USA Las Vegas kaszinó utazás Amerika
Vegasról mindenkinek van véleménye. Vagy szeretné látni, vagy soha a közelébe sem akar menni. Ezt mindenki döntse el maga. Én azon szerencsések avagy szerencsétlenek közé tartozom, akinek már harmadjára akad dolga a városban. És gyorsan szeretném is leszögezni, hogy puszta szórakozásból soha, de soha nem utaztam volna a világ legnagyobb játszóterére!

Las Vegas, a sivatagra épült kaszinóváros. A város, ami pont annyira valószínűtlen, mint maga az élet. Hiszen ez egy világváros a sivatagban.

Las Vegas, Nevada állam legnagyobb városa, amit 1905-ben alapítottak, de csak 1911-ben jegyeztek be. A város vezetősége kezdettől fogva támogatta a felnőttek szórakoztatását megcélzó vállalkozásokat, és nem sokkal később ráaggatták a „Sin City" azaz „Bűnös Város" jelzőt. És, hát legyünk őszinték ez egyáltalán nem áll távol a valóságtól.

Vegas az illúziók városa.

Egy város, ami ideig-óráig képes elfelejtetni, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, és hova tartunk.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Alexander Hafemann

Elég ambivalens dolog ez, a mai öntudatos, céltudatos, egészségtudatos és ki tudja még milyen tudatos világunkban. Pedig pont, hogy ebben rejlik a varázsa.

Az átlag utazó négy, vagy annál kevesebb napot tölt el, az egyszerre édes és keserű, minden valóságot nélkülöző, de nagyon is valóságos pénzt elnyelő paradicsomban.

Annyira eltér a megszokottól, hogy a legracionálisabb embert is képes magával ragadni. Ezt kiegészíti a helyiek végtelen kedvessége. Ők azok, akik tényleg, de tényleg mindent megtesznek azért, hogy a tenyerükön hordozzák a megtévedt utazókat.

Kicsit olyan, mintha mindenki be lenne állva, mintha valamilyen rózsaszín szeretetköd ölelné a várost. A taxisofőrtől a biztonsági őrig mindenki mosolyog, mindenki közlékeny, mindenkinek van egy kedves szava, és egy jó tippje, amit feltétlenül meg kell nézni, ki kell próbálni.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/wsfurlan

Az összképhez szervesen hozzátartozik, hogy a kaszinózásról elhíresült város, messze nem csak a kaszinózásról szól, sokkal inkább a fék nélküli pénzköltésről!

Vegas a divatvilág fellegvára (is). Nem annyira köztudott, de az olyan nagy divatházak, mint a Gucci, Prada, Chanel, Valentino, Armani - ,hogy csak egy párat említsek - mind itt bonyolítják a legjelentősebb forgalmukat. Szép dolog, hogy jelen vannak a New York-i Fifth Avenue-n vagy Milánóban egy-egy üzlettel, de Vegasban minden nagyobb hotelben képviseltetik magukat. Nem nehéz kitalálni, hogy az igazi bevételi forrásukat a fények városa jelenti.

A város méltán híres a szórakoztató iparáról, hiszen Vegasban vannak a világ legszínvonalasabb előadásai. A helyiek csak úgy emlegetik a jelenséget, hogy:

És, akkor ott vannak a hotelek. A nagybetűs HOTELEK!

A Vegas-i komplexumokat azzal az alapkoncepcióval álmodták meg, hogy aki egyszer oda betette a lábát, egy pillanatra se akarja kitenni. Vagyis minden feltétel adott, hogy a hotelben ragadjunk. Megszállhatunk a hanyatló Római Birodalomban. Vagy épp gondolázhatunk Velencében is - kicsit klórszagú, és végtelenül giccses, de garantáltan felejthetetlen!

Forrás: Getty Images/littleny

Sétálhatunk a Brooklyn Bridge-en, megcsodálhatjuk a várost az Eiffel-torony nem kifejezetten szédítő magasságából, felülhetünk a London Eye-ra, videózhatunk kitörni készülő vulkánt, és természetesen házasodhatunk is.

Pont, mint a filmeken. Kedvünkre vásárolhatunk, ebédelhetünk, vacsorázhatunk, edzhetünk, napozhatunk, és persze játszhatunk a nyerőgépeken, gyakorlatilag bármelyik lépcsőfordulóban.

Baranyai Kata

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.