Még ha igaz is lenne, hogy a tigrispéniszportól a férfiak is vadállattá válnak, akkor sem lenne etikus egy-két erekció miatt kioltani egy állat életét, ugye?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.