nők elleni erőszak mentős tanár úszóedző pap férfivélemény
Mi férfiak, a teremtés koronái, könnyen azonosulunk más férfitársainkkal. Ülünk a fotelben, mások rúgják a labdát, más lövi a gólt, de kedvenc focistánkkal eggyé válva örülünk a hálóba talált labdának.Mi vagyunk az akcióhősök, akik a filmen szigorú arccal, de a jó ügyért harcolnak, akik fizikai erejüket a gyengébb megvédésére, vagy a haza szolgálatára fordítják.

Mi vagyunk a politikusok, aki a hazug ellenfelének köntörfalazás nélkül arcába vágja az igazságot. Tévedhetetlen diagnózist állítunk fel cinikus orvos képében, Keresztapaként rágjuk a szivart, vagy épp állatira nyomozunk. Ezek a karakterek mind mi vagyunk..

Olykor gyerekesen viselkedünk, néha léhák vagyunk, esetenként megbízhatatlanok, de egy valamivel egyetlen férfi sem tud azonosulni, akiben egy cseppnyi jó érzés is lakozik.

Ez pedig a céltalan, állatias ösztönöktől hajtott erőszak.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Pecaphoto77

Kéretlenül ontja ránk a sajtó a tömény erőszakot: robbantásokról, gyilkosságokról értesülünk nap mint nap, sőt, óráról órára. Mindannyiszor, ha hírportálra kattintunk, TV-t kapcsolunk vagy a dugóban rádiót hallgatunk, ezeket a dolgokat tolják az arcunkba.

Az életünk része lett a tudad, hogy a világ dühös és ember embernek a farkasa. Futótűzként terjednek a hírek, pedofil papokról, erőszaktévő úszóedzőkről. Megannyi mocsok, amitől az ember zsebében nyílik a bicska, megannyi gusztustalan visszaélés a nagyobb fizikummal vagy a kenetteljes munkával.

Annyi ilyen van, hogy már-már immunisak vagyunk az efféle információkra, megszoktuk őket: ha nem a közvetlen környezetünkben történik, alig van hír értéke.

Aztán jön ez:

Hogy mi??? El sem akartam hinni, amit olvasok.

Számomra a mentős a legtisztességesebb, legnagyobbra becsült foglalkozások egyike.

Ők azok, akik odasietnek ahonnan mások menekülnek, rájuk bízzuk a saját, sőt a szeretteink életét is. Ők vigyáznak ránk, ők hajolnak le hozzánk a porba, ha elesettek vagyunk. Ezért összeegyeztethetetlen számomra az 'erőszak' és a 'mentős' szavak egyetlen mondatban.
Ilyen nincs, nem lehet. Még a mai világban sem!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Deepblue4you

Kevés pénzért, alulbecsülten dolgoznak, kevés tisztességért, ez tény. No, de ha igaz, amit erről a két "férfiről" állítanak, erre ez nem mentség, sőt, erre egyáltalán nincs mentség.

Borzasztó! Kiszolgáltatott helyzetben lévő, védekezésre képtelen, kiskorú lánnyal szemben elkövetni ilyesmit, több mint aljas, több, mint amit egy ember értékrendjével össze lehet egyeztetni.

Még a börtönökben is - ahol megtévedt lelkű emberek eszik balsorsuk keserű kenyerét -, még ott is elítélik az ilyesmit. Gyermekbántalmazó, erőszaktevő még ott sem ember...

És igen, mi férfiak, teljes megvetésünkkel gondolunk az ilyen elkövetőkre, szerintem, teljes joggal.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Innovatedcaptures

Én azért valahol remélem, hogy ez egy tévedés, egy rosszízű álom, amiből hamarosan felébredünk és kiderül, hogy csak egy rossz áprilisi tréfa volt így november elején...

Mert, ha ez a hír igaz, egy megbecsülésre méltó foglalkozás, mindössze két ember gyarlósága miatt kap olyan bélyeget, amit elhalványítani ugyan lehet, de levakarni sosem.

Sok ezer becsületes, áldozatkész mentős félhet a két gaztevő hibája miatt, ha rossz környékre hívják őket. Akkoris, ha ők segítő szándékkal mennek oda...

De tényleg. Mégis hova tart ez a világ...?

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.