férfi mit akar a nő mit akar a férfi férfivélemény
Mit akar a Férfi? Milyen egyszerűnek tűnő kérdés! Mindenkinek van rá azonnali válasza, sőt mindenkinek van rá jó válasza! De ha egy picit mélyebbre ásunk, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy ez egy piszok módon összetett - és primitív mivoltát meghazudtolóan aljas - kérdése az Életnek! Először is ott kezdődnek a gondok, hogy mi, férfiak túl ritkán tesszük fel magunknak ezt a kérdést. De nem vagyok a férfi lelkek nagy ismerője, úgyhogy teljes nemünk nevében helytelen lenne nyilatkoznom... Így inkább csak a magam nevében jelentem ki ezt.

Szóval személyszerint én túl ritkán tettem fel magamnak ezt a kérdést. Még kevesebb alkalommal adtam rá választ - az is lehet, hogy sosem.

De mielőtt belevágnék a kérdés megválaszolásába, úgy vélem fontos lenne tisztázni, hogy egyáltalán kit tekintünk férfinak?

Baba kortól a születés jogán mindenkit, aki herékkel rendelkezik? Vagy tizennyolc éves kortól minden fiút? Esetleg adjunk rá lehetőséget liberálisan, hogy ő maga döntsön róla melyik nemhez tartozik? Vagy netán jelöljünk ki egy időpontot, amikor a gondolkodásmód már kezd érettebb lenni, esetleg kialakul benne a felelősségerzet és a döntéseiben több szerep jut az agynak, mint a vérben dúsan buzgó tesztoszteronnak...? Azt hiszem ez utóbbi esetben sokan lennénk komoly bajban...

Úgy tűnik nekem, hogy még az ilyen alap dolgokat is nehéz tisztázni, pedig még nem is jutottunk el oda, hogy mit akar az a bizonyos férfi.

Egy biztos, minden életkorban mást.

Én jelen állapotomban - ha megkérdeznék - azt mondanám: nagyon jól ellennék, egy pohár villányi száraz vörösbor, egy tálka finom sajt és a kedvesem szentháromságában. Akár az idők végezetéig is.

Forrás: iStockphoto/Chalabala

Viszont akartam én már sokminden mást is!

Nagy autót, pornós nagyságú péniszt - amiért katolikus neveltetésem folytán még a Boldogságos Szűzanyához is imádkoztam. Nagy házat medencével, bevállalós barátnőt és annak a barátnőjét. Hős akartam lenni, aki sárkánnyal vív! Vagy legyőzhetetlen katonaként egy szál bozótvágóval kaszabolni a tankkal támadó ellent!

Sok mindent akartam... Sok mindent el is értem ám! De a fent felsoroltak a többsége vagy megmaradt csorgónyálú tinédzser álomnak, vagy kiábrándított belőle a valóság...

Azt kell mondanom, a férfi az élete során sok haszontalan dolgot "akar." De jobb esetben előbb-utóbb rádöbben arra az alapigazságra, hogy nyughatatlan vérrel, nehéz tartós boldogságra lelni. Ezt annak ellenére is igaznak tartom, hogy őszintén hiszem: a kaland az élet sava- borsa. Legalábbis egy darabig.

Nem mondom, hogy nem kiábrándító egyik reggel arra ébredni, hogy legnagyobb hőstetted nem a sárkányok mezején zajlott, és hogy kicsit sem győzted le ellent. Sőt, ha nagydarab kopaszok állják el az utat, inkább átmész a másik oldalra. És bizony-bizony még az is hatalmas érdem volt, amikor meltósággal viselted a minden történelmi korban veszélyesnek számító 37 fokos lázat. De egy átlagos férfi életében ez a realitás.

Vannak azonban álló csillagként ragyogó vágyak az élet bús egén, amit kitartóan és nagyon akarunk. Nem is kérdés!

Minden férfi jó szexet akar - még olyan maradiak is vannak, akik nővel -, de az is tény, hogy arról sincs iránymutatás a Bibliában, hogy a jó szex vajon mit takar?

Van, aki nagyon jól elvan a diszkó mögött negyvenöt fokban előredöntött, összehányt hajú lánnyal. Van, aki az érzékiségben hisz. Van, akit nem lehet kirobbantani az ágyból, és van olyan, aki legszívesebben az Eiffel-torony tetején adná elő a Kámaszútra összes pozitúráját.
Lám, még ebben sem egyeznek a ferfi "akarások"...

De ha jobban belegondolok, talán van egyetlen dolog, amit minden férfi - mármint valóban Férfi - igazán akar: Jó apa akar lenni és ezáltal jobbá tenni a rábízottak életét. Boldoggá tenni a gyerekét, amíg az kicsi, és segíteni mindenben, amikor már nagyobb.

Aki nem így gondolkodik annak loboghat bármekkora farok a kapitális zacsija előtt, számomra nem férfi, még csak nem is ember.

Az a véleményem, hogy a férfit elsősorban az különbözteti meg a híg trágyalétől, hogy ő sosem ártana a szeretteinek. Hogy bármilyen körülmények között a családját helyezi előtérbe. Önmagával szemben is. És egyszerűen ott van, ha szükség van rá...

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.