szakma álom írás munka motiváció hivatás
Van egy drága barátnőm, az Anna. Annáról azt kell tudni, hogy barna haja van és barna szeme meg, hogy szereti a hosszú dunaparti sétákat meg a mogyorós csokoládét. És van itt még valami: hogy Anna gyakran váltogatja a munkahelyét. Nem azért, mert őt mindig elküldik onnan ahol dolgozik, épp ellenkezőleg. Felmond, mert valahogy úgy érzi, nem azt csinálja amire vágyik. Ezért mindig új helyeket keres. Anna nincs ezzel egyedül.

Én is voltam ebben a helyzetben. De hiába is vállaltam el bármilyen másik munkát, amikor hazaértem, azonnal írni kezdtem. Mert az tett boldoggá. Aztán rájöttem, hogy igazából nem kellene más dolgokat erőltetnem, hiszen amit szerettem végig itt volt az orrom előtt.

És most a helyemen vagyok.

A lehető legjobb helyen. Minden nap csak írok.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/DragonImages

Semmi mást nem kell tennem, mert most már ez lett a munkám. Szinte hihetetlen. És csak ezt tudom tánácsolni neked is.

Van valami amit szívesen csinálsz, akkor is ha már nagyon fáradt vagy? Állandóan rajzolsz? Vagy mindig lefotózod amit főzöl, és rengeteg lájkot kapsz rá az Instagramon? Vagy te vagy az, aki órákat tölt a tükör előtt, hogy összeállítsa az aznapi szettjét, hogy a végén valami igazán egyedi eredményt kapjon?

Ne hagyd abba. Csak csináld.

Tényleg nem kell semmi más az egészhez, csak annyi, hogy végre leülj és csináld - meg persze, hogy örömödet leld benne. A végeredmény? Csodálatos lesz, hidd el! Manapság pedig már nincs olyan őrültség, amire ne lenne kereslet!

Forrás: Getty Images/Geber86

Egy koreai lány például eszik. Igen, jól hallottad: eszik, és mindezt felveszi videóra, a felvételt pedig felölti a Youtube-ra. Több millióan esznek vele "együtt", akik egyedül élnek. Imádják. Pedig semmi mást nem csinál, csak amit szeret esténként csinálni: leül és megeszi a vacsoráját.

Még valami: ha belefogsz valamibe, valószínűleg lesz jó néhány hülye, aki majd elkezdi kritizálni amit csinálsz. Valószínű az elején nem is lesz tökéletes, de ne hagyd abba, mert minél többet gyakorolsz, annál jobb leszel, és a végén már lehetetlen lesz nem észrevenni a munkád, annyira jó leszel benne!

Majd akkor nevetsz azokon akik az elején azt mondták, hogy "gyerekes vagy, irreális amit kitaláltál, ebből nem lehet megélni", meg azokon akik azt tanácsolták, hogy:

Forrás: Getty Images/Mixmike

Persze ha téged ezek a tisztes szakmák tesznek boldoggá, akkor hajrá! De ne azért válaszd ezt az utat, mert az biztonságosnak tűnik, vagy mert abból "tuti megélsz majd".

Ha én például orvosit végzek, most biztosan nem keresnék egy fillért sem, mert irtózom a vértől. Igen, egy csepptől is. Vállalom.

Szóval ne hallgass senkire és ne hagyd, hogy letörjenek olyan marhaságokkal, hogy "ez lehetetlen". Semmi sem az.

Csak vágj bele! Kezdd el! Most. Addig a míg fiatal vagy!

Mert később csak nehezebb lesz váltani. De persze nem lehetetlen!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.