pakolás bőrönd csomagolás utazás trükk
Te is azok közé az utazók közé tartozol, akik sose férnek be a bőröndjükbe? Mert kell egy kényelmes ruha, meg egy elegáns, meg egy közepesen elegáns is - ha már itt tartunk. Inkább kettő mindenből - hideg és meleg időre. No meg a flakonok! Oh, piperecuccból kell vagy száz! Aztán meg nem érted, hogy miért nem tudod becsukni a bőröndöd...

Az igazán rutinos utazók egy többhetes, vagy akár több hónapos útra is maximum nagyobb kézipoggyász méretű táskát visznek magukkal. Ők már azzal is tisztában vannak, mekkora teher a sok teljesen felesleges bizgentyű, amit képesek vagyunk bepakolni.

Forrás: Getty Images/Larissa Belova

De mi az, ami nyugodtan otthon hagyhatunk, és mi az, amit feltétlenül tegyünk be a bőröndkénkbe?

1. A nagy felezős szabály

Az első, és legfontosabb szabály: csak annyi dolgot vigyél magaddal, amennyi feltétlenül szükséges. Miután előkészítetted az utazásra szánt ruháid, a felét szépen fogd meg, és pakold vissza a szekrénybe! Nem viccelek. Hidd el, hogy még így is marad ott olyan dolog, amihez egész úton hozzá se fogsz nyúlni!

Nyugi, kicsi az esély, hogy olyan helyre tévedsz, ahol a kék magassarkúd nélkül nevetségesen fogsz festeni!

2. A flakon az ellenséged!

Krém az arcodra, a szemed alá, a füled tövére, a könyöködre, a kislábujjad csücskére. Kérlek, ezt mind ne vidd magaddal az útra! Válassz ki közülük egyet, ami szükség esetén a legtöbb testrészre alkalmazható. Mini kiszerelésben, vagy áttöltve pici tégelybe. Bőven elég lesz!

Forrás: /iStockphoto/fcscafeine

Tudtad, hogy a samponnal fürdeni is lehet? Sőt, a ruhák kézi mosására is kiváló ám! Elég, ha egy olyan sampont viszel magaddal, amit fürdésre is tudsz használni. Ha az utazás alatt kifogyna a tubus, a helyi boltokban biztosan fogsz találni utánpótlást.

3. Kényelmes cipő a túlélés záloga

Ez az ember komfort érzetén rengeteget tud segíteni. És mondanom sem kell, mennyire kellemetlen, amikor városnézés közben a cipő vízhólyagosra dörzsöli a lábad! A cipővel nem érdemes kompromisszumot kötni.

Olyat vigyél magaddal, ami már volt a lábadon, tudod, hogy kényelmes, és megfelel annak a terepnek illetve időjárásnak, ahova utazni készülsz.

4. Szemfedő, füldugó, lakat

Nomádabb szállások esetén előfordulhat, hogy nem egyedül vagy a pároddal kettesben leszel egy szobában. Ilyenkor az alvás érdekében elengedhetetlen egy szemfedő és egy pár füldugó. Hostelekben például ezek nélkül kizárt, hogy 5 percnél tovább tudj nyugodtan pihenni!

Forrás: Getty Images/Svetikd

Ha már a hosteleknél tartunk: ne felejts el magaddal vinni egy lakatot, mert legtöbb esetben ezzel fogod tudni elzárni a holmijaidat egy szekrénybe.

Néhány helyen ugyan adnak erre a célra amolyan köhintésre nyíló, "tini napló lakatot", ami nagyjából egy befőttes gumi biztonsági szintjével egyenlő... Azért Te csak vigyél inkább saját lakatot, ha lehet.

5. Még kisebb táska

Egy darab, és kicsi. Ez a lényeg. Érdemes könnyű, kicsire összehajtható, vízálló táskát választani, amiben van legalább egy zárható rész belül. Az iratok, telefon, pénz, és minden egyéb komolyabb érték mindig legyen jól szemmel tartható helyen!

Csendes Júlia

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.