olvasói levelek válasz mit akar a férfi Bihari Viki
Bihari Viki "De mit akar a Férfi?" írása felrobbantotta a netet. Rengeteg kommentet és üzenetet kaptunk Tőletek, amiben kifejeztétek egyetértéseteket, vagy egyet nem értéseteket. Egyik olvasónk gondolatmenete annyira megtetszett nekünk, hogy úgy döntöttünk közzé is tesszük! Következzen Kálmán levele:

Kedves Bihari Viki!

"De mit akar a Férfi?" írásod elgondolkodtatott. Van, amit máshogy látok - így írok Neked egy válaszlevelet.

Szerintem pedig nem szabad ennyire leegyszerűsíteni a férfiakat. Persze akarunk "sört, pinát és távkapcsolót" – de ez ennél sokkal összetettebb dolog.

Forrás: Getty Images/Cat London

Csak szexelni akarunk?

Sajnos egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a nők egyszerű lényeknek állítják be a férfiakat. Ám bátran ki merem jelenteni, hogy ez egy tévedés. Én abban a megközelítésben látom a megoldás kulcsát, hogy feltesszük a kérdést:

Melyik az a nő, akiért érdemes férfiként viselkedni?

Mert ez a vágy – hogy találjon egy olyan párt, aki számára megtestesíti az Igazi Nőt - ösztönzi és inspirálja a Férfit arra, hogy keresésbe kezdjen. Innentől kezdődik a vadászat és potenciális célponttá válik majdnem mindenki. A Férfi reménnyel telve, buzgón veti bele magát ebbe a játékba. Elvégre csak nyerhet a dologgal. Nyitottan keresi a szerelmet. Szabadon keresgél.

Aztán az első vagy második randin a kiszemelt NŐ elkezdi mesélni arról, hogy "most van túl egy hosszú és kimerítő kapcsolaton, ahol a pasi semmit nem csinált és a szex is katasztrofális volt...hosszú éveken keresztül."

Hamar kiderül, hogy itt bizony arra van szükség, hogy valaki legény legyen a gáton! A nőt nem érdekli a duma vagy az, hogy milyen ember a Férfi, milyen a személyisége, milyen az értékrendje, vagy mivel foglalkozik. Csak egy dolog érdekli: a jó szex.

Szóval nem feltétlenül a Férfi az, aki csak a szexre hajt... Azért persze visszautasítani mi se fogjuk a kínálkozó alkalmat! Aztán, ha minden jól sül el, akkor egy darabig akár ismétlődhet is a dolog. De mivel nincs meg a hódítás és a játékosság öröme, így a Férfi inkább továbbáll keresni a nagybetűs Nőt.

Forrás: Getty Images/Pixdeluxe

A következő "hosszú és nehéz kapcsolaton vagyok túl" történet elején már csak annyit kérdez a nőtől, hogy szereti- e a vörösbort? Ha nem, akkor az édes fehéret választja és hajrá. Sokszor ennyi is elég.
Ez a koreográfia sokáig leköt minket, mert szórakoztat, mert erős férfi energiákat termel a hódítások öröme.

Persze ebből hiányzik az a bensőségesség, ahol a férfi megnyílhat és átadhatja magát...

Egyszerűek vagyunk és nem akarunk lelkizni?

Természetesn időnként előfordul, hogy ez mégis bekövetkezik: létrejön az intimitás és a lelki kapcsolat.

Nah ez az a pillanat, amikor a NŐ rájöhet, hogy nem csak pina, távkapcsoló, és sör üzemmód van a férfiba kódolva, hanem például lehet vele beszélgetni.

Sokszor nekünk is jólesik egy nagy, őszinte beszélgetés. Mert a Férfi nagyon is szeret beszélgetni. Még egy hosszú fárasztó nap után is. Szeretünk akár otthon kettesben üldögélve nagyokat dumálni - vagy akár egy étteremben. Mert hát abban igazad van, hogy a Férfi szeret enni is. Na és? Főzni is tud. Miért ne lehetne összekötni?

Nem akarunk résztvenni a ház körüli munkákban?

Abban is igazad van, hogy a kellemes mindennapokat megmérgezheti egy össze nem szerelt IKEA-szekrény körüli vita. De ez sem egy egyszerű "a férfi lusta-a nő házsártos" dimenzióban megítélhető kérdés.

Az, hogy nap végén a Nő az IKEA-szekrénnyel csesztet minket nem tartozik a fent említett jó beszélgetések közé - amiket mi is szeretünk.

Így az IKEA-szekrény marad, ahol van a helyén a garázsban. Különben is. A férfi meg sem akarta venni azt a szekrényt. Aztán még cseszegetve is van miatta. Nem csoda, hogy van egy kevés ellenállás benne.

Megértéssel, empátiával jobban lehet ilyenkor motiválni minket, mint csesztetéssel...

Ha van sör, nincs baj?

Igen, a Férfi, ha teheti, elmegy a barátokkal meginni egy sört. De nem azért, mert részeges bulihuligánok vagyunk.

Hanem, mert hát valahol fel kell dolgozni, hogy az imádott Nő mindent akar, de azonnal: IKEA-szekrényt, nagy beszélgetést, jó szexet stb.

Forrás: Getty Images/Mediaphotos

Igen, mi is szeretjük kidumálni magunkból a feszkót - ahogy ti is. Csak mi más stílusban tesszük ugyanazt, mint amikor ti órákat telefonáltok a barátnőitekkel. Mi ilyenkor férfias stílusban, sajátos humorukkal megfűszerezve - egymást feltöltve - beszélgetünk a fociról és Forma-1-ről.

Vagy épp arról, hogy bent kellett maradni túlórázni a héten - és emiatt még a Nő is veszekszik vele. Pedig a túlórához sem volt kedve. A veszekedéshez meg pláne nem. Elvégre nem viccből dolgozik.

Nem hinném, hogy emiatt ránk kellene sütni, hogy "a Férfi sört akar, és kész."

És újra csak a szex?

Mire észbe kap a Férfi, a megjelennek a pikkelyek és tüskék a Nő hátán. Erre a nagyon érzékenyek vagyunk. Több okból is. Az első és talán legfontosabb, hogy egy sárkánnyal nem könnyű együttélni.

Sőt, a szex is bonyolulttá válik. Vagy azért mert ritkán lehet megközelíteni a nőt, vagy mert nem vonzó a férfi számára egy hisztigép.

Ilyenkor aztán jön az újratervezés és beindul a szex keresés.

Az sem vitás, hogy a férfi szex nélkül nem tud létezni, így nem marad sok választása. (Illetve tud, de akkor egy idő után teljesen megzavarodik.)

A bonyodalom meg egyre csak sokasodik. Aztán lesz, ami lesz. Több kimenetelű a dolog.

Az anyánkat keressük erős nők helyett?

Nem értek veled egyet abban, hogy a harcos amazonok taszítanának minket. Azt gondolom a harcos amazonok kifejezetten inspirálják a Férfit.

Ha egy erős Férfi mellé erős Nő kerül - aki igazán látja és szereti őt - akkor a Férfi boldog. Az ereje megsokszorozódik és szuperhőssé alakul.

Az IKEA szekrényt lehet kicsit dacosan – a miniatűr imbuszkulcs és a kimaradó darabok ellenére - de összerakja. A rötyiülőke csak néha marad felhajtva és a zokni megy a szennyeskosárba.

A férfinak nincs szüksége két anyára szóval a Nőben nem azt kutatja. Azt a Nőt keresi, aki férfinak látja. FÉRFI-nak minden sokszínűségével, és összetettségével együtt.

És meg is érkeztünk oda, amit az elején említettem: az a kulcsa a megoldásnak, hogy:

Melyik az a Nő akiért érdemes férfiként viselkedni?

Kiss Kálmán

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.