párkapcsolat barátnő barátság kritika vélemény őszinteség
Voltál már úgy, hogy egyáltalán nem bírtad a pasit, akit a barátnőd lelkesen bemutatott neked? Az első pillanattól kezdve meg voltál győződve róla, hogy nem illenek össze, - és hát te már csak tudod -, hiszen óvodás korotok óta elválaszthatatlanok vagytok.

Ezért úgy gondolod,TE pontosan meg tudod ítélni, mi a jó neki.

Valószínűleg igen. A barátnőd most se nem lát, se nem hall a szerelemtől. Szóval, még ha teljesen igazad is van a lovagjával kapcsolatban, akkor sem fogja belátni.

Forrás: Getty Images/Steve Debenport

És igen, olyan opció is van, hogy tévedtél. Lehet, hogy ő pont azt kedveli a srácban, amitől téged kiráz a hideg. És ez bizony így van jól. Szóval ne szólj bele! (Kivéve, ha úgy érzed, a barátnőd testi épsége forog kockán. Akkor szólj bele! Azonnal! De ez már egy másik cikk lenne...)

Fuccs az őszinteségnek?

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehettek egymással őszinték. Csak válogasd meg a szavaidat! Mert lehet, hogy nem csak egy, de több dolgot is tönkreteszel csípős megjegyzéseiddel. Például a barátságotokat.

Hiszen gondolj csak bele! Azzal, hogy szíve választottját kritizálod, egyben őt is bírálod. Az ízlését, a józan ítélőképességét minősíted szavaiddal: így tehát az ő egóját bántod, aminek nem lesz jó vége. Főleg, mert a te "objektív véleményedet" úgy fogja értelmezni, mintha magadat jóval érettebbnek tartanád nála. És valljuk be, senki sem szereti, ha gyerekként kezelik.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Izabela Habur

Arról nem is beszélve, hogy a kéretlen vélemény sosem szül jó dolgokat!

Gondolj csak bele: miután elmondtad neki, hogy mekkora utolsó bunkó a pasija, valószínűleg kevésbé fog már bízni benned. És így kevesebb dolgot oszt meg veled a későbbiekben. Ez viszont együtt jár azzal, hogy valószínű nem te tudod meg először, ha valamin összevesznek! Egyszerűen azért, mert fél attól, hogy egy borzalmas grimasz kíséretében az arcába tolod:

Na látod, én megmondtam!

És ezzel bizony nem segítenél rajta. Ahogy azzal sem, ha kivárod az első veszekedésüket és akkor borítod rá az addig gondosan gyűjtögetett véleménykupacodat.

Ne feledd: amikor az ember szomorú, támogatásra vágyik és valakire, aki meghallgatja. Nem véleményekre és kritikákra.

Most nem arra van szüksége, hogy ellendrukkerként a szakítást sürgesd, hanem segíts neki megoldást találni a kibéküléshez! Tartsd ezt a kérését tiszteletben, akkor is, ha nem értesz vele egyet!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/jakubzak

No meg azzal, hogy azonnal a szakítást javasolod neki, a lehető legrosszabb dolgot teszed! Ez egy olyan elhatározás, amit nem külső nyomás következtében kell meghozni.

Hidd el, ha a barátnőd boldogtalan, előbb-utóbb ki fog lépni a kapcsolatból és akkor újra ott lesz majd nálad, hogy megnézzétek az összes idétlen vígjátékot és felzabáljátok a rejtett csoki tartalékaidat.

Ha pedig tényleg boldog a pasival, akkor meg felesleges elrontanod ezt azzal, hogy bogarat ültetsz a fülébe.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.